Постанова
від 02.02.2009 по справі 15/185
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01025, м. Київ, вул. Десятинна, 4/6, тел. 278-43-43 Вн. № < Внутрішній Номер справи >

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

02.02.2009 р. № 15/185

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Мазур А.С., при секретарі судового засідання Сулім А.В., за участю представника:

управління пенсійного фонду України в Подільському районі м. Києва -Бутенко О.В.

розглянув у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовомЗаступника прокурора Подільського району м. Києва в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Подільському районі м. Києва доТовариства з обмеженою відповідальністю Овідій простягнення заборгованості у розмірі 10 125 грн. 28 коп.

На підставі частини 3 статті 160 КАС України в судовому засіданні 2 лютого 2009 року проголошено вступну та резолютивну частини постанови. Повний текст постанови складено та підписано 6 лютого 2009 року.

В С Т А Н О В И В:

Заступник прокурора Подільського району м. Києва в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Подільському районі м. Києва звернувся до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Овідій`про стягнення заборгованості у розмірі 10 125 грн. 28 коп.

Представник Пенсійного фонду у судовому засіданні позов підтримав, мотивуючи тим, що всупереч вимогам Закону України Про збір на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування`від 9 липня 2003 року № 1058-IV із змінами і доповненнями (далі -Закон № 1058), відповідно до якого сплата страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування є обов`язковою для всіх суб`єктів підприємницької діяльності, відповідач не сплатив страхові внески за червень 2008 року у строки та в порядку, передбаченому цим Законом. В зв`язку з цим сума недоїмки за внесками становить 10 125 грн. 28 коп. та підтверджується розрахунками суми страхових внесків за спірний період, витягом з картки особових рахунків платника.

Відповідач у судовому засіданні не заперечував проти позову, надавши заяву про визнання позовних вимог в повному обсязі.

Розглянувши подані сторонами документи і матеріали, з`ясувавши фактичні обставини справи, на яких ґрунтується позов, об`єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд вважає позовні вимоги такими, що підлягають задоволенню з таких підстав.

ТОВ Овідій`є платником внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування відповідно до ст. 1 Закону України "Про збір на обов`язкове державне пенсійне страхування" та ст. 14 Закону України "Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування", про що свідчить повідомлення про реєстрацію платника страхових внесків від 29.10.1999 р.

Відповідно до статті 1 Закону № 1058, страхові внески -це кошти відрахувань на соціальне страхування та збір на обов`язкове державне пенсійне страхування, сплачені згідно із законодавством, що діяло раніше; кошти, сплачені на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування відповідно до цього Закону.

Згідно ч. 3 ст 18 Закону № 1058, страхові внески є цільовим загальнообов`язковим платежем, який справляється на всій території України в порядку, встановленому цим Законом.

Відповідно до ч. 6 ст. 20 Закону № 1058, страхувальники зобов`язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду. Частиною 2 ст. 20 зазначеного Закону встановлено, що обчислення страхових внесків застрахованих осіб здійснюється страхувальниками на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких провадиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахування (обчислення) заробітної плати (доходу), на які відповідно до цього Закону наразовуються страхові внески.

Згідно з ч. 12 ст. 20 вищезаззначеного Закону, страхові внески підлягають сплаті незалежно від фінансового стану платника страхових внесків.

В силу ч. 2 ст. 106 Закону № 1058, суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, визначені статтею 20 цього Закону, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених частиною третьою статті 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій. Частиною 3 цієї ж норми Закону встановлено, що територіальні органи Пенсійного фонду за формою і в строки, визначені правлінням Пенсійного фонду, надсилають страхувальникам, які мають недоїмку, вимогу про їх сплату. Протягом 10 робочих днів з дня одержання вимоги про сплату недоїмки страхувальник зобов`язаний сплатити суми недоїмки та суми фінансових санкцій.

Як свідчать матеріали справи, внаслідок порушення відповідачем вимог Закону № 1058 щодо сплати страхових внесків у строки та в порядку, що визначені законодавством з питань загальнообов`язкового державного пенсійного страхування у відповідача виникла недоїмка в сумі 10 125 грн. 28 коп.

Наявність недоїмки у вказаній сумі підтверджується розрахунками суми страхових внесків за червень 2008 року, поданою відповідачем згідно розрахунку суми страхових внесків на загальнообов`язкове пенсійне страхування до пенсійного фонду в Подільському районі м. Києва від 08.07.2008 р.

Доказів, які б свідчили про погашення вказаної суми недоїмки на день розгляду справи або ж спростували доводи позивача суду не подано.

За наведених обставин та правових норм, вимоги позивача обґрунтовані та підлягають задоволенню.

Керуючись статтями 69-71, 94, 158-163, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва,

П О С Т А Н О В И В:

Позов Заступника прокурора Подільського району м. Києва в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Подільському районі м. Києва до Товариства з обмеженою відповідальністю Овідій`про стягнення заборгованості у розмірі 10 125 грн. 28 коп. задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Овідій`на користь Управління Пенсійного фонду України в Подільському районі м. Києва заборгованість по внесках на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування у розмірі 10 125 грн. 28 коп.

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 КАС України набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку заяву не було подано.

Постанова може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції протягом десяти днів з дня її складення в повному обсязі за правилами, встановленими ст. ст. 185-187 КАС України, шляхом подання через суд першої інстанції заяви про апеляційне оскарження з наступним поданням протягом двадцяти днів апеляційної скарги.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя Мазур А.С.

Дата ухвалення рішення02.02.2009
Оприлюднено15.02.2021
Номер документу94856293
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —15/185

Постанова від 02.02.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Постанова від 02.02.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Постанова від 02.02.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Постанова від 02.02.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Постанова від 02.02.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Постанова від 02.02.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Постанова від 02.02.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Постанова від 02.02.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Ухвала від 25.04.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 27.04.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні