Постанова
від 21.07.2009 по справі 15/445
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01025, м. Київ, вул. Десятинна, 4/6, тел. 278-43-43 Вн. № < Внутрішній Номер справи >

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

21 липня 2009 року 10:08 № 15/445

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Мазур А.С., при секретарі Бистрик О.С., за участю представника позивача -Пантелі Л.В. .

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом Державної податкової інспекції у Святошинському районі м. Києва до Товариства з обмеженою відповідальністю Тарнекс про скасування (припинення) державної реєстрації суб`єкта підприємницької діяльності

На підставі ч. 3 ст. 160 КАС України в судовому засіданні 21 липня 2009 року проголошено вступну та резолютивну частини постанови. Повний текст постанови складено та підписано 24 липня 2009 року.

В С Т А Н О В И В:

Державна податкова інспекція у Святошинському районі м. Києва звернулася до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Тарнекс`про скасування (припинення) державної реєстрації юридичної особи.

Позовні вимоги обґрунтовано тим, що проведеною ДПІ у Святошинському районі м. Києва перевіркою встановлено відсутність ТОВ Тарнекс`за юридичною адресою, про що було складено відповідний акт, крім того до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис про відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу - ТОВ Тарнекс .

У судовому засіданні представник позивача позовні вимоги підтримав у повному обсязі та просив суд прийняти рішення про припинення підприємницької діяльності відповідача.

Відповідач у судове засідання не прибув, за адресою, що міститься у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (м. Київ, пр-т. 50-річчя Жовтня, 2-Д) відповідач не знаходиться, направлена за вказаною адресою поштова кореспонденція повернулася до суду з відміткою за зазначеною адресою не зареєстровано .

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, суд доходить висновку, що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

ТОВ Тарнекс (ідентифікаційний код 35508128) зареєстроване Святошинською районною у м. Києві державною адміністрацією 07.11.2007 р. за адресою: 03148, м. Київ, пр-т. 50-річчя Жовтня, 2-Д.

Державним реєстратором Святошинської районної у м. Києві державної адміністрації внесено запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу - ТОВ Тарнекс (відсутність за місцезнаходженням).

Відповідно до ч. ч. 1 та 6 ст. 59 Господарського кодексу України припинення діяльності суб`єкта господарювання здійснюється на підставі рішення суду у випадках, передбачених законом.

Частиною 1 ст. 238 Господарського кодексу України передбачено, що за порушення встановлених законодавчими актами правил здійснення господарської діяльності до суб`єктів господарювання можуть бути застосовані уповноваженими органами державної влади або органами місцевого самоврядування адміністративного-господарські санкції, тобто заходи майнового характеру, спрямовані на припинення правопорушення суб`єкта господарювання та ліквідацію його наслідків.

Згідно зі статтею 247 Господарського кодексу України у разі здійснення суб`єктом господарювання діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, до нього може бути застосовано адміністративно-господарську санкцію у вигляді скасування державної реєстрації цього суб`єкта та його ліквідації. Скасування державної реєстрації суб`єкта господарювання провадиться за рішенням суду, що є підставою для ліквідації даного суб`єкта господарювання відповідно до статті 59 цього Кодексу.

У відповідності до вимог ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов`язано з банкрутством юридичної особи, зокрема, є: наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Відповідно до п 6 ст. 38 "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" у разі, якщо в судовому рішенні щодо припинення юридичної особи у зв`язку з її ліквідацією не призначена комісія з припинення (ліквідаційна комісія), державний реєстратор не пізніше трьох робочих днів від дати надходження такого судового рішення вносить до Єдиного державного реєстру запис, в якому вказує як голову комісії з припинення (ліквідаційної комісії) юридичної особи керівника органу управління або засновника (учасника) юридичної особи, якщо інше не встановлено судовим рішенням.

За таких обставин судом встановлено те, що державним реєстратором Святошинської районної у м. Києві державної адміністрації внесено запис до Єдиного державного реєстру відомостей про відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу - ТОВ Тарнекс .

Згідно п. 4 ч. 1 ст. 17 Кодексу адміністративного судочинства України компетенція адміністративних судів поширюється на спори за зверненням суб`єкта владних повноважень у випадках, встановлених законом.

Право органу державної податкової служби звертатися до суду з заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб`єкта підприємницької діяльності передбачене п. 17 ч.1 ст. 11 Закону України "Про державну податкову службу в Україні".

Таким чином, суд доходить висновку про необхідність задоволення позовних вимог у повному обсязі.

Оскільки спір вирішено на користь суб`єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також за відсутності витрат позивача - суб`єкта владних повноважень, пов`язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають.

Керуючись статтями 69, 70, 71 та 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позовні вимоги задовольнити.

Припинити юридичну особу -Товариство з обмеженою відповідальністю Тарнекс , ідентифікаційний код 35508128, зареєстроване Святошинською районною у м. Києві державною адміністрацією 07.11.2007 року, за адресою: 03134, м. Київ, пр-т. 50-річчя Жовтня, 2-Д.

Постанову надіслати державному реєстратору Святошинського району міста Києва для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення та для здійснення заходів з припинення (скасування) державної реєстрації юридичної особи у встановленому законом порядку.

Постанова може бути оскаржена в порядку ст. 186 КАС України.

Суддя А.С. Мазур

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення21.07.2009
Оприлюднено15.02.2021
Номер документу94856358
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —15/445

Постанова від 21.07.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Постанова від 21.07.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Постанова від 21.07.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Постанова від 21.07.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Постанова від 21.07.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Постанова від 21.07.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Постанова від 21.07.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Постанова від 21.07.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Ухвала від 31.03.2014

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Шевчук О.Б.

Ухвала від 07.03.2012

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Панченко О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні