Постанова
від 05.05.2010 по справі 2а-522/10/1170
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖН ИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

-------------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 травня 2010 року Спра ва № 2а-522/10/1170

Кіровоградський окружн ий адміністративний суд у ск ладі:

головуючого судді - Сагу н А.В.;

при секретарі - Джебко А.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Кіров ограді адміністративну спра ву за позовом Управління Пен сійного фонду України в Світ ловодському районі до Відкри того акціонерного товариств а „Пересувна механізована ко лона - 68” про відшкодування за боргованості в сумі плати дл я покриття витрат на виплату пенсій за віком на пільгових умовах,-

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного ф онду України в Світловодсько му районі (далі по тексту УПФ У країни в Світловодському рай оні) звернулося до адміністр ативного суду з позовом до Ві дкритого акціонерного товар иства „Пересувна механізова на колона - 68” (далі по тексту - В АТ „Пересувна механізована к олона - 68”), в якому просить стяг нути із відповідача заборгов аність по відшкодуванню витр ат на виплату та доставку пен сій призначених за пільговим и умовами в сумі 17154,12 грн.

В обґрунтування поз овних вимог УПФ України в Сві тловодському районі зазначи ло, що відповідачем добровіл ьно не відшкодовано заборго ваність на покриття витрат н а виплату та доставку пенсії за віком на пільгових умовах за травень - грудень 2009 року. З гідно розрахунку фактичних в итрат на виплату та доставку пенсій за 2008 рік склала 33754,12 грн . Підприємством сплачено 16 600 г рн. за період січня - квітня 20 09 рок, а тому заборгованість с тановить суму у розмірі 17 154,12 гр н.

Представник позивача в су дове засідання не з' явився. До суду надано клопотання, в я кому УПФ України в Світловод ському районі просить розгля нути справу без участі його п редставника, позовні вимоги підтримує в повному обсязі.

Представник відпові дача в судове засідання не з' явився повторно. Відповідач про дату, час і місце судового засідання повідомлявся нале жним чином (а.с. 10, 23), причини нея вки суду не повідомлені, заяв и про відкладення розгляду с прави на адресу суду не надхо дило.

Дослідивши у судовом у засіданні докази, оцінивши їх за своїм внутрішнім перек онанням, що ґрунтується на вс ебічному, повному і об' єкти вному розгляді у судовому пр оцесі всіх обставин справи в їх сукупності, суд вважає, що адміністративний позов нале жить задовольнити повністю з наступних підстав.

Судом встановлено, що ВАТ „Пересувна механізована кол она - 68” зареєстроване в УПФ Ук раїни в Світловодському райо ні як платник страхових внес ків на загальнообов' язкове пенсійне страхування (а.с.12, 13).

Згідно ч. 2 розділу ХV „Прикін цеві та перехідні положення” Закону України „Про загальн ообов' язкове державне пенс ійне страхування”, п. 6 Інструк ції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внес ків на загальнообов' язкове державне пенсійне страхуван ня до Пенсійного фонду Украї ни, затвердженої постановою правління Пенсійного фонду У країни від 19.12.2003 року №21-1, на яких працівники вийшли на пенсію на пільгових умовах, здійсню ють відшкодування коштів Пен сійному Фонду України на вип лату і доставку пенсій, призн ачених на пільгових умовах.

На підставі п. п. 6.8 п. 6 вказано ї Інструкції підприємство що місячно до 25 числа зобов' яза не вносити до Фонду зазначен у у повідомленні місячну сум у фактичних витрат на виплат у і доставку пенсій, призначе них на пільгових умовах. Суми фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсі й за період з дати призначенн я пенсії до дати складання ро зрахунку фактичних витрат на виплату та доставку пільгов их пенсій, призначених відпо відно до частини 2 Прикінцеви х положень Закону, сплачують ся одночасно із оплатою факт ичних витрат на виплату та до ставку пільгових пенсій за п ерший поточний місяць.

Згідно п. 6.10 вказаної Інструк ції, у разі призначення пенсі й на пільгових умовах особам , які мають необхідний стаж ро боти не за місцем призначенн я цієї пенсії, орган Пенсійно го фонду за місцем призначен ня пенсії надсилає повідомле ння згідно з додатками, зазна ченими у пункті 6.4 цієї Інстру кції для зазначених підприєм ств у двох примірниках через орган Пенсійного фонду за мі сцезнаходженням цього підпр иємства. Відшкодування сум ф актичних витрат на виплату т а доставку пенсій, призначен их на пільгових умовах, у таки х випадках здійснюється підп риємством на рахунки органу Пенсійного фонду за місцем й ого реєстрації.

Судом встановлено, що згідн о розрахунку фактичних витра т на виплату та доставку пенс ій, призначених відповідно д о частини 2 Прикінцевих полож ень Закону України „Про зага льнообов' язкове державне п енсійне страхування” в части ні пенсій, призначених відпо відно до пунктів „б”-„з” ст. 13 З акону України „Про пенсійне забезпечення” за 2009 рік відпо відач мав сплатити до УПФ Укр аїни в Світловодському район і, який є органом Пенсійного ф онду України за місцезнаходж енням підприємства, суму у ро змірі 33 754,12 грн. (а.с. 14). Як слідує з Картки особового рахунку по відшкодуванню фактичних вит рат на виплату та доставку пі льгових пенсій за списком 2 ві дповідачем сплачено кошти в сумі 16600 грн., а станом на 17 берез ня 2010 року невідшкодованими з а період травня - грудня 2009 року залишається сума у розмірі 171 54,12 грн. (а.с. 17)

Згідно абз. 8 ч. 3 ст. 106 Закону Ук раїни „Про загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування” у разі якщо страхува льник, який одержав вимогу те риторіального органу Пенсій ного фонду про сплату недоїм ки і протягом десяти робочих днів після її отримання не сп латив зазначену у вимозі сум у недоїмки разом з застосова ною до нього фінансовою санк цією, включеної до вимоги, або не узгодив вимогу з відповід ним органом Пенсійного фонду , або не оскаржив вимогу в судо вому порядку, а також у разі як що страхувальник узгодив вим огу, але не сплатив узгоджену суму недоїмки протягом деся ти робочих днів після отрима ння узгодженої вимоги, відпо відний орган Пенсійного фонд у звертається в установленом у законом порядку і подає вим огу про сплату недоїмки до ві дповідного підрозділу держа вної виконавчої служби. У заз начених випадках орган Пенсі йного фонду також має право з вернутися до суду чи господа рського суду з позовом про ст ягнення недоїмки.

На підставі викладе ного, суд приходить до виснов ку, що факт наявності заборго ваності відповідача в сумі 17 154,12 грн. знайшов своє підтвердж ення в судовому засіданні, а У правління Пенсійного фонду У країни в Світловодському ра йоні має всі передбачені зак оном підстави для звернення до суду з даним адміністрати вним позовом.

Згідно ч.4 ст.94 КАС Украї ни, у справах, в яких позивачем є суб' єкт владних повноваж ень, а відповідачем - фізична ч и юридична особа, судові витр ати, здійсненні позивачем, з в ідповідача не стягуються.

На підставі викладен о та керуючись ст.ст. 94, 158 - 163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов задовольнити.

Стягнути з відкрито го акціонерного товариства " Пересувна механізована коло на - 68" вул. Комарова,110а, м. Світло водськ, Кіровоградська облас ть, код 01034538, на користь управлін ня Пенсійного фонду в Світло водському районі, Кіровоград ської області, МФО 323475, код 20650214, р/ р 256083121232 у відкритому акціонерн ому товаристві „Державний ощ адний банк” м. Кіровоград, заб оргованість по відшкодуванн ю витрат на виплату та достав ку пенсій призначених на піл ьгових умовах в сумі 17 154, 12 (сімн адцять тисяч сто п' ятдесят чотири гривні дванадцять коп ійок) грн.

Судові витрати відне сти на рахунок держави.

Постанова суду може бути оскаржена в апеляційному по рядку до Дніпропетровського апеляційного адміністратив ного суду через Кіровоградсь кий окружний адміністративн ий суд шляхом подачі заяви пр о апеляційне оскарження пост анови суду протягом 10 днів з д ня її проголошення, а в разі пр оголошення вступної та резол ютивної частин постанови - з д ня складання постанови в пов ному обсязі відповідно до ст .160 КАС України. Апеляційна ска рга подається протягом 20 днів після подання заяви про апел яційне оскарження. Копія апе ляційної скарги одночасно на дсилається особою, яка її под ає, до суду апеляційної інста нції. Апеляційна скарга може бути подана без попередньог о подання заяви про апеляцій не оскарження, якщо скарга по дається у строк, встановлени й для подання заяви.

Дата складання постанови в повному обсязі - 07.05.10.

Суддя Кіровоградського ок ружного

адміністративного суду А.В.Саг ун

Дата ухвалення рішення05.05.2010
Оприлюднено02.02.2011
Номер документу9493048
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-522/10/1170

Постанова від 05.05.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

А.В. Сагун

Постанова від 05.05.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Сагун А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні