Ухвала
від 11.02.2021 по справі 710/1434/20
ШПОЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 710/1434/20

Провадження № 2/710/94/21

УХВАЛА

11.02.2021 м. Шпола

Шполянський районний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді - Симоненко О.В.,

за участі секретаря судового засідання - Коваленко В.О.,

розглянувшиу підготовчому судовому засіданні судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Товмацької сільської ради Шполянського району про визнання права власності на спадкове майно,

ВСТАНОВИВ:

Упровадженні Шполянського районного суду Черкаської області перебуває цивільна справа за вказаним позовом, у якому позивач просить визнати за ним право власності на спадкове майно за заповітом ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , актовий запис про смерть №12, а саме на земельну ділянку площею 2,0473 га, з кадастровим номером 7125788400:04:001:0102, яка розташована на території Товмацької сільської ради Шполянського району, Черкаської області та призначена для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Ухвалою Шполянського району Черкаської області від 30.11.2020 відкрито провадження у справі.

10.02.2021 до суду надійшло клопотання від позивача про залучення до справи в якості третьої особи яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Шполянську міську раду об`єднаної територіальної громади Черкаської області.

У судове засідання позивач не з`явився, надав заяву про розгляд справи без його участі.

Відповідач ОСОБА_2 до суду не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений у встановленому законом порядку, надав письмову заяву про розгляд справи без його участі.

Представник відповідача Товмацька сільська рада Шполянського району до суду не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся у встановленому законом порядку. Від старостинського округу Шполянської міської ради об`єднаної територіальної громади надійшов лист від 21.12.2021 року, в якому міститься прохання справу розглядати без їхньої участі, позовні вимоги визнають.

Згідно ч.ч. 1 - 4 ст. 8 Закону України Про добровільне об`єднання територіальних громад , об`єднана територіальна громада вважається утвореною за цим Законом з дня набрання чинності рішеннями всіх рад, що прийняли рішення про добровільне об`єднання територіальних громад, або з моменту набрання чинності рішенням про підтримку добровільного об`єднання територіальних громад на місцевому референдумі та за умови відповідності таких рішень висновку, передбаченому частиною четвертою статті 7 цього Закону. Повноваження сільських, селищних, міських рад, сільських, селищних, міських голів, обраних територіальними громадами, що об`єдналися, завершуються в день набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною об`єднаною територіальною громадою. Після завершення повноважень сільських, селищних, міських рад, обраних територіальними громадами, що об`єдналися, їхні виконавчі комітети продовжують здійснювати свої повноваження до затвердження сільською, селищною, міською радою, обраною об`єднаною територіальною громадою, персонального складу її виконавчого комітету. Протягом зазначеного строку сільський, селищний, міський голова, обраний об`єднаною територіальною громадою, очолює такі виконавчі комітети та входить до їх персонального складу. Після завершення повноважень сільського голови, який одноособово виконував функції виконавчого органу сільської ради у територіальній громаді, що увійшла до об`єднаної територіальної громади, відповідні функції одноособово виконує сільський, селищний, міський голова, обраний об`єднаною територіальною громадою, з дня набуття ним повноважень до затвердження відповідною сільською, селищною, міською радою персонального складу її виконавчого комітету. Об`єднана територіальна громада є правонаступником всього майна, прав та обов`язків територіальних громад, що об`єдналися, з дня набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною такою об`єднаною територіальною громадою. З дня набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною об`єднаною територіальною громадою, у порядку, визначеному цим Законом, здійснюється реорганізація відповідних юридичних осіб - сільських, селищних, міських рад, обраних територіальними громадами, що об`єдналися, та розміщених поза адміністративним центром об`єднаної територіальної громади, шляхом їх приєднання до юридичної особи - сільської, селищної, міської ради, розміщеної в адміністративному центрі об`єднаної територіальної громади. Після завершення реорганізації відповідні юридичні особи - сільські, селищні, міські ради припиняються у порядку, визначеному цим Законом. Юридична особа - сільська, селищна, міська рада, розміщена в адміністративному центрі об`єднаної територіальної громади, є правонаступником прав та обов`язків всіх юридичних осіб - сільських, селищних, міських рад, обраних територіальними громадами, що об`єдналися, з дня набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною об`єднаною територіальною громадою.

Відповідно до рішення Шполянської міської ради Об`єднаної територіальної громади від 05.11.2020 №1-1/ІX Про початок повноважень депутатів Шполянської міської ради ОТГ. Прийнято до відома факт початку повноважень депутатів Шполянської міської ради ІХ скликання по 3 округах.

Відповідно до рішення Шполянської міської ради Об`єднаної територіальної громади від 05.11.2020 №1-2/ІX Про початок повноважень міського голови Шполянської міської ради ОТГ інформацію голови Шполянської міської територіальної виборчої комісії Звенигородського району Черкаської області Слободяника В.В. про результати виборів міського голови Шполянської міської ради об`єднаної територіальної громади та обрання на посаду міського голови Шполянської міської ради об`єднаної територіальної громади ОСОБА_4 взято до відома. Заслухати складення Присяги посадової особи місцевого самоврядування міським головою Шполянської міської ради об`єднаної територіальної громади ОСОБА_4 та вважати таким, що вступив на посаду.

Відповідно до рішення Шполянської міської ради Об`єднаної територіальної громади від 05.11.2020 №1-10/ІX Про утворення старостинських округів Шполянської міської ради ОТГ, утворено на території Шполянської міської об`єднаної територіальної громади 18 старостинських округів, в тому числі і Товмацький старостинський округ з центром в с. Товмач, що складається із села Товмач.

Відповідно до рішення Шполянської міської ради Об`єднаної територіальної громади від 05.11.2020 №1-27/ІX Про затвердждення старости с. Товмач Шполянської міської ради ОТГ , затверджено, на строк повноважень ради IХ скликання, на посаду старостисела Товмач Шполянської міської ради міської ради об`єднаної територіальної громади ОСОБА_5 .

Відповідно до рішення Шполянської міської ради Об`єднаної територіальної громади від 05.11.2020 №1-31/ІX Про утворення виконавчого комітету Шполянської міської ради об`єднаної територіальної громади та визначення його чисельності утворено виконавчий комітет Шполянської міської ради об`єднаної територіальної громади в кількості 29 осіб.

Відповідно до рішення Шполянської міської ради Об`єднаної територіальної громади від 05.11.2020 №1-32/ІX Про затвредження персонального складу виконавчого комітету Шполянської міської ради об`єднаної територіальної громади затверджено персональний склад виконавчого комітету Шполянської міської ради. До складу виконавчого комітету Шполянської міської ради об`єднаної територіальної громади увійшов староста с. Товмач - ОСОБА_5 .

Судом встановлено, що Товмацька сільська рада Шполянського району Черкаської області увійшла до складу Шполянської міської ради об`єднаної територіальної громади з адміністративним центром в м. Шпола Черкаської області.

Відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань Товмацька сільська рада код юридичної особи - 26324289 перебуває в стані припинення з 13.11.2020 року. Особами, які мають вчиняти дії від імені юридичної особи : представник ОСОБА_6 , голова комісії з припинення ОСОБА_4 (а.с.122).

Згідно ч.1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Згідно ч.ч. 5,6,7 ст. 53 ЦПК України, про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу. Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Предмет позову є земельна ділянка, яка знаходиться в межах Шполянської міської ради об`єднаної територіальної громади Черкаської області. Тому прийняте рішення у справі може вплинути на права та обов`язки Шполянської міської ради об`єднаної територіальної громади.

За встановлених обставин, суд дійшов висновку про задоволення заяви позивача та залучення до участі у справі в якості третьої особи яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Товмацької сільської ради Шполянського району Черкаської області Шполянську міську раду об`єднаної територіальної громади Черкаської області (вул. Лозуватська, 59 м. Шпола, Черкаської області, 20603).

Керуючись ст.ст. 53, 55, 258, 260, 261, 353 ЦПК України, суддя -

УХВАЛИВ:

Залучити до участі в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Товмацької сільської ради Шполянського району про визнання права власності на спадкове майно, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Товмацької сільської ради Шполянського району - Шполянську міську раду об`єднаної територіальної громади Черкаської області (вул. Лозуватська, 59 м. Шпола, Черкаської області код ЄДРПОУ 0461576).

Запропонувати третій особі надати письмові пояснення по справі до 25.03.2021 року.

Підготовче судове засідання відкласти на 09.00 годину 25.03.2021 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Симоненко

СудШполянський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення11.02.2021
Оприлюднено11.02.2021
Номер документу94792428
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —710/1434/20

Рішення від 05.04.2021

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Симоненко О. В.

Ухвала від 25.03.2021

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Симоненко О. В.

Ухвала від 11.02.2021

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Симоненко О. В.

Ухвала від 30.11.2020

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Симоненко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні