Ухвала
від 12.02.2021 по справі 753/14300/20
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/14300/20

провадження № 2/753/1304/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"12" лютого 2021 р. суддя Дарницького районного суду м. Києва Сирбул О.Ф., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 про забезпечення позову ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Гончар Тетяна Володимирівна, Оболонський районний відділ державної виконавчої служби ГТУЮ у місті Києві про визнання договору позики недійсним, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Дарницького районного суд м. Києва перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Гончар Тетяна Володимирівна, Оболонський районний відділ державної виконавчої служби ГТУЮ у місті Києві про визнання договору позики недійсним.

У лютому 2021 року позивач надіслав на адресу суду заяву про забезпечення вказаного позову, шляхом зупинення стягнення на підставі виконавчого напису №754 від. 13.12.2016 вчиненого приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Гончар Т.В., щодо стягнення коштів у розмірі 1 918 998,27 грн. з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 ,

Розглянувши заяву, суддя дійшов наступних висновків.

Відповідно до ч. 2 ст. 149 ЦПК України забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 151 ЦПК України заява про забезпечення позову подається в письмовій формі, підписується заявником і повинна містити, зокрема повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) заявника, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв`язку та адресу електронної пошти, за наявності (п.2); предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову (п.3); захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності (п.4); ціну позову, про забезпечення якого просить заявник (п.5); пропозиції заявника щодо зустрічного забезпечення (п.6); інші відомості, потрібні для забезпечення позову (п.7). До заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Згідно з імперативними приписами ч. 7 ст. 153 ЦПК України, в ухвалі про забезпечення позову суд зазначає вид забезпечення позову і підстави його обрання та вирішує питання зустрічного забезпечення.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 154 ЦПК України, суд може вимагати від особи, яка звернулася із заявою про забезпечення позову, забезпечити відшкодування збитків відповідача, які можуть бути спричинені забезпеченням позову (зустрічне забезпечення).

Зустрічне забезпечення застосовується тільки у випадку забезпечення позову.

Отже, зустрічне забезпечення - це гарантія відшкодування ймовірних для відповідача збитків, у разі застосування забезпечувальних заході. Інститут зустрічного забезпечення має на меті зберегти певний баланс сторін і нейтралізувати можливі негативні наслідки, які можуть виникнути в результаті застосування судом забезпечувальних заходів.

Крім того, всупереч вимог п. 6 ч. 1 ст. 151 ЦПК України заявник не зазначив пропозиції щодо зустрічного забезпечення.

Враховуючи скорочені строки розгляду заяви і що для розгляду даної заяви необхідні наведені вище відомості, яких суду не надано разом з заявою, заява про вжиття заходів забезпечення позову за змістом і формою не відповідає вимогам ч. 1,2 ст. 151 ЦПК України.

За таких обставин, заява про вжиття заходів забезпечення позову згідно ч. 10 ст. 153 ЦПК підлягає поверненню заявнику, як така, що подана без додержання вимог ст. 151 ЦПК України.

Керуючись ч. 10 ст. 153, 260 ЦПК України, суддя, -

ухвалив:

Заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Гончар Тетяна Володимирівна, Оболонський районний відділ державної виконавчої служби ГТУЮ у місті Києві про визнання договору позики недійсним-повернути заявнику.

Ухвалу може бути оскаржено до Київського апеляційного суду через Дарницький районний суд м. Києва шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення12.02.2021
Оприлюднено15.02.2021
Номер документу94860243
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору позики недійсним

Судовий реєстр по справі —753/14300/20

Постанова від 29.08.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Гаращенко Дмитро Русланович

Ухвала від 29.06.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Гаращенко Дмитро Русланович

Ухвала від 29.06.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Гаращенко Дмитро Русланович

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 20.09.2022

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 20.09.2022

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 15.05.2022

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 02.12.2021

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 02.12.2021

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні