Ухвала
від 05.02.2021 по справі 120/1279/20-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

05 лютого 2021 р. Справа № 120/1279/20-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Слободонюка М.В.,

за участю:

секретаря судового засідання: Слюсар О.О.

представника заявника: Грубського С.Д.

представника позивача: Дрозда О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву директора Комунального закладу "Опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів села Сальниця" Хмільницького району Вінницької області Грубського Станіслава Дмитровича про відстрочення виконання рішення суду від 14.08.2020 року у адміністративній справі № 120/1279/20-а за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області до Навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" с. Сальниця Хмільницький район Вінницька область про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Вінницького окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа № 120/1279/20-а за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області до Навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" с. Сальниця Хмільницький район Вінницька область про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду.

Рішенням суду від 14.08.2020 року адміністративний позов задоволено. Застосовано до Навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" с. Сальниця Хмільницький район Вінницька область (ідентифікаційний код 26223737) заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення експлуатації будівлі Навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" с. Сальниця Хмільницький район Вінницька область за адресою: Вінницька область, Хмільницький район, с. Сальниця, вул. Соборна, 48, шляхом відключення від джерела електроживлення, опломбування вхідних дверей будівлі, за винятком проведення робіт з усунення недоліків, визначених в акті перевірки від 12.02.2020 року № 45, - до повного усунення виявлених перевіркою порушень законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки.

28.09.2020 року судом на виконання цього рішення видано виконавчий лист № 120/1279/20-а.

Однак, 27.01.2021 року до суду надійшла письмова заява директора КЗ "Опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів села Сальниця" Хмільницького району Вінницької області Грубського С.Д. про відстрочення виконання даного судового рішення (вх. № 4270/21). Подана заява мотивована тим, що вимоги позивача по усуненню вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки (обладнання системою протипожежного захисту (система пожежної сигналізації)) виконано частково, з причин недостатності бюджетного фінансування на 2020 рік. Тому просить суд розстрочити виконання судового рішення від 14.08.2020 року у справі № 120/1279/20-а терміном до 5 місяців задля надання достатнього часу на усунення попередньо виявлених порушень (виготовлення проектно-кошторисної документації, проведення тендерних закупівель, встановлення системи пожежної сигналізації).

Ухвалою суду від 29.01.2021 року вказану заяву призначено до розгляду в судовому засіданні на 05.02.2021 року з повідомленням учасників справи.

У судовому засіданні 05.02.2021 року представник заявника - Грубський С.Д. підтримав поданим ним заяву та просив суд відстрочити виконання судового рішення на певний термін, який є необхідним для усунення виявлених порушень.

Представник позивача (стягувача) при вирішенні даного питання покладався на розсуд суду.

Суд, заслухавши пояснення учасників даного судового розгляду та вивчивши матеріали справи доходить висновку, що в задоволенні заяви про розстрочення виконання судового рішення слід відмовити, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 370 КАС України судове рішення, яке набрало законної сили, є обов`язковим для учасників справи, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, або за принципом взаємності, - за її межами.

Так, ч. 1 ст. 378 КАС України передбачено, що за заявою сторони суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, може відстрочити або розстрочити виконання рішення, а за заявою стягувача чи виконавця (у випадках, встановлених законом), - встановити чи змінити спосіб або порядок його виконання. Питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення може бути розглянуто також за ініціативою суду. Підставою для встановлення або зміни способу або порядку виконання, відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення є обставини, що істотно ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим.

Отже, вказаною нормою визначено виключний перелік осіб, які наділені правом на звернення до суду із відповідною заявою про відстрочення виконання судового рішення, а саме - сторони судового розгляду даної справи (позивач та відповідач).

Із матеріалів судової справи № 120/1279/20-а слідує, що сторонами судового провадження були Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області (позивач) та Навчально-виховний комплекс "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" с. Сальниця Хмільницький район Вінницька область (відповідач). Предмет спору - застосування заходів реагування у сфері державного нагляду відносно НВК "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - ДНЗ" с. Сальниця.

Однак, суд звертає увагу що із заявою про відстрочення виконання рішення суду звертається директор Комунального закладу Опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів села Сальниця Хмільницького району Вінницької області (код ЄДРПОУ: 43306032), хоча відповідачем в межах даної адміністративної справи виступала інша особа - НВК "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" с. Сальниця Хмільницький район Вінницька область (код ЄДРПОУ: 26223737).

Як вбачається із відомостей з ЄДРПОУ станом на дату розгляду відповідної заяви, відповідач у справі - НВК "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" наразі є діючою юридичною особою і даних щодо його припинення останні не містять. При цьому Комунальний заклад Опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів села Сальниця Хмільницького району Вінницької області (код ЄДРПОУ: 43306032) також є окремою юридичною особою, і будь-яких доказів про те, що він являється правонаступником відповідача матеріали справи не містять і жодних рішень із цього питання судом не приймалося.

Таким чином судом встановлено, що оскільки рішення суду у справі № 120/1279/20-а не було спрямовано по відношенню до Комунального закладу Опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів села Сальниця , тому і породжувати до такої особи будь-які права чи обов`язки таке рішення не може.

З огляду на викладене суд констатує, що заява про відстрочення виконання судового рішення подана особою, яка не наділена правом на ініціювання відповідного процесуального питання в межах розгляду даної справи та прийняте у цій справі рішення від 14.08.2020 року не може бути застосованим до КЗ Опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів села Сальниця Хмільницького району Вінницької області.

З урахуванням вищенаведеного, правових підстав для задоволення заяви директора КЗ "Опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів села Сальниця" Хмільницького району Вінницької області - Грубського С.Д. про відстрочення виконання судового рішення від 14.08.2020 року у адміністративній справі № 120/1279/20-а не має.

Керуючись ст.ст. 248, 254, 256, 370, 378 КАС України,

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви директора Комунального закладу "Опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів села Сальниця" Хмільницького району Вінницької області ОСОБА_1 про відстрочення виконання рішення суду від 14.08.2020 року у адміністративній справі № 120/1279/20-а, - відмовити.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Відповідно до ст. 295 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повний текст ухвали складено 09.02.21.

Суддя Слободонюк Михайло Васильович

Дата ухвалення рішення05.02.2021
Оприлюднено11.02.2021
Номер документу94764364
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —120/1279/20-а

Ухвала від 05.02.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Слободонюк Михайло Васильович

Ухвала від 29.01.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Слободонюк Михайло Васильович

Ухвала від 20.01.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Слободонюк Михайло Васильович

Ухвала від 06.01.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Слободонюк Михайло Васильович

Рішення від 14.08.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Слободонюк Михайло Васильович

Ухвала від 23.03.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Слободонюк Михайло Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні