Ухвала
від 18.02.2021 по справі 127/32319/19
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/32319/19

Провадження №1-в/127/781/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 лютого 2021 року Вінницький міський суд Вінницької області

в складі: головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

представника ВМВ з питань пробації

ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засідання в залі суду м. Вінниці подання інспектора Вінницького районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Вінницькій області про затримання та направлення засудженої особи для відбування призначеного судом покарання відносно

ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , засудженого 02.10.2020 Вінницьким міським судом Вінницької області за ч. 2 ст. 185 КК України до 2 років обмеження волі, суд

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло подання про затримання та направлення засудженої особи для відбування призначеного судом покарання відносно ОСОБА_5 .

Подання мотивоване тим, що ОСОБА_5 перебуває на обліку в Вінницькому районному відділі філії Державної установи «Центр пробації» у Вінницькій області з 12.11.2020. Того ж дня, за місцем проживання ОСОБА_5 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 , направлено виклик про необхідність з`явлення 20.11.2020 до уповноваженого органу з питань пробації.

Однак, 20.11.2020 засуджений ОСОБА_5 на виклик не з`явився, тому 23.11.2020 здійснено виїзд за місцем проживання засудженого ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 . В ході перевірки було встановлено, що ОСОБА_5 за місцем реєстрації відсутній, зі слів сусідів ОСОБА_5 тривалий час за даною адресою не проживає, а будинок перебуває в нежилому стані.

23.11.2020 інспектором відділу надіслано запити, передбачені Порядком проведення уповноваженим органом з питань пробації заходів з виявлення засуджених осіб, місце знаходження яких невідомо, а саме: запити до ІТТ №1 ГУНП у Вінницькій області, ВОСТМО «Фтизіатрія», Відділу державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Вінницького міського управління юстиції, Вінницької обласної клінічної психоневрологічної лікарні ім. О.І. Ющенка, Вінницька обласна клінічна лікарня ім. М.І. Пирогова, Міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги, УДМС України у Вінницькій області, Вінницьке обласне бюро судово-медичної експертизи, однак отримана інформація не надала можливості встановити фактичне місце перебування засудженого ОСОБА_5 .

На підставі вищевикладеного та керуючись ч. 4 ст. 57 Кримінально-виконавчого кодексу України необхідно затримати та направити засудженого ОСОБА_5 до місця відбування покарання в порядку, встановленому для засуджених до позбавлення волі.

В судовому засіданні представник ВРВ з питань пробації ОСОБА_6 подання підтримала, просила його задовольнити.

Прокурор не заперечив проти задоволення подання.

Засуджений до суду не з`явився, хоча повідомлявся завчасно та належним чином. Про причини неявки суд не повідомив.

Вислухавши пояснення інспектора ВРВ з питань пробації, врахувавши думку прокурора, вивчивши та дослідивши матеріали подання, проаналізувавши представлені докази, приходить до наступного.

Вироком Вінницького міського суду Вінницької області від 02.10.2020, ОСОБА_5 засуджений за ч. 2 ст. 185 КК України до 2 років обмеження волі.

ОСОБА_5 перебуває на обліку в Вінницькому районному відділі філії Державної установи «Центр пробації» у Вінницькій області. За місцем реєстрації засудженого, а саме за адресою: АДРЕСА_1 був здійснений виклик про необхідність з`явлення до уповноваженого органу з питань пробації, однак ОСОБА_5 на виклик не з`явився. 23.11.2020 здійснено виїзд за місцем проживання засудженого ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 . В ході перевірки було встановлено, що ОСОБА_5 за місцем реєстрації відсутній, зі слів сусідів ОСОБА_5 тривалий час за даною адресою не проживає, а будинок перебуває в нежилому стані. 23.11.2020 інспектором відділу, з метою з`ясування місця перебування засудженого ОСОБА_5 , розпочато першочергові розшукові заходи з метою встановлення місцезнаходження засудженого.

Проведеними першочерговими заходами, передбаченими Порядком проведення уповноваженим органом з питань пробації заходів з виявлення засуджених осіб, місце знаходження яких невідомо, встановити фактичне місце перебування засудженого ОСОБА_5 не представилось можливим.

Документів, які б підтверджували поважність причини неявки до органу пробації та суду, засуджений не надавав.

Відповідно до ч. 2 ст. 57 КВК України, з урахуванням особи та інших обставин кримінального провадження суд може направити засудженого до обмеження волі до місця відбування покарання у порядку, встановленому для осіб, засуджених до позбавлення волі. У цьому випадку засуджений звільняється з-під варти при прибутті до місця відбування покарання.

Згідно ч. 4 ст.57КВК України у разі невиїзду засудженого до місця відбування покарання без поважних причин або ухилення засудженого від отримання припису суд за поданням уповноваженого органу з питань пробації направляє засудженого до місця відбування покарання в порядку, встановленому для засуджених до позбавлення волі.

Ухиленням засудженого від отримання припису є його умисні дії, що унеможливлюють вручення припису персоналом уповноваженого органу з питань пробації та підтверджуються документально.

Поважними причинами невиїзду засудженого після отримання припису до місця відбування покарання в призначений строк є хвороба та інші обставини, що фактично позбавляють його можливості своєчасно прибути за викликом і документально підтверджені.

Відповідно до положень ч. 5 ст. 57 КВК України, у разі неприбуття засудженого до обмеження волі до місця відбування покарання та в разі, якщо його місцезнаходження невідоме, уповноважений орган з питань пробації надсилає органам Національної поліції подання про оголошення його в розшук та подання до суду для вирішення питання направлення засудженого до місця відбування покарання в порядку, установленому для засуджених до позбавлення волі. Після затримання засуджений направляється до місця відбування покарання в порядку, встановленому для засуджених до позбавлення волі.

Враховуючи вищевикладене, з огляду на те, що ОСОБА_5 не виконує покладені на нього обов`язки, ухиляється від отримання припису, не з`являється до уповноваженого органу з питань пробації та місця відбування покарання без поважних причин, які б фактично позбавляли його можливості своєчасно прибути до установи (хвороба чи інші документально підтверджені обставини), суд приходить до висновку, про наявність підстав для затримання засудженого ОСОБА_5 та направлення його до місця відбування покарання, призначеного вироком Вінницького міськогосуду Вінницькоїобласті від02.10.2020 в порядку, встановленому для засуджених до позбавлення волі.

За таких обставин суд приходить до висновку, що подання є законним, обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 395, 537, 539 КПК України, 57 КВК України, -

УХВАЛИВ:

Подання інспектора Вінницького районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Вінницькій області про затримання та направлення засудженої особи для відбування призначеного судом покарання відносно ОСОБА_5 задовольнити.

Надати дозвіл на затримання засудженого ОСОБА_5 . Після затримання направити до місця відбування покарання призначеного вироком Вінницького міськогосуду Вінницькоїобласті від02.10.2020, впорядку,встановленому длязасуджених допозбавлення волі,відповідно до ст.ст. 87, 88 КВК України.

Початок строку відбуття покарання ОСОБА_5 обчислювати з дня його затримання до поміщення до виправного центру, зарахувавши строк його тримання під вартою згідно з правилами, передбаченими ст. 72 КК України.

Виконання ухвали доручити Відділу поліції № 3 Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга до Вінницького апеляційного суду протягом семи днів з дня її оголошення.

Ухвалу суду вручити під розписку ОСОБА_5 , після затримання останнього, розписку повернути до Вінницького міського суду Вінницької області.

Суддя:

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення18.02.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу94975794
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про направлення звільненого від покарання з випробуванням для відбування покарання, призначеного вироком

Судовий реєстр по справі —127/32319/19

Ухвала від 18.02.2021

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Шлапак Д. О.

Ухвала від 11.01.2021

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Шлапак Д. О.

Вирок від 02.10.2020

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Шлапак Д. О.

Ухвала від 25.09.2020

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Шлапак Д. О.

Ухвала від 06.08.2020

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Шлапак Д. О.

Ухвала від 06.08.2020

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Шлапак Д. О.

Ухвала від 10.07.2020

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Шлапак Д. О.

Ухвала від 10.07.2020

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Шлапак Д. О.

Ухвала від 28.05.2020

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Шлапак Д. О.

Ухвала від 14.05.2020

Кримінальне

Вінницький апеляційний суд

Мішеніна С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні