Ухвала
від 09.02.2021 по справі 465/3464/20
ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

465/3464/20

2/465/1315/21

Ухвала

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

"09" лютого 2021 р. м. Львів

Франківський районний суд м. Львова в складі:

головуючого судді Кузь В.Я.

при секретарі судового засідання Левицькому М.І.

розглянувши в підготовчому судовому засідання цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Служби автомобільних доріг у Львівській області, товариства з обмеженою відповідальністю "Автомагістраль - Південь" про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок дорожньо - транспортної пригоди, -

встановив:

Позивачі звернулися в суд з позовною заявою про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок дорожньо - транспортної пригоди.

Ухвалою Франківського районного суду м.Львова від 26.06.2020 року провадження у справі відкрито та справу призначено до підготовчого засідання.

Позивачі та відповідачі в підготовче судове засідання не прибули, хоча належним чином були повідомлені про час, дату і місце судового засідання, заяв чи клопотань не подали.

У відповідності до вимог п.2 ст.247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання усіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, ознайомившись з матеріалами позову, вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, оскільки до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти не потрібно, справа може бути призначена до судового розгляду по суті.

Відповідно до ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань у разі складності справи ) для розгляду справи по суті.

В підготовчому судовому засіданні встановлено, що спір між сторонами до судового розгляду не врегульований, підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає, клопотань про залучення до участі у справі відповідачів, третіх осіб та інших клопотань до суду не надійшло. Підстав для відкладення підготовчого судового засідання немає.

У відповідності до п.5 ч.2 ст.223 ЦПК України, суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку, якщо суд визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення. Викликати позивача або відповідача для особистих пояснень можна і тоді, коли в справі беруть участь їх представники.

Відповідно до п.2 ч.2 ст.43 ЦПК України, учасники справи зобов`язані сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи.

Згідно вимог п.3, 4, 5 ст.43 ЦПК України, з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою, подавати усі наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази, надавати суду повні і достовірні пояснення з питань, які ставляться судом, а також учасниками справи в судовому засіданні.

У випадку невиконання учасником справи його обов"язків суд застосовує до такого учасника справи заходи процесульного примусу, передбачені ЦПК України.

Ч.1 ст.44 цього кодексу встановлено, що учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами; зловживання процесуальними правами не допускається.

Згідно з положеннями ч. 1 ст. 143 ЦПК України, заходами процесуального примусу є процесуальні дії, що вчиняються судом у визначених цим Кодексом випадках з метою спонукання відповідних осіб до виконання встановлених у суді правил, добросовісного виконання процесуальних обов`язків, припинення зловживання правами та запобігання створенню протиправних перешкод у здійсненні судочинства.

У зв"язку з вищенаведеним, суд визнає обов"язковою явку в судове засідання позивачів та відповідачів, для дачі пояснень з приводу обставин справи.

Зважаючи на вищевикладене, суд приходить до висновку про необхідність закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст..ст.189, 196, 198, 200, 258-261 ЦПК України, суд, -

постановив:

Закрити підготовче провадження та призначити до судового розгляду по суті цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Служби автомобільних доріг у Львівській області, товариства з обмеженою відповідальністю "Автомагістраль - Південь" про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок дорожньо - транспортної пригоди 09 червня 2021 року на 16 год. 00 хв.

Визнати обов"язковою явку в судове засідання позивачів та відповідачів, для дачі пояснень з приводу обставин справи.

Попередити учасників судового процесу про наслідки повторної неявки в судове засідання.

Ухвала набирає сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя В. Кузь

Дата ухвалення рішення09.02.2021
Оприлюднено16.02.2021

Судовий реєстр по справі —465/3464/20

Постанова від 10.08.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Постанова від 10.08.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 12.04.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 17.01.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 06.12.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Рішення від 05.10.2021

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

Рішення від 05.10.2021

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

Ухвала від 09.02.2021

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

Ухвала від 04.02.2021

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

Ухвала від 26.06.2020

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні