Постанова
від 27.04.2010 по справі 2а-1549/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 квітня 2010 року м. Запор іжжя

(12 год. 54 хв.)

Справа № 2а-1549/10/0870

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі:

головуючого - судді Артоу з О.О.

при секретарі судового зас ідання Гнідой А.В.

за участю: представника поз ивача: Жовтоножка Д.Ф.

відпо відач: не з' явився

розглянув у відкритому суд овому засіданні адміністрат ивну справу

за позовною заявою: Державн ої податкової інспекції у За водському районі

м. Запор іжжя

до: Товари ства з обмеженою відповідаль ністю «Будівельник ЛТД»

про: стягнен ня заборгованості

ВСТАНОВИВ:

16 березня 2010 року Державна по даткова інспекція у Заводськ ому районі м. Запоріжжя звернулася до Запорізького окружного адмі ністративного суду із позовн ою заявою до Товариства з обм еженою відповідальністю «Бу дівельник ЛТД» про стягнення заборгованості по комунальн ому в розмірі 170 грн.

Ухвалою суду від 17.03.2010 відкри то провадження в адміністрат ивній справі №2а-1549/10/0870, закінчен о підготовче провадження та призначено справу до судовог о розгляду на 07.04.2010. Розгляд спр ави відкладався до 27.04.2010 у зв' я зку з неявкою відповідача.

В позовній заяві вказано, що відповідач має заборгованіс ть перед бюджетом по комунал ьному податку в розмірі 170 грн . В порушення діючого законод авства України вказану суму податкового боргу відповіда чем до бюджету не сплачено. По зовні вимоги обґрунтовуютьс я п.п.3.1.1 п.3.1 ст. 3 Закону України « Про порядок погашення зобов' язань платників податків пер ед бюджетами та державними ц ільовими фондами» від 21.12.2000 №2181-І ІІ, Законом України «Про держ авну податкову службу в Укра їні» №509-ХІІ від 04.12.1990.

В судовому засіданні предс тавник позивача підтримав по зовні вимоги в повному обсяз і. Зазначив, що за неподання по даткового розрахунку комуна льного податку за жовтень 2008 р оку ТОВ «Будівельник ЛТД» бу ли нараховані штрафні (фінан сові) санкцій в розмірі 170 грн. В ідповідачем не виконані грош ові зобов' язання перед бюдж етом. Просить позов задоволь нити.

Відповідач у судове засіда ння вдруге не з'явився, витреб увані документи не направив, про причини неявки суду не по відомив. Про час та місце судо вого засідання був повідомле ний належним чином.

Подальше відкладення розг ляду справи суд вважає недоц ільним.

Вислухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, з' ясува вши обставини справи та пере віривши їх доказами, суд прих одить до наступного висновку .

Товариство з обмеженою від повідальністю «Будівельник ЛТД» (ідентифікаційний код 306 98727) зареєстроване відділом ре єстрації та єдиного реєстру Заводської районної адміні страції м. Запоріжжя, за адрес ою: вул. Скворцова, ЗАТ «Ресма» м. Запоріжжя, 69009.

Відповідач взятий на облік платників податків у ДПІ у За водському районі м.Запоріжжя 28.12.1999 за № 1191.

ДПІ у Заводському районі м. Запоріжжя була проведена нев иїзна документальна перевір ка ТОВ «Будівельник ЛТД» з пи тання неподання податкового розрахунку комунального под атку за жовтень 2008 року. За резу льтатами матеріалів перевір ки складено акт від 12.02.2009 № 350/15-03/306987 27 та винесено податкове повід омлення - рішення від 12.02.2009 № 0000 631503/0 про застосування штрафних санкцій за неподання податк ового розрахунку комунально го податку в розмірі 170 грн. Вка зане податкове повідомлення - рішення не було вручено ві дповідачу у зв' язку із не зн аходженням по вказаній юриди чній адресі та розміщено на д ошці податкових оголошень.

Матеріалами справи встано влено, що позивачем вживалис я заходи щодо стягнення пода ткової заборгованості у вста новленому законодавством по рядку, а саме згідно ст.6 Закон у України «Про порядок погаш ення зобов' язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондам и», відповідачу були направл ені перша податкова вимога № 1/138 від 16.03.2009 на суму 170 грн. та друг а податкова вимога № 2/189 від 20.04.200 9 на суму 170 грн.

Виконуючим обов' язки нач альника ДПІ у Заводському ра йоні м. Запоріжжя відповідно п. п. 10.1.1 п. 10.1 ст. 10 Закону України « Про порядок погашення зобов' язань платників податків пер ед бюджетами та державними ц ільовими фондами» 20.05.2009 винесе не рішення про стягнення кош тів та продаж інших активів п латника податків в рахунок п огашення його податкового бо ргу № 106.

Відповідно до Закону Украї ни «Про державну податкову с лужбу в Україні» податкові о ргани здійснюють контроль за своєчасністю, достовірніст ю, повнотою нарахування та сп лати податків та зборів (обов 'язкових платежів), контролю за валютними операціями, кон тролю за додержанням порядку проведення готівкових роз рахунків за товари (послу ги) у встановленому законом порядку, а також контролю з а наявністю свідоцтв про дер жавну реєстрацію суб'єктів п ідприємницької діяльності та ліцензій на провадженн я видів господарської діяль ності, що підлягають ліценз уванню відповідно до закон у, торгових патентів.

Податкове зобов' язання т а податковий борг згідно п.п.1. 2., 1.3 ст.1 Закону України «Про пор ядок погашення зобов' язань платників податків перед бю джетами та державними цільов ими фондами» є зобов' язання платника податків сплатити до бюджетів або державних ці льових фондів відповідну сум у коштів самостійно узгоджен е платником податків або узг оджене в адміністративному ч и судовому порядку, але не спл ачене у встановлений строк, а бо у порядку та у строки, визна чені цим Законом або іншими з аконами України.

Згідно п.п.5.2.1. п.5.2. ст.5 Закону Ук раїни «Про порядок погашення зобов' язань платників пода тків перед бюджетами та держ авними цільовими фондами» по даткове зобов' язання платн ика податків, нараховане кон тролюючим органом відповідн о до пунктів 4.2. та 4.3. статті 4 цьо го Закону, вважається узгодж еним у день отримання платни ком податків податкового пов ідомлення, за винятком випад ків, визначених підпунктом 5.2. 2. цього пункту.

Згідно п.5.4 Закону України «П ро порядок погашення зобов' язань платників податків пер ед бюджетами та державними ц ільовими фондами» узгоджена сума податкового зобов'язан ня, не сплачена платником под атків у строки, визначені ціє ю статтею, визнається сумою податкового боргу платника податків.

Згідно п.п.3.1.1. п.3.1.ст.3 Закону Ук раїни «Про порядок погашення зобов' язань платників пода тків перед бюджетами та держ авними цільовими фондами» ак тиви платника податків можут ь бути примусово стягнені в р ахунок погашення його податк ового боргу виключно за ріше нням суду. В інших випадках пл атники податків самостійно в изначають черговість та форм и задоволення претензій кред иторів за рахунок активів, ві льних від заставних зобов' я зань забезпечення боргу. У ра зі, якщо такого платника пода тків визнано банкрутом, черг овість задоволення претензі й кредиторів визначається за конодавством про банкрутств о.

Відповідно до п.4 ст.94 Кодексу адміністративного судочинс тва України у справах, в яких п озивачем є суб' єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа , судові витрати, здійснені по зивачем, з відповідача не стя гуються.

Враховуючи викладене, суд в важає позовні вимоги такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 161, 162, 163, 167 КАС У країни, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Де ржавної податкової інспекці ї у Заводському районі м. Запо ріжжя до Товариства з обмеже ною відповідальністю «Будів ельник ЛТД» про стягнення по даткової заборгованості у ро змірі 170 грн. задовольнити в по вному обсязі.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю «Бу дівельник ЛТД» (ідентифікаці йний код 30698727) заборгованість в розмірі 170 (сто сімдесят) грн. н а користь Державного бюджету Заводського району м. Запорі жжя.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків подання заяви про апеляц ійне оскарження та апеляційн ої скарги, якщо вони не були по дані у встановлені строки. У р азі подання апеляційної скар ги постанова, якщо її не скасо вано, набирає законної сили п ісля закінчення апеляційног о розгляду справи.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подання в 10-денний строк з дн я її проголошення, а в разі скл адення постанови не у повном у обсязі відповідно до статт і 160 КАС України - з дня складенн я її в повному обсязі, заяви пр о апеляційне оскарження і по дання після цього протягом 20 д нів апеляційної скарги, з под ачею її копії відповідно до к ількості осіб, які беруть уча сть у справі. Копія апеляційн ої скарги одночасно надсилає ться особою, яка її подає, до с уду апеляційної інстанції.

Якщо постанову було прогол ошено у відсутності особи, як а бере участь у справі, то стро к подання заяви про апеляцій не оскарження обчислюється з дня отримання нею копії пост анови.

Постанова у повному обсязі складена 30 квітня 2010 року.

Суддя /підпис/ О.О. Артоуз

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.04.2010
Оприлюднено14.07.2010
Номер документу9470966
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1549/10/0870

Постанова від 27.04.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 17.03.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Постанова від 27.04.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 17.03.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні