Ухвала
від 16.02.2021 по справі 2а-6206/11/1270
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником

16 лютого 2021 року СєвєродонецькСправа № 2а-6206/11/1270

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Шембелян В.С., розглянувши у порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 2а-6206/11/1270 за позовом Управління пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області до Публічного акціонерного товариства "Укрхіменерго" про стягнення витрат на виплату та доставку пенсій за віком на пільгових умовах,-

ВСТАНОВИВ:

До Луганського окружного адміністративного суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду в Запорізькій області про заміну сторони у виконавчому провадженні в адміністративній справі № 2а-6206/11/1270, в якій просить замінити стягувача у виконавчому листі з Управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області на Головне управління Пенсійного фонду в Запорізькій області.

В обґрунтування заяви зазначено, що постановою Луганського окружного адміністративного суду у справі № 2а-6206/11/1270 від 22.08.2011 задоволено адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в м Сєвєродонецьку Луганської області до ПАТ Укрхіменерго про стягнення витрат на виплату та доставку пенсій за віком на пільгових умовах. 13.03.2012 виданий виконавчий лист, який перебуває на виконанні у Сєвєродонецькому міському відділі державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків). Згідно з інформацією, яка міститься в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб фізичних осіб-підприємств та громадських формувань, ПАТ Укрхіменерго змінив місце реєстрації. Заборгованість боржника передано до Головного управління Пенсійного фонду в Запорізькій області.

Представник заявника та сторони по справі належним чином повідомлені про дату, час та місце розгляду заяви, у судове засідання не прибули, в заяві про заміну сторони виконавчого провадження заявник просив розглянути справу без участі уповноваженого представника Головного управління Пенсійного фонду в Запорізькій області (а.с. 199-201).

Відповідно до частин першої та другої статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до частини дев`ятої статті 205 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Оскільки заявник та боржник про час, дату та місце судового розгляду повідомлені належним чином, відсутня потреба заслухати свідка чи експерта, суд вважає за можливе розглянути справу в порядку письмового провадження на підставі наявних у ній доказів.

Розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження, дослідивши матеріали справи, суд встановив таке.

Постановою Луганського окружного адміністративного суду від 22.08.2011 у справі № 2а-6206/11/1270 адміністративний позов Управління пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області задоволено частково. Стягнуто з Публічного акціонерного товариства Укрхіменерго (юридична адреса: 93400, Луганська область м. Сєвєродонецьк, пр. Гвардійський, 2-а, код ЄДРПОУ 05744691, р/р НОМЕР_1 в філія ПАТ ПУМБ м. Луганська, МФО 304966) на користь Управління пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області (місцезнаходження: 93400, Луганська область, м. Сєвєродонецьк, вул. Шевченко, 9, код 21792459, р/р НОМЕР_2 в ЛОУ ВАТ Державний Ощадний банк України , МФО 304665) заборгованість по витратам на виплату і доставку пенсій за віком на пільгових умовах за списком № 2 за період з 01.01.2011 по 01.06.2011 у сумі 82062,56 грн. У задоволенні решти позовних вимог відмовлено за необґрунтованістю (а.с. 70-72).

Виконавчий лист по адміністративній справі № 2а-6206/11/1270 виданий 13.03.2012 (а.с.185).

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 21.05.2020 № 1006661481 місцезнаходження юридичної особи ПАТ Укрхіменерго : 70430, Запорізька обл., Запорізький район, с.Наталівка, вул. Україниська, буд. 21 (а.с.187).

У зв`язку із зміною місцезнаходження боржника, між Управлінням Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області та Запорізьким приміським об`єднаним управлінням Пенсійного фонду України в Запорізькій області, правонаступником якого є Головне управлінням Пенсійного фонду в Запорізькій області на підставі постанови Кабінету Міністрів України. Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України від 22.08.2019 № 628, було складено акт № 89 прийму-передачі від 08.10.2019, відповідно до якого платник страхових внесків - Публічне акціонерне товариство "Укрхіменерго" передається до Запорізького приміського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області (а.с.192).

Відповідно до витягів з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Запорізьке приміське об`єднане управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області припинено 24.07.2019 шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 № 628 (а.с. 194).

За приписами статті 1 Закону України Про виконавче провадження №1404-VIII від 02.06.2016 виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) (далі - рішення) - сукупність дій визначених у цьому Законі органів і осіб, що спрямовані на примусове виконання рішень і проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією України, цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону, а також рішеннями, які відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.

Частиною п`ятою статті 15 Закону України Про виконавче провадження передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Як вбачається з матеріалів справи боржник ПАТ Укрхіменерго змінив місцезнаходження на 70430, Запорізька обл., Запорізький район, с. Наталівка, вул. Українська, 21.

Відповідно до Акту прийому - передачі № 89 від 08.10.2018 боржника як платника страхових внесків у зв`язку зі зміною юридичної адреси передано до Запорізького приміського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області.

Судом встановлено, що з метою забезпечення виконання постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 № 628 Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України, проведено реорганізацію територіальних органів Пенсійного фонду України в Запорізькій області.

Згідно вказаної постанови, підлягає реорганізації, зокрема, Запорізьке приміське об`єднане управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області.

Відповідно до даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Запорізьке приміське об`єднане управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області має статус припинено (дата запису: 24.07.2019; номер запису: 11031120004042540).

Відповідно до частини першої статті 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до частини четвертої статті 379 КАС України положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

З огляду на вищевикладене, суд вважає за необхідне здійснити заміну сторони виконавчого провадження стягувача, з Управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області на Головне управління Пенсійного фонду в Запорізькій області.

Керуючись статтями 241, 243, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Задовольнити заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 2а-6206/11/1270 за позовом Управління пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області до Публічного акціонерного товариства "Укрхіменерго" про стягнення витрат на виплату та доставку пенсій за віком на пільгових умовах.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні з виконання виконавчого листа у справі № 2а-6206/11/1270, виданого Луганським окружним адміністративним судом 13.03.2012, з Управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області на Головне управління Пенсійного фонду в Запорізькій області (ідентифікаційний код: 20490012, місцезнаходження: 69057, Запорізька обл., м. Запоріжжя, пр-кт Соборний, буд. 158-Б).

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до Першого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

СуддяВ.С. Шембелян

Дата ухвалення рішення16.02.2021
Оприлюднено18.02.2021

Судовий реєстр по справі —2а-6206/11/1270

Ухвала від 16.02.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 11.02.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 16.12.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Є. Петросян

Ухвала від 24.11.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 04.11.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Захарова

Ухвала від 30.09.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 10.08.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Є. Петросян

Ухвала від 17.07.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Захарова

Ухвала від 10.07.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Захарова

Ухвала від 30.09.2011

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Гімон Микола Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні