Постанова
від 05.03.2007 по справі 29/50-а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

29/50-А

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел.230-31-34

 

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

05.03.2007р.м.Київ№ 29/50-А

За позовом             Державна податкова інспекція в Оболонському районі м. Києва

До                           ТОВ " Моноліт Євромакс "

Предметадміністративногопозову припинення юридичної особи

Суддя

Секретар судового засідання

Представники:

від позивачаЮсько Б.Ю. –гол. держ.под.інсп.

від відповідачане з'явилися

від третьої особине з'явилися

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

До  Господарського суду міста Києва звернулася з позовом Державна податкова інспекція у Оболонському районі м. Києва  до Товариства з обмеженою відповідальністю «Моноліт Євромакс» про припинення юридичної особи.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач не подає звіти про фінансово-господарську діяльність за період, що становить більше одного року, що суперечить нормам чинного законодавства.

Ухвалою суду про відкриття провадження у справі від 08.02.2007 до участі у справі було залучено Оболонську районну у місті Києві державну адміністрацію в порядку ст. 53 Кодексу адміністративного судочинства України як третю особу на стороні позивача, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

У судовому засіданні позивач підтримав позов в повному обсязі.

Відповідач заперечень проти позову не надав, явку повноважних представників не забезпечив.

У відповідності до ч.4 ст. 71 Кодексу адміністративного судочинства України справа вирішується на основі наявних доказів.

Дослідивши наявні матеріали справи та заслухавши пояснення представника позивача, Господарський суд міста Києва, -

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Моноліт Євромакс»зареєстроване Державною адміністрацією Мінського району м. Києва 29.09.1999, свідоцтво №08013, та як платник податків знаходиться на обліку в Державній податковій інспекції у Оболонському районі м. Києва.

Останній звіт про фінансово-господарську діяльність до органів державної податкової служби відповідачем поданий 19.02.2001, що підтверджується довідкою позивача, яка знаходиться в справі.

Відповідно до ч. 1 ст. 42 Конституції України кожен має право на підприємницьку діяльність, яка не заборонена законом. При цьому згідно зі ст. 68 Конституції України кожен зобов'язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей. Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності.

Пунктом 2 ч. 1 ст. 9 Закону України від 25.06.1991 № 1251-ХІІ “Про систему оподаткування” встановлено, що платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Згідно зі ст. 247 Господарського кодексу України у разі здійснення суб'єктом господарювання діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, до нього може бути застосовано адміністративно-господарську санкцію у вигляді скасування державної реєстрації цього суб'єкта та його ліквідації.

Відповідно до ч. 15 ст. 58 Господарського кодексу України скасування (припинення) державної реєстрації суб'єкта господарювання здійснюється за його особистою заявою, а також на підставі рішення суду у випадках визнання недійсними або такими, що суперечать законодавству, установчих документів, або здійснення діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, або в інших випадках, передбачених законом. Скасування державної реєстрації припиняє господарську діяльність і є підставою для здійснення заходів щодо ліквідації суб'єкта господарювання.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України від 15.05.2003 № 755-IV “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” однією з підстав для  постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, що не пов'язаного з банкрутством юридичної особи, є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно з ч. 1 ст. 59 Господарського кодексу України припинення діяльності суб'єкта господарювання здійснюється шляхом його реорганізації або ліквідації за рішенням власника (власників) чи уповноважених ним органів, за рішенням інших осіб –засновників суб'єкта господарювання чи їх правонаступників, за рішенням суду.

Відповідно до ч. 6 зазначеної статті, ч. 2 ст. 247  Господарського кодексу України суб'єкт господарювання ліквідується у разі скасування його державної реєстрації у випадках, передбачених законом.

Пунктом 17 ч. 1 ст. 11 Закону України від 04.12.1990 № 509-ХІІ “Про державну податкову службу в Україні” встановлено, що органи  державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися у передбачених законом випадках до суду або арбітражного суду з заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

Враховуючи те, що відповідач протягом періоду, що перевищує один рік, не звітує до податкових органів, суд приходить до висновку про необхідність задоволення  позову.

Згідно ч. 4 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України у справах,  в яких позивачем є субєкт владних повноважень, а відповідачем –фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст.  71, 94, 160-163, 167,  254 Кодексу адміністративного судочинства України, Господарський суд міста Києва, -                        

        

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Припинити Товариство з обмеженою відповідальністю «Моноліт Євромакс»(04073, м. Київ, вул. Скляренка, 5, код ЄДРПОУ 30554871, рахунки відсутні), зареєстроване Державною адміністрацією Мінського району м. Києва 29.09.1999, свідоцтво №08013, у зв'язку з ліквідацією, не пов'язаною з банкрутством юридичних осіб.

Зобов'язати державного реєстратора створити ліквідаційну комісію для здійснення заходів щодо припинення юридичної особи у зв'язку з її ліквідацією, внести до Єдиного державного реєстру запис про судове рішення, провести державну реєстрацію припинення юридичної особи відповідно до чинного законодавства та повідомити органи статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування та юридичну особу, щодо якої прийняте судове рішення, про внесення до Єдиного державного реєстру такого запису.  

Постанову надіслати сторонам та державному реєстратору Оболонського району міста Києва.

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано.

Постанова може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції протягом десяти днів з дня її складення в повному обсязі за правилами, встановленими ст.  ст.  185-187 Кодексу адміністративного судочинства України, шляхом подання через суд першої інстанції заяви про апеляційне оскарження з наступним поданням протягом двадцяти днів апеляційної скарги.

СуддяІ.В.Усатенко

Дата ухвалення рішення05.03.2007
Оприлюднено20.09.2007
Номер документу948698
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —29/50-а

Постанова від 05.03.2007

Господарське

Господарський суд міста Києва

Усатенко І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні