Ухвала
від 08.02.2021 по справі 638/11214/19
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 638/11022/14-ц

Провадження № 2/635/804/2021

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення справи

до судового розгляду по суті

08 лютого 2021 року Харківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого - судді Шинкарчука Я.А.,

секретар судового засідання - Желізова О.А.,

розглянувши у підготовчому засіданні в приміщенні суду в селищі Покотилівка Харківського району Харківської області цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, третя особа ? Коротичанська селищна рада Харківського району Харківської області, ОСОБА_2 про визнання незаконним та скасування рішення, -

в с т а н о в и в:

У липні 2019 року представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Петрощук Катерина Володимирівна, яка діє на підставі ордеру, виданого відповідно до Закону України Про адвокатуру і адвокатську діяльність звернулась до Дзержинського районного суду м. Харкова з позовною заявою до Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, в якій просить:

-визнати незаконним та скасувати Накази Головного управління Держгеокадастру у Харківській області від 04 листопада 2016 року № 12237-СГ Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою та від 16 березня 2017 року № 3611-СГ Про затвердження документації із землеустрою та передачу земельної ділянки у власність ;

-скасувати реєстрацію земельної ділянки з кадастровим номером: 6325157000:00:024:0171 Управлінням Держгеокадастру у Харківському районі Харківської області від 13.01.2017 на громадянку ОСОБА_2 .

Ухвалою судді Дзержинського районного суду м. Харкова від 24 липня 2019 року справа в порядку статті 31 ЦПК України передана на розгляд Харківському районному суду Харківської області.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 29 серпня 2019 року у даній справі відкрито провадження, вирішено проводити розгляд справи в порядку загального позовного провадження та призначено підготовче засідання у справі.

05 грудня 2019 року від представника відповідача Головного управління Держгеокадастру у Харківській області - Крайник Катерина Олександрівна, яка діє на підставі довіреності № 32-20-0.14,2-1/62-19 від 03.01.2019, до суду надійшов відзив, в якому представник відповідача просить відмовити у задоволенні позову, приводячи відповідне обґрунтування мотивів заперечення проти позовних вимог. А також подано заяву про залучення до участі у справі третю особу.

На підставі ухвали суду від 28 січня 2020 року задоволено клопотання представника відповідача про залучення до участі у справі третю особу та залучено до участі в даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача ? ОСОБА_2 , підготовче засідання відкладено.

В підготовче засідання учасники справи не з`явилися.

Від представника позивача - адвоката Петрощук Катерина Володимирівна в матеріалах справи містяться заяви, в яких представник просить проводити у її відсутність, позовні вимоги підтримує та просить задовольнити.

Представник відповідача Головного управління Держгеокадастру у Харківській області - Крайник Катерина Олександрівна, яка діє на підставі довіреності № 32-20-0.14,2-2/62-21 від 04.01.2021, подала до суду заяву, в якій просила проводити розгляд справи у відсутність та відмовити в задоволенні позовних вимог в повному обсязі.

Інші учасники в підготовче засідання не з`явилися, про час, дату та місце судового засіданні були повідомлені належним чином, однак заяв чи клопотань від них чи від їх представників до суду не надходило.

Враховуючи, що в судове засідання не з`явились всі учасники справи, відповідно до частини другої статті 247 ЦПК України , фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

За правилами частини третьої статті 189 ЦПК України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

З матеріалів справи вбачається, що строк проведення підготовчого провадження встановлений ЦПК України скінчився.

Судом не встановлено виняткових випадків для продовження вказаного строку, клопотань з цього приводу від учасників справи не надходило.

За відсутності сторін питання щодо роз`яснення обставин, які входять до предмета доказування, які докази мають бути подані ними, з`ясування чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі, не вирішувалось.

Під час проведення підготовчого засіданні встановлено, що заяв про бажання укласти мирову угоду або врегулювання спору за участю судді не надходило, підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає, заяви та клопотання, які подані у підготовче засідання вирішені, інших клопотань до суду не надійшло. Підстав для відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви немає.

На підставі викладеного, суд вважає завдання підготовчого провадження виконаними.

Пунктом третім частини другої статті 200 ЦПК України встановлено, що за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Зважаючи на положення статті 189 ЦПК України, частину другу статті 200 ЦПК України, суд вважає, що підготовче засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись статями 81, 83 189, 198, 200, 247 ЦПК України, суд, -

постановив:

Підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, третя особа ? Коротичанська селищна рада Харківського району Харківської області, ОСОБА_2 про визнання незаконним та скасування рішення - закрити та призначити до судового розгляду по суті об 11 годині 00 хвилин 23 березня 2021 року в залі судових засідань №2 Харківського районного суду Харківської області за адресою смт Покотилівка, вул. Сковороди, 18, Харківського району Харківської області.

Про дату, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті повідомити учасників справи та попередити про наслідки неявки до суду, передбачені статтею 223 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб - адресою: https://court.gov.ua на офіційному веб - порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя - Я.А. Шинкарчук

СудХарківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення08.02.2021
Оприлюднено09.02.2021
Номер документу94708909
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —638/11214/19

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Ухвала від 08.02.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Шинкарчук Я. А.

Ухвала від 29.08.2019

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Шинкарчук Я. А.

Ухвала від 24.07.2019

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Семіряд І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні