Постанова
від 06.09.2007 по справі 16/289-ап-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16/289-АП-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

"06" вересня 2007 р.                                                           Справа № 16/289-АП-07

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Немченко Л.М. при секретарі Горголь О.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу      

за позовом Прокурора Бериславського району Херсонської області в інтересах держави в особі Херсонського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку

до Відкритого акціонерного товариства "Мічурінець", с.Зміївка Бериславського району Херсонської області  

про  стягнення 1700 грн.

за участю:  Прокурора Херсонської обласної прокуратури Пуляєва І. В.

представників сторін:

від  позивача -  Кулик Л. Є. довіреність № 51 від 22.05.2007р.

від  відповідача- Дичок Н. В. паспорт МО 026749 виданий Каланчацьким РВУМВС України в Херсонській області 26.02.1996р.-голова правління

          Прокурор Бериславського району Херсонської області в інтересах держави в особі Херсонського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (позивач) звернувся до суду з позовом про стягнення з відкритого акціонерного товариства "Мічурінець" (відповідач) штрафних санкцій в сумі 1700 грн. за правопорушення на ринку цінних паперів.

          Прокурор позовні вимоги підтримав повному обсязі.

          Позивач позовні вимоги підтримав в повному обсязі.

          Відповідач не направив свого представника в судове засідання, подав клопотання в якому позовні вимоги визнає та просить розглянути справу без присутності його  представника.

          Суд, керуючись приписами ч.2 ст.128 КАСУ розглядає справу за наявними в ній матеріалами.

          Розглянувши матеріали справи, заслухавши прокурора та представника позивача, суд

в с т а н о в и в:

          Відповідно до ст.ст. 5-8 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" Державна комісія з цінних паперів та фондового рину та її територіальні підрозділи визначені як органи, що здійснюють державне регулювання та контроль за додержанням законодавства на ринку цінних паперів та фондового ринку  України.

Херсонське територіальне управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку є територіальним органом комісії та відповідно до положення про управління є органом державної влади та юридичною особою.

Основним завданням територіального управління є забезпечення реалізації єдиної державної політики в регіоні щодо розвитку та функціонування ринку цінних паперів, здійснення державного регулювання та контролю за випуском і обігом цінних паперів у регіоні, додержання вимог законодавства в цій сфері.

          Відповідно до ст. 11 Закону України „Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні"  державна комісія з цінних паперів та фондового ринку накладає на юридичних осіб штрафи: за випуск в обіг та розміщення незареєстрованих цінних паперів відповідно до чинного законодавства - у розмірі до 10000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або в розмірі до 150 відсотків прибутку (надходжень), одержаних в результаті цих дій; за діяльність на ринку цінних паперів без ліцензії, одержання якої передбачено чинним законодавством - у розмірі до 5000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; за ненадання. несвоєчасне надання або надання завідомо недостовірної інформації - у розмірі до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; за ухилення від виконання або несвоєчасне виконання розпоряджень, рішень про усунення порушень щодо цінних паперів - у розмірі до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

          Так, за правопорушення на ринку цінних паперів на юридичну особу - відкрите акціонерне товариство "Мічурінець" Херсонським територіальним управлінням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку постановою від 07.12.06 № 304 - ХЕ за ненадання регулярної інформації (невиконання вимог ст.40 Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок" щодо інформування емітентом цінних паперів громадськості про господарсько-фінансове становище і результати діяльності за 2005рік) накладено штрафних санкцій на загальну суму 1700 грн. :

          - за постановою від 07.12.06. №304-ХЕ за ненадання інформації накладено штраф в сумі 850 грн.

          - за постановою від 20.02.07 №28-ХЕ за ухилення від виконання розпорядження Херсонського територіального управління ДКЦПФР про усунення порушень законодавства про цінні папери накладено штраф в сумі 850 грн. та для усунення порушень законодавства про цінні папери видано розпорядження № 207 - ХЕ.

          Згідно п. п. 19.1, 19.4 Правил розгляду справ про порушення вимог законодавства на ринку цінних паперів та застосування санкцій, затверджених Наказом Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку № 2 від 09.01.97р., штраф має бути сплачений порушником не пізніше як через 15 днів з дня отримання ним постанови.

          Зазначені  постанови ВАТ „Мічурінець" в установленому порядку не оскаржено, проте, до теперішнього часу штрафну санкцію на суму 1700 грн. до державного бюджету правопорушником в добровільному порядку не сплачено.

          Не дотримуючись  вимог діючого законодавства та порушуючи встановлений порядок державного регулювання ринку цінних паперів відповідач тим самим порушив інтереси держави, оскільки  1700 грн. не надійшло до Державного бюджету, що перешкоджає своєчасному та повному виконанню прибуткової частини бюджету, негативно впливає на стан фінансування видатків бюджету, виплату пенсій та інших соціальних виплат.

          Відповідач не надав доказів добровільної сплати штрафних санкцій.

          На підставі викладеного, суд дійшов висновку, що позовні вимоги позивачем доведені та підлягають задоволенню в повному обсязі.

          Керуючись ст.ст.160-163,254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

постановив:

          1. Позовні вимоги задовольнити в повному обсязі.

2. Стягнути з відкритого акціонерного товариства "Мічурінець" (с.Зміївка Бериславського району Херсонської області, вул.Булатова,30, р/р 26004608, АППБ "Аваль" м.Н.Каховка, МФО 352598, код ЄДРПОУ 00413699) на користь Херсонського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку до державного бюджету (м.Херсон, вул.Кірова.24, р/р 31112106700039, код ОКПО 24103704, код доходу 21081100, банк одержувача-ГУДКУ  у Херсонській області, МФО 852010) штрафу в сумі 1700 грн.

3. Виконавчий лист видати після набрання постановою законної сили та звернення заінтересованою особою з відповідною заявою.

Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

                    Суддя                                                                  Л.М. Немченко

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення06.09.2007
Оприлюднено20.09.2007
Номер документу949428
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —16/289-ап-07

Постанова від 06.09.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Немченко Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні