Ухвала
від 12.02.2021 по справі 535/817/20
КОТЕЛЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 535/817/20

Провадження № 2/535/28/21

УХВАЛА

12 лютого 2021 року Котелевський районний суд Полтавської області у складі: головуючого судді Цвітайло П.В., при секретарі Балала Л.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт Котельва цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ТОВ Вердикт Капітал про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, треті особи які не заявляю самостійних вимог на предмет спору на тороні відповідача - приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Житомирської області Горай Олег Станіславович, приватний виконавець виконавчого округу м. Києва Клименко Роман Васильович;-

ВСТАНОВИВ:

Представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Сідько С.І., яка діє на підставі угоди про надання правової допомоги від 02.09.2020 року звернулася до суду з позовом до ТОВ Вердикт Капітал про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню.

Позивач ОСОБА_1 та її представник адвокат Сідько С.І., у судове засідання не з`явились, про час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином. ОСОБА_2 надала до суду заяву від 12.02.2021 року в якій просить розгляд справи провести без їх з позивачем участі, позовні вимоги підтримують у повному обсязі.

Представник відповідача ТОВ Вердикт Капітал у судове засідання не з`явилася, про час та місце розгляду справи повідомлена належним чином. У відзиві на позовну заяву який надійшов до суду 15.10.2020 року представник відповідача позов не визнала повністю та просить справу розглянути без участі представника ТОВ Вердикт Капітал .

Треті особи - приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Житомирської області Горай Олег Станіславович та приватний виконавець виконавчого округу м. Києва Клименко Роман Васильович у судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлився у встановленому законом порядку, про причини неявки у судове засідання суд не повідомили.

У відповідності до ч.2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового засідання технічним засобом здійснює секретар судового засідання. У разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

В ході розгляду даної цивільної справи та системного дослідження наявних доказів по справі, зокрема при дотриманні вимог ст. 235 ЦПК України та ст. 241 ЦПК України судом було встановлено необхідність витребування додаткових доказів по справі.

Зважаючи на обов`язок суду, відповідно до п.4, п.5 ч.5 ст. 12 ЦПК України, сприяти учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом, запобігати зловживанню учасниками судового процесу їхніми правами та вживати заходів для виконання ними їхніх обов`язків, враховуючи неможливість позивачем самостійно отримати копії документів необхідних для з`ясування всіх обставин справи та належного виконання завдань цивільного судочинства щодо справедливого та неупередженого розгляду і вирішення цивільних справ, суд дійшов висновку про необхідність витребування копії матеріалів виконавчого провадження № 62712892, при примусовому виконанні виконавчого напису № 11973 від 16.07.2020 року, виданий приватним нотаріусом Житомирського міського нотаріального округу Горай Олегом Станіславовичем, та копію матеріалів нотаріальної справи про здійснення виконавчого напису № 11973 від 16.07.2020 року щодо стягнення з ОСОБА_1 на користь ТОВ Вердикт Капітал грошових коштів.

Відповідно до п.4 ч.2 ст.223ЦПК України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку, у разі необхідності витребування нових доказів.

Згідно ч. 9 ст. 223 ЦПК України про відкладення розгляду справи постановляється ухвала.

На підставі викладеного, керуючись ч. 11 ст.128, 223, 247, ч. 5 ст. 279 ЦПК України;-

УХВАЛИВ:

Зобов`язати приватного виконавця виконавчого округу м. Києва Клименка Романа Васильовича надати до суду необхідні докази по справі, а саме: копію матеріалів виконавчого провадження № 62712892, при примусовому виконанні виконавчого напису №11973 від 16.07.2020 року, виданого приватним нотаріусом Житомирського міського нотаріального округу Горай Олегом Станіславовичем, щодо стягнення з ОСОБА_1 на користь ТОВ Вердикт Капітал грошових коштів.

Зобов`язати приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу Горая Олега Станіславовича надати до суду необхідні докази по справі, а саме:копію матеріалів нотаріальної справи про здійснення виконавчого напису № 11973 від 16.07.2020 року щодо стягнення з ОСОБА_1 на користь ТОВ Вердикт Капітал грошових коштів.

Витребувані докази необхідно надати до суду до 05 березня 2021 року.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України.

Розгляд цивільної справи за позовом ОСОБА_3 до ТОВ АВЕНТУС УКРАЇНА про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, треті особи які не заявляю самостійних вимог на предмет спору на тороні відповідача - приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Житомирської області Горай Олег Станіславович, приватний виконавець виконавчого округу м. Києва Клименко Роман Васильович, відкласти на підставі ст. 223 ЦПК України на 10 год. 00 хв. 22 березня 2021 року, в приміщенні Котелевського районного суду Полтавської області.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя : П.В.Цвітайло

СудКотелевський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення12.02.2021
Оприлюднено15.02.2021
Номер документу94842725
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —535/817/20

Рішення від 22.03.2021

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Цвітайло П. В.

Ухвала від 12.02.2021

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Цвітайло П. В.

Ухвала від 21.01.2021

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Цвітайло П. В.

Ухвала від 18.12.2020

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Цвітайло П. В.

Ухвала від 08.12.2020

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Цвітайло П. В.

Ухвала від 27.10.2020

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Цвітайло П. В.

Ухвала від 11.09.2020

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Цвітайло П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні