Постанова
від 19.04.2010 по справі 2354/10/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний ад міністративний суд

61004 м. Харків вул. Мар'їнс ька, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Харків

19 квітня 2010 р. № 2-а- 2354/10/2070

Харківський окружний адміністративний суд у скла ді:

Головуючого - судді Зінч енка А.В.,

При секретарі - Король Д.О.,

За участю представників с торін:

представника позивача - Гвоздецького М.П.

відповідача - не з' явився

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за держаної по даткової інспекції у Червоно заводському районі м. Харков а до приватної фірми «Ексклю зив - Синтез»про стягнення з аборгованості,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач,держана подат кова інспекція у Червонозаво дському районі м.Харкова, зве рнувся до Харківського окруж ного адміністративного суду з адміністративним позовом, в якому просить суд стягнути з фірми «Ексклюзив-Синтез» з аборгованість перед бюджето м в сумі 3065,00 грн.

Свій позов він обґрунтував тим, що фахівцями Державної п одаткової адміністрації у Ха рківській області була прове дена перевірка щодо контролю за здійсненням розрахункови х операцій у сфері готівково го та безготівкового обігу а втостоянки, яка розташована за адресою: м. Харків, вул. Сумс ька, 25 та належить ПФ "Ексклюз ив-Синтез".

За результатами перевірки був складений акт перевірки , який був направлений за місц ем реєстрації суб'єкта підпр иємницької діяльності у Черв онозаводському районі м. Хар кова для винесення рішення п ро застосування штрафних (фі нансових) санкції.

Так, актом перевірки встано влено, наступні порушення, а с аме:

- проведення розрахунково ї операції без використання книги обліку розрахункових о перацій та розрахункової кни жки, а саме: при наданні послуг и автостоянки на загальну су му 350,0 грн. РРО не застосовував ся, розрахунковий документ н е друкувався та не видавався ;

- невідповідність суми готі вкових коштів на місці прове дення розрахунків коштів, як а зазначена у денному звіті Р РО, невідповідність на 195,00 грн.

- проведення розрахункових операцій через РРО, який не за реєстрований належним чином , а саме: до перевірки надана к серокопія реєстраційного по свідчення, в якому відсутня п означка про взяття на облік Р РО за місцем здійснення діял ьності до початку роботи РРО . Отже, відповідачем було пору шено п.п.1,2,13 ст. З Закону України „Про застосування РРО у сфер і торгівлі, громадського хар чування та послуг" №265/95-ВР від 06. 07.1995 року.

На підставі акту перевірк и ДПІ у Червонозаводському р айоні м. Харкова було винесен о рішення про застосування ш трафних санкцій №0000482310 від 05.02.2010 р . на суму 3065,00 грн.

На даний час сума фінансов их санкцій за рішенням ДПІ у Ч ервонозаводському районі м . Харкова залишається неспла ченою до бюджету, що є порушен ням ст.25 Закону України „Про з астосування реєстраторів ро зрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харч ування та послуг” та як наслі док ст.68 Конституції України.

На підставі викладеного по зивач просить стягнути з при ватної фірми «Ексклюзив-Синт ез»заборгованість перед бюд жетом у сумі 3065,0 грн.

Представник позивача в суд овому засіданні прохав суд п озов задовольнити, пославшис ь на обставини викладені в по зовній заяві.

Відповідач в судове засіда ння не прибув, про час та місце був повідомлений судом завч асно та належним чином, а тому суд вважав за можливе розгля нути справи за її відсутност і.

Заслухавши пояснення поз ивача, дослідивши матеріали справи суд вважає, що позов пі длягає задоволенню з наступн их підстав.

Приватна фірма «Ексклюзив -Синтез», перебуває на обліку як платник податків у ДПІ у Че рвонозаводському районі м. Х аркова

Судом встановлено, що фахів цями Державної податкової ад міністрації у Харківській об ласті була проведена перевір ка щодо контролю за здійснен ням розрахункових операцій у сфері готівкового та безгот івкового обігу автостоянки , яка розташована за адресою: м . Харків, вул. Сумська, 25 та нале жить ПФ "Ексклюзив-Синтез".

За результатами перевірки був складений акт перевірки , який був направлений за місц ем реєстрації суб'єкта підпр иємницької діяльності у Черв онозаводському районі м. Хар кова для винесення рішення про застосування штрафних (ф інансових) санкції.

Так, актом перевірки встано влено, наступні порушення, а с аме:

- проведення розрахунково ї операції без використання книги обліку розрахункових операцій та розрахункової к нижки, а саме: при наданні посл уги автостоянки на загальну суму 350,0 грн. РРО не застосовув ався, розрахунковий документ не друкувався та не видававс я;

- невідповідність суми гот івкових коштів на місці пров едення розрахунків коштів, я ка зазначена у денному звіті РРО, невідповідність на 195,00 гр н.

- проведення розрахункових операцій через РРО, який не за реєстрований належним чином , а саме: до перевірки надана к серокопія реєстраційного по свідчення, в якому відсутня п означка про взяття на облік Р РО за місцем здійснення діял ьності до початку роботи РРО . Отже, відповідачем було пору шено п.п. 1, 2, 13 ст. З Закону Україн и „Про застосування РРО у сфе рі торгівлі, громадського ха рчування та послуг" №265/95-ВР від 06.07.1995 року.

За вищезазначені поруше ння ДПІ були застосовані штрафні санкції, а саме:

- за проведення розрахунков ої операції без використання книги обліку розрахункових операцій та розрахункової кн ижки, а саме: при наданні послу ги автостоянки на загальну с уму 350,00 грн. у п' ятикратному розмірі вартості наданих п ослуг, тобто: 350,0х5=1750,0 грн.

- за невикористання при здій сненні розрахункової операц ії розрахункової книжки, від повідно до п. З ст.17 вищезазнач еного закону - двадцять неопо даткованих мінімумів доході в громадян, тобто 20 х 17,00 грн.=340,00 гр н.

- за незабезпечення відпові дності суми готівкових кошті в на місці проведення розрах унків коштів, яка зазначена у денному звіті РРО у розмірі 19 5,00 грн., відповідно до ст.22 вказаного закону, передбаче на фінансова санкція у 5-ти кра тному розмірі суми на яку вия влена невідповідність, тобто 195,00 х 5 = 975,00грн.

Таким чином, загальна сума ш трафних (фінансових) санкцій за даним актом перевірки скл ала 3065,0 грн.

На підставі акту перевірк и ДПІ у Червонозаводському р айоні м. Харкова було винесен о рішення про застосування ш трафних санкцій №0000482310 від 05.02.2010 р . на суму 3065,00 грн.

На даний час сума фінансов их санкцій за рішенням ДПІ у Ч ервонозаводському районі м . Харкова залишається неспла ченою до бюджету, що є порушен ням ст.25 Закону України „Про з астосування реєстраторів ро зрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харч ування та послуг” та як наслі док ст.68 Конституції України.

Відповідно ст. 2 Закону Укр аїни «Про державну податкову службу в Україні»завданнями органів державної податково ї служби, зокрема є здійсненн я контрою за додержанням под аткового законодавства, прав ильністю обчислення, повното ю і своєчасністю сплати до бю джетів, державних цільових ф ондів податків і зборів (обов ' язкових платежів), а також н еподаткових доходів, встанов лених законодавством.

Згідно ст. 10 Закону України « Про державну податкову служб у в Україні»до функцій орган ів державної податкової служ би входить здійснення контро лю за своєчасністю, достовір ністю, повнотою нарахування та сплати податків та зборів (обов' язкових платежів). Крі м того, податкові органи конт ролюю своєчасність подання п латниками податків бухгалте рських звітів і балансів, под аткових декларацій, розрахун ків та інших документів, пов' язаних з обчисленням податкі в, інших платежів, а також пере віряють достовірність цих до кументів щодо правильності в изначення об' єктів оподатк ування і обчислення податків , інших платежів; подають до су дів позови до підприємств, ус танов, організацій та громад ян про визнання угод недійсн ими і стягнення в доход держа ви коштів, одержаних ними за т акими угодами, а в інших випад ках-коштів, одержаних без уст ановлених законом підстав, а також про стягнення заборго ваності перед бюджетом і дер жавними цільовими фондами за рахунок їх майна.

Відповідач, в порушення ст .25 Закону України „Про застосу вання реєстраторів розрахун кових операцій у сфері торгі влі, громадського харчування та послуг” та ст.68 Конституці ї України добровільно фінанс ову санкцію в сумі 3065,0 грн. не с платив, а тому суд вважає що да на фінансова санкція повинна бути стягнута з неї примусов о на користь держави.

Відповідно до ст. 94 КАС Украї ни у справах, в яких позивачем є суб' єкт владних повноваж ень, а відповідачем - фізична ч и юридична особа судові витр ати з відповідача не стягуют ься.

На підставі вищевикладен ого та керуючись ст.ст. 94, 160-163, 167, 254 Кодексу адміністративного с удочинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ :

Державної податк ової інспекції у Червонозаво дському районі м. Харкова до приватної фірми «Ексклюзив-С интез» про стягнення фінансо вої санкції - задовольнити.

Стягнути з приватної фірми «Ексклюзив-Синтез»(61093, м . Харків, пр. Московський ,10/12, код 30591075) до державного бюджету сум и штрафних санкцій у розмірі 3065 (три тисячі шістдесят п' ят ь) грн. 00 коп. на рахунок №34129999700011 УД К Червонозаводського району , 24134627 банк ГУДКУ в Харківській о бласті, 851011.

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо таку за яву не було подано. Якщо було п одано заяву про апеляційне о скарження, але апеляційна ск арга не була подана в строк, по станова набирає законної сил и після закінчення цього стр оку. У разі подання апеляційн ої скарги постанова, якщо її н е скасовано, набирає законно ї сили після закінчення апел яційного розгляду справи.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному по рядку до Харківського апеляц ійного адміністративного су ду через Харківський окружни й адміністративний суд шлях ом подачі в 10-ти денний строк з дня складення постанови в по вному обсязі відповідно до с т. 160 КАС України, заяви про апел яційне оскарження і поданням після цього протягом 20 днів а пеляційної скарги, з подачею її копії до апеляційної інст анції або в порядку ч.5 ст. 186 КАС України.

Постанова в повному обсяз і виготовлена 21 квітня 2010 року.

Суддя А.В. Зінченко

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.04.2010
Оприлюднено15.07.2010
Номер документу9494131
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2354/10/2070

Ухвала від 04.03.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зінченко А.В.

Постанова від 19.04.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зінченко А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні