Ухвала
від 16.02.2021 по справі 210/867/21
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КРИВОГО РОГУ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

іменем України

Справа № 210/867/21

Провадження № 1-кс/210/429/21

"16" лютого 2021 р.

Дзержинський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі:

слідчого судді: ОСОБА_1 ,

за участі секретаря судового засідання: ОСОБА_2 ,

слідчого: ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, клопотання старшого слідчого СВ Металургійного ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області (Відділення поліції №2 Криворізького районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області) капітана поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Криворізької місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області ОСОБА_4 , винесене в рамках кримінального провадження №12020040710001255 від 20 листопада 2020 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ст.185 ч.3 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку житла, -

В С Т А Н О В И В:

16 лютого 2021 року до Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області звернувся старший слідчий СВ Металургійного ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області (Відділення поліції №2 Криворізького районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області) капітан поліції ОСОБА_3 із вищевказаним клопотанням, яке обґрунтовано тим, що досудовим розслідуванням встановлено, що в період часу з 14 листопада 2020 року по 20 листопада 2020 року, невстановлена слідством особа проникла в середину будинку АДРЕСА_1 , з приміщення якого викрала майно, яке належить ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме: бензопилу марки «Кедр БП-45-3,0» «БП-50-3,6» з рукояткою синього кольору; алюмінієві бідони, кожен об`ємом 40 літрів; гумовий човен, марка та модель мені не відома, насос, весла (комплект); пластиковий бачок об`ємом на 100 літрів; вудилища в кількості 15 одиниць, різних марок та моделей, які не відомі, документи відсутні; металеві запчастини від печі; невеликі ліхтарики з ременями в кількості 8 одиниць. Після чого невстановлена особа з викраденим майном, з місця скоєння нею кримінального правопорушення зникла, чим спричинила ОСОБА_5 матеріальну шкоду на суму, яка до теперішнього часу встановлюється.

На підставі ст.214 ч.ч.1, 4 КПК України за вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено відомості про кримінальне правопорушення №12020040710001255, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ст.185 ч.3 КК України.

В результаті проведення працівниками СКП Металургійного ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області оперативно-розшукових заходів встановлений ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який є причетним до скоєного злочину.

Відповідно до наданих ОСОБА_6 показань, він разом зі своїм знайомим ОСОБА_7 на початку листопада 2020 року, з метою незаконного збагачення прибули до кооперативу «Світанок», де шляхом пошкодження вікна проникли у середину дачного будинку, з приміщення якого викрали бензопилу, надувний гумовий човен, вудилища, два алюмінієві бідони. Після чого ОСОБА_6 зателефонував своєму знайомому таксисту на ім`я ОСОБА_8 , якого попрохав прибути до останніх та забрати їх звідти. Під час очікування ОСОБА_6 та ОСОБА_9 човен, який в подальшому викинули на смітник, який знаходиться неподалік селища імені Ілліча.

Далі на автомобілі, який знаходився під керуванням знайомого ОСОБА_8 , разом із ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , з викраденими речами покинули місце події.

В подальшому з показань ОСОБА_6 викрадені бідони були продані в якості металобрухту, бензопилу «продано» приблизно за 300 гривень до ломбарду «ТОП», який знаходиться по вулиці Соборності міста Кривого Рогу Дніпропетровської області. Вудилища, ОСОБА_9 залишив собі. Гроші отримані з продажу викраденого майна. ОСОБА_6 та ОСОБА_9 поділили між собою.

Показання ОСОБА_6 підтверджуються довідкою з ПОВНОГО ТОВАРИСТВА «ЛОМБАРД «ТОП» АКСЕНТЬЄВ О.О. І КОМПАНІЯ» код ЄДРПОУ:40672946, відповідно до якої 19 листопада 2020 року між ОСОБА_6 , який використав паспорт громадянина України НОМЕР_1 , виданий 19 травня 2008 року Центрально-Міським РВ у м. Кривий Ріг ГУ ДМС в Дніпропетровській області, укладено фінансовий догорів №13.8878/0.3131. Предметом застави є бензопила Кедр.

Далі в результаті проведених оперативно-розшукових заходів, встановлено особистість ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , який зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_2 , однак теперішнє місцезнаходження ОСОБА_10 не встановлено.

Відповідно до листа Комунального підприємства «Криворізьке бюро технічної інвентаризації» Дніпропетровської обласної ради №43 від 22 січня 2021 року, згідно архівної справи станом на 31 грудня 2012 року право власності на нерухоме майно за адресою: АДРЕСА_2 зареєстроване на ім`я ОСОБА_11 , 1/2, ОСОБА_12 , 1/2 частка.

Відомості з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру права власності на нерухоме майно про власника житла за вказаною адресою відсутні.

Таким чином дослідивши матеріали кримінального провадження, встановлено, що ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , який зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_2 , причетний до скоєного кримінального правопорушення, передбаченого ст.185 ч.3 КК України.

Крім того ОСОБА_10 з метою приховування своєї злочинної діяльності, подальшого уникнення від притягнення до кримінальної відповідальності та враховуючи кримінальне минуле, розуміючи неминучість покарання за скоєне, до теперішнього часу може зберігати викрадене майно, за адресою його мешкання, з метою подальшої реалізації викраденого майна та отримання грошового прибутку, або використання у власних цілях за призначенням, що призведе до знищення доказів його винуватості, що є перешкоджанням досудового розслідування кримінального провадження.

На підставі викладеного, враховуючи, що для повного і неупередженого розслідування та судового розгляду кримінального провадження, з метою виявлення та фіксації доказів у вчиненому кримінальному правопорушенні, передбаченому ст.185 ч.3 КК України, а саме: вудилищ в кількості 15 одиниць, різні марок та моделей, перевірки і уточнення даних, отриманих від потерпілого та ОСОБА_6 , попередження втрати та знищення речових доказів по кримінальному провадженню, виявлення та фіксації кримінального правопорушення та для притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності, визначення правової кваліфікації зазначеного злочину, повідомлення про підозру винним особам за вчинення ними злочину, слідчий просить клопотання задовольнити.

Згідно ст.132 ч.2 КПК України, клопотання подано до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Присутній у судовому засіданні слідчий клопотання підтримав з мотивів, викладених у ньому.

Вислухавши пояснення слідчого, повно, всебічно та об`єктивно дослідивши матеріали клопотання та додані до нього додатки, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Так, відповідно до положень ст.234 ч.1 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно ст.234 ч.3 п.п.4, 5, 6 КПК України, клопотання слідчого, повинне містити відомості про: підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання.

Відповідно до ст.234 ч.5 п.4 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, дізнавач, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Відповідно до ст.234 ч.3 п.п.6, 7 КПК України, клопотання про обшук має містити відомості про особу, якій належить майно, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться, де планується проведення обшуку, а також відомості про речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Відповідно до вимог ст.235 КПК України, ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, дізнавача, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Відповідно до ст.236 ч.5 КПК України, обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку.

На підставі вищевикладеного слідчий суддя приходить до висновку про обґрунтованість та доведеність клопотання.

Крім того, обставини викладені у клопотанні слідчого підтверджуються наданими матеріалами.

На підставі вищевикладеного, слідчий суддя вважає, що для повного та всебічного розслідування кримінального провадження, отримання доказів по провадженню, встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності необхідне проведення обшуку житла за адресою: АДРЕСА_2 , право власності на нерухоме майно зареєстроване на ім`я ОСОБА_11 , 1/2, ОСОБА_12 , 1/2 частка.

Керуючись ст.ст.234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання старшого слідчого СВ Металургійного ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області (Відділення поліції №2 Криворізького районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області) капітана поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Криворізької місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області ОСОБА_4 , винесене в рамках кримінального провадження №12020040710001255 від 20 листопада 2020 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ст.185 ч.3 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку житла, - задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ Металургійного ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області (Відділення поліції №2 Криворізького районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області) капітану поліції ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи, інспектору криміналісту СВ Металургійного ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області (Відділення поліції №2 Криворізького районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області), та працівникам СКП Металургійного ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області (Відділення поліції №2 Криворізького районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області), дозвіл на обшук житла за адресою: АДРЕСА_2 , право власності на нерухоме майно зареєстроване на ім`я ОСОБА_11 , 1/2, ОСОБА_12 , 1/2 частка, з метою відшукання вудилищ в кількості 15 одиниць, різні марок та моделей, а також інших предметів та засобів, обіг яких заборонено законодавством.

Термін дії ухвали слідчого судді один місяць, тобто до 17 березня 2021 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 16 лютого 2021 року.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.02.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу94927241
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку житла

Судовий реєстр по справі —210/867/21

Ухвала від 09.11.2022

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 29.04.2022

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 16.02.2021

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 16.02.2021

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні