Ухвала
від 09.02.2021 по справі 380/9985/20
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №380/9985/20

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

09 лютого 2021 року м. Львів

Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Клименко О.М., за участю секретаря судового засідання Надич М.О., та сторін і інших осіб, які беруть участь у справі:

позивача: представник - Стець Р.Я.

відповідача: представник - Гавриляк Р.А.

розглянувши у підготовчому засіданні адміністративну справу № 380/9985/20 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Галілео Захід до Головного управління Державної податкової служби у Львівській області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії, -

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю Галілео Захід звернулося до Львівського окружного адміністративного суду із вищевказаним адміністративним позовом, в якому просить:

- визнати протиправним та скасувати рішення від 22 травня 2020 року Головного управління ДПС у Львівській області про анулювання реєстрації платника податку на додану вартість юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю Галілео Захід (код ЄДРПОУ 42529487) за індивідуальним податковим номером 425294813039;

- зобов`язати Головне управління ДПС у Львівській області поновити дію реєстрації платника податку на додану вартість юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю Галілео Захід (код ЄДРПОУ 42529487) за індивідуальним податковим номером 425294813039 з моменту її анулювання зі збереженням податкових показників (?Накл) в розмірі 277274,15 грн. на рахунку платника в системі електронного адміністрування податку на додану вартість юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю Галілео Захід ;

- зобов`язати Головне управління ДПС у Львівській області надати необхідну інформацію та документи з приводу поновлення дії реєстрації платника ПДВ юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю Галілео Захід (код ЄДРПОУ 42529487) Державній казначейській службі України для відновлення рахунку Товариства з обмеженою відповідальністю Галілео Захід зі збереженням податкових показників (?Накл) в розмірі 277274,15 грн. в системі електронного адміністрування податку на додану вартість та повідомити належним чином Товариство з обмеженою відповідальністю Галілео Захід у строк, передбачений законодавством;

- стягнути з відповідача на користь Товариства з обмеженою відповідальністю Галілео Захід судові витрати.

Ухвалою судді від 11 листопада 2020 року відкрито загальне позовне провадження в адміністративній справі та призначено підготовче засідання на 01 грудня 2020 року.

Підготовче засідання, призначене на 01 грудня 2020 року, відкладено на 21 січня 2021 року за клопотанням представника позивача для надання можливості ознайомитися з відзивом на позовну заяву.

Ухвалою суду від 21 січня 2021 року, яка занесена в протокол судового засідання, продовжено строк підготовчого засідання на тридцять днів.

Підготовче засідання, призначене на 21 січня 2021 року, відкладено на 09 лютого 2021 року за клопотанням представника позивача для уточнення позовних вимог.

22 січня від представника позивача через канцелярію суду надійшла заява про уточнення позовних вимог про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії, у якій позивач, користуючись своїм правом, закріпленим у частині 1 статті 47 КАС України, уточнює свої позовні вимоги в частині предмета оскарження у цій справі та просить:

- визнати протиправним та скасувати рішення № 2790 від 22 травня 2020 року Головного управління ДПС у Львівській області про анулювання реєстрації платника податку на додану вартість юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю Галілео Захід (код ЄДРПОУ 42529487) за індивідуальним податковим номером 425294813039;

- зобов`язати Головне управління ДПС у Львівській області поновити дію реєстрації платника податку на додану вартість юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю Галілео Захід (код ЄДРПОУ 42529487) за індивідуальним податковим номером 425294813039 з моменту її анулювання зі збереженням податкових показників (? Накл) в розмірі 277274,15 грн. в системі електронного адміністрування податку на додану вартість юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю Галілео Захід ;

- зобов`язати Головне управління ДПС у Львівській області надати необхідну інформацію та документи з приводу поновлення дії реєстрації платника ПДВ юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю Галілео Захід (код ЄДРПОУ 42529487) Державній казначейській службі України для відновлення рахунку Товариства з обмеженою відповідальністю Галілео Захід в системі електронного адміністрування податку на додану вартість та повідомити належним чином Товариство з обмеженою відповідальністю Галілео Захід у строк, передбачений законодавством;

- стягнути з відповідача на користь Товариства з обмеженою відповідальністю Галілео Захід судові витрати.

В підготовчому засіданні 09 лютого 2021 року суд, зважаючи на заявлену позивачем вимогу щодо зобов`язання відповідача надати Державній казначейській службі України необхідну інформацію та документи з приводу поновлення дії реєстрації платника ПДВ юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю Галілео Захід , поставив на обговорення питання про залучення до участі в справі, як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Державної казначейської служби України.

Представник позивача у підготовчому засіданні 09 лютого 2021 року зазначив про недоцільність залучення Державної казначейської служби України до участі в справі, як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Представник відповідача щодо залучення до участі в справі, як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Державної казначейської служби України поклався на розсуд суду.

Відповідно до частини 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Оскільки однією з позовних вимог позивача у цій справі (з урахуванням заяви про уточнення позовних вимог від 22 січня 2021 року) є зобов`язання відповідача надати необхідну інформацію та документи з приводу поновлення дії реєстрації платника ПДВ юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю Галілео Захід Державній казначейській службі України для відновлення рахунку Товариства з обмеженою відповідальністю Галілео Захід в системі електронного адміністрування податку на додану вартість та повідомити належним чином Товариство з обмеженою відповідальністю Галілео Захід у строк, передбачений законодавством, суд вважає, що рішення суду у цій справі може вплинути на права та обов`язки Державної казначейської служби України, а тому вважає за необхідне залучити її до участі у справі, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

У підготовчому засіданні суд з урахуванням заяви про уточнення позовних вимог від 22 січня 2021 року:

- визначив предмет спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу;

- визначив обставини справи, які підлягають встановленню;

- вирішив питання про залучення Державної казначейської служби України до участі у справі, як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

- вирішив питання про одноособовий розгляд справи.

Згідно зі статтею 183 КАС України, суд вважає, що необхідно закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 49, 173, 179-181, 183, 248, Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Підготовче провадження у справі № 380/9985/20 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Галілео Захід (вул. Городоцька, 224/5, м. Львів, 79040) до Головного управління Державної податкової служби у Львівській області (вул. Стрийська, 35, м. Львів, 79003) про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії - закрити.

Призначити справу до судового розгляду по суті.

Справа розглядатиметься одноособово.

Судове засідання для розгляду справи по суті відбудеться 25 лютого 2021 року 25.02.21 о 11:00 год. в приміщенні Львівського окружного адміністративного суду, зал судових засідань № 13, 1-й поверх, за адресою м. Львів, вул. Чоловського, 2.

Залучити Державну Казначейську службу України (вул. Бастіонна, 6, м. Київ, 01601) до участі в справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає. В частині залучення третьої особи - заперечення може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги.

Повний текст ухвали складено 15 лютого 2021 року.

Суддя Клименко О.М.

Дата ухвалення рішення09.02.2021
Оприлюднено17.02.2021
Номер документу94867789
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —380/9985/20

Постанова від 12.08.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Глушко Ігор Володимирович

Ухвала від 23.06.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Глушко Ігор Володимирович

Ухвала від 14.06.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Глушко Ігор Володимирович

Ухвала від 19.05.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Глушко Ігор Володимирович

Рішення від 02.04.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Клименко Оксана Миколаївна

Ухвала від 09.02.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Клименко Оксана Миколаївна

Ухвала від 11.11.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Клименко Оксана Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні