Ухвала
від 04.02.2021 по справі 757/5191/21-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/5191/21-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 лютого 2021 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління НП України капітан поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,

ВСТАНОВИВ:

02.02.2021 в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління НП України капітан поліції ОСОБА_3 , за погодженням прокурора третього відділу організації процесуального керівництва та підтримання публічного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів органами центрального апарату Національної поліції України Департаменту нагляду за додержанням Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю, Офісу Генерального прокурора ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку.

У судовому засіданні слідчий внесене клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України здійснювалась фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею.

Слідчий суддя заслухавши пояснення слідчого в обґрунтування клопотання, дослідивши матеріали провадження, приходить до наступного висновку.

Як вбачається з матеріалів клопотання, Головним слідчим управлінням НП України проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні № 42016000000004102, від 28.12.2016 за фактом привласнення службовими особами АТ «Артем-Банк» коштів у особливо великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. До ЄРДР внесено відомості про те, що протягом 2012-2016 років службові особи АТ «Артем-Банк» шляхом зловживання своїм службовим становищем привласнили чуже майно державні кошти в особливо великих розмірах, виділені Фондом гарантування вкладів фізичних осіб.

Зокрема, слідством встановлено, що протягом 2015-2016 років АТ «Артем-Банк», на підставі відповідних договорів про відкриття кредитної лінії, надало кредити ТОВ «ЕЙЗІТАЙМ», ТОВ «АНРІ ТІМ», ТОВ «САЛІВАНТ», ТОВ «ФОБОС-ЛЕНД» (у 2016-2017 роках підприємства припинені) для придбання земельних ділянок.У день укладення з АТ «Артем-Банк» договорів, зазначені товариства, за рахунок отриманих кредитних коштів придбали земельні ділянки та того ж дня передали їх в іпотеку АТ «Артем-Банк» як забезпечення за кредитами. На даний час кредити не повернуті. Підприємства ліквідовані.

Також слідством встановлено, що усі земельні ділянки придбані у ТОВ «Компанія з управління активами та адміністрування пенсійних фондів «НІКО ФІНАНС». Вартість земельних ділянок при здійсненні купівлі-продажу визначалася з урахуванням звітів СОД ПП «Консалтингова група «Агро-Експерт» щодо визначення їх ринкової вартості.

З клопотання вбачається, що відповідно до висновку експерта, вартість зазначених земельних ділянок, придбаних за кредитні кошти та переданих в іпотеку АТ «Артем-Банк» як забезпечення за кредитами, наданими ТОВ «ЕЙЗІТАЙМ», ТОВ «АНРІ ТІМ», ТОВ «САЛІВАНТ», ТОВ «ФОБОС-ЛЕНД», завищена більше ніж у 10 раз, а звіти про визначення ринкової вартості не відповідають вимогам чинного законодавства.

Відповідно до висновків Рецензій зазначені звіти з експертної грошової оцінки земельних ділянок, виконані СОД ПП «Консалтингова група «АРГО-ЕКСПЕРТ» не відповідають вимогам нормативно-правових актів з оцінки майна, являються не якісними і не можуть бути використані.

Слідством також встановлено, що договори купівлі-продажу земельних ділянок укладені між ТОВ «КУА АПФ «НІКО ФІНАНС» та ТОВ «ЕЙЗІТАЙМ», ТОВ «ФОБОС-ЛЕНД», ТОВ «САЛІВАНТ», ТОВ «АНРІ ТІМ» посвідчено приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 .

Досудовим розслідуванням встановлено, що приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 , здійснює свою діяльність за адресою: м. Київ, вул. Жилянська, 31 (1 поверх).

Відповідно до відомостей з Єдиного реєстру нотаріусів приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 (свідоцтво № 5868), здійснює свою діяльність за адресою: м. Київ, вул. Жилянська буд. 31 (прим. 6).

Під час досудового розслідування у слідства виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем знаходження приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 , за адресою: м. Київ, вул. Жилянська, 31.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно приміщення за адресою: м. Київ, вул. Жилянська, 31, на праві власності зареєстровані за ТОВ «НОТ» (код ЄДРПОУ 32525334).

В клопотанні зазначено, що за вказаною адресою можуть знаходитися документи, щодо нотаріального посвідчення приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 , договорів купівлі-продажу земельних ділянок укладених між ТОВ «КУА АПФ «НІКО ФІНАНС» та ТОВ «ЕЙЗІТАЙМ», ТОВ «ФОБОС-ЛЕНД», ТОВ «САЛІВАНТ» та ТОВ «АНРІ ТІМ», які можуть свідчити про факт вчинення кримінального правопорушення.

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь - якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Враховуючи обставини вчинення ймовірного кримінального правопорушення, так як вони викладені в клопотанні сторони обвинувачення, його правове обґрунтування, приходжу до висновку, що є достатні підстави вважати, що у вказаному приміщенні, можуть знаходитись відшукувані речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Слідчим в судовому засіданні доведено, що за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи, а відтак приходжу до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 167, 233 - 235, 309 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи ГСУ НП України ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , іншим слідчим, уключеним до групи слідчих з розслідування цього кримінального провадження на проведення обшуку нежитлових приміщень будівлі за місцем здійснення діяльності приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 , за адресою: м. Київ, вул. Жилянська буд. 31 (1 поверх), які на праві власності зареєстровано за ТОВ «НОТ» (код ЄДРПОУ 32525334), з метою відшукання і вилучення наступних речей і документів:

- договорів купівлі-продажу земельних ділянок за кадастровими номерами 3220885000:04:002:0027, 3220882600:04:006:1751, 3220885000:04:002:0078 та 3220885000:04:002:0081, укладених між ТОВ «КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ ТА АДМІНСТРУВАННЯ ПЕНСІЙНИХ ФОНДІВ «НІКО ФІНАНС» (код ЄДРПОУ 34615120) і: -ТОВ «ЕЙЗІТАЙМ» (код ЄДРПОУ 39542047) від 28.10.2015; - ТОВ «АНРІ ТІМ» (код ЄДРПОУ 35548684) від 16.03.2016; - ТОВ «ФОБОС-ЛЕНД» (код ЄДРПОУ 34260642) від 24.05.2016; - ТОВ «САЛІВАНТ» (код ЄДРПОУ 39700311) від 24.05.2016, з усіма додатками, а також інших документів щодо виконання зазначених договорів та проведення розрахунків (заяви, довіреності, акти приймання-передачі, рахунки, платіжні доручення, банківські виписки, копії паспортів, довідки про присвоєння ідентифікаційного номера);

- звіту про експертну грошову оцінку земельної ділянки загальною площею 3,2 га, яка розташована на території Гнідинської селищної ради Бориспільського району Київської області від 15.03.2016, проведений СОД ПП «Консалтингова група «Агро-експерт» з усіма додатками, та повного пакету документів, на підставі яких проводилася оцінка (договір на проведення оцінки, замовлення, акти приймання-передачі виконаних робіт, супровідні листи, документи щодо підтвердження проведення оплати);

- звіту про експертну грошову оцінку земельної ділянки загальною площею 3,8997 га, яка знаходиться на території Мартусівської сільської ради Бориспільського району Київської області від 26.10.2015, проведений СОД ПП «Консалтингова група «Агро-експерт» з усіма додатками, та повного пакету документів, на підставі яких проводилася оцінка (договір на проведення оцінки, замовлення, акти приймання-передачі виконаних робіт, супровідні листи, документи щодо підтвердження проведення оплати);

- звіту про експертну грошову оцінку земельної ділянки загальною площею 3,0515 га, яка розташована на території Мартусівської сільської ради Бориспільського району Київської області від 20.05.2016, проведений СОД ПП «Консалтингова група «Агро-експерт» з усіма додатками, та повного пакету документів, на підставі яких проводилася оцінка (договір на проведення оцінки, замовлення, акти приймання-передачі виконаних робіт, супровідні листи, документи щодо підтвердження проведення оплати);

- звіту про експертну грошову оцінку земельної ділянки загальною площею 3,0375 га, яка розташована на території Мартусівської сільської ради Бориспільського району Київської області від 20.05.2016, проведений СОД ПП «Консалтингова група «Агро-експерт» з усіма додатками, та повного пакету документів, на підставі яких проводилася оцінка, (договір на проведення оцінки, замовлення, акти приймання-передачі виконаних робіт, супровідні листи, документи щодо підтвердження проведення оплати).

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення04.02.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу94646238
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —757/5191/21-к

Ухвала від 04.02.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Ухвала від 04.02.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні