Постанова
від 04.09.2007 по справі 15/242-ап-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

15/242-АП-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

"04" вересня 2007 р.                                           Справа № 15/242-АП-07

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Клепай З.В. при секретарі О.С.Бєловій, розглянувши у відкритому судовому засіданні справу  

за позовом Прокурора Цюрупинського району Херсонської області в інтересах держави в особі Цюрупинської районної виконавчої дирекції Херсонського обл. відділення Фонду соц. страхування з тимчасової втрати працездатності

до Костогризовського сільського комунального підприємства "Вітязь"  

про  стягнення 906грн. 16 коп.

за участю представників сторін:  прокурор Пуляєва З.В.

представників сторін:

від  позивача   Оліна Г.О. - представник, дор. № 4/07 від 03.01.07р.

від  відповідача   не прибули

Позивач звернувся з позовом про стягнення з відповідача 906грн. 16коп.  заборгованості по сплаті страхових внесків, пов'язаних з загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності станом на 01.06.07р.

          Відповідач, повідомлений про час та місце судового засідання, що підтверджується поштовим повідомленням про вручення йому ухвали про відкриття провадження по справі 04.01.07р., та ухвалою господарського суду про відкладення розгляду справи, в засідання не з'явився,  причини неявки в судове засідання не повідомив, клопотання про відкладення розгляду справи не заявив. Позивачем представлена довідка, що є рішення Костогризівської сільської ради про ліквідацію відповідача  та рішення господарського суду по справі 3/336-ск від 23.09.03р., створена ліквідаційна комісія, але ліквідація не завершена, підприємство із ЄДПРОУ не виключено.

          Відповідно до ч.2 ст.128 КАСУ неприбуття в судове засідання відповідача, який не є суб'єктом владних повноважень, належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду, якщо від нього не надійшло заяви про розгляд справи за його відсутності не перешкоджає розгляду справи. За таких умов справа розглядається за відсутності представника відповідача.

Розглянувши матеріали справи, суд, -

встановив:

          Згідно з ст. 22 Закону України “Про загальнообов'язкове державне  соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням на похованням” страхувальники - юридичні та фізичні особи набувають статусу платників страхових внесків до Фонду з дня їх реєстрації у виконавчих дирекціях відділень Фонду.

Відповідач зареєстрований у позивача як платник страхових внесків  і з моменту реєстрації, згідно з Законом України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням на похованням”,  мусить здійснювати сплату страхових внесків до Фонду.

Згідно з ст. 23 Закону України “Про загальнообов'язкове державне  соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням на похованням” перерахування зазначених сум шляхом безготівкових розрахунків здійснюється страхувальниками-роботодавцями один раз на місяць - у день, встановлений для одержання в установах банку коштів на оплату праці за відповідний період. У разі нестачі у страхувальників-роботодавців коштів для виплати заробітної плати та сплати страхових внесків у повному обсязі нарахування їх на заробітну плату і перерахування страхових внесків до Фонду провадиться пропорційно до сум заробітної плати.

Відповідачем вимоги законодавства з цього питання не виконані.

Відповідно до розрахунку позивача заборгованість відповідача по сплаті страхових внесків 01.06.07р. становить 906грн. 16коп.,  що підтверджується звітом відповідача про нараховані внески, перерахування та витрати, пов'язані з загальнообов'язковим державним  соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності за травень 2007року. Оскільки відповідачем доказів погашення вищезазначеної заборгованості по страхових внесках не надано, вона підлягає стягненню.

          На підставі викладеного та керуючись ст. 160 - 163 КАС України, суд

постановив:

1. Адміністративний позов задовольнити.

          2.Стягнути з Костогризівського сільського комунального підприємства "Вітязь", Цюрупинський район, с. Костогризово, вул. Нова, 40-а, код ЄДРПОУ 3201860, р.р. 260085676 в ХОД РБ "Аваль" м. Херсон МФО 352093 на користь Цюрупинської районної виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соц. страхування з тимчасової втрати працездатності, м. Цюрупинськ, вул. Комунарів, 59-а, р.р. 25607175 в ХОД АППБ "Аваль" м. Херсон, МФО 352093 код ЄДРПОУ 26083176 -  906грн. 16коп. заборгованості.

          3.Виконавчий лист видати після набрання постановою законної сили.

          4.Постанову надіслати сторонам по справі.

Постанова набирає законної сили з  17.09.07.

Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя                                                                  З.В. Клепай

Дата ухвалення рішення04.09.2007
Оприлюднено20.09.2007
Номер документу948984
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/242-ап-07

Постанова від 04.09.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Клепай З.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні