Ухвала
від 18.02.2021 по справі 712/1696/21
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа № 712/1696/21

Провадження № 1кс/712/953/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про проведення обшуку

18 лютого 2021 року Слідчий суддя Соснівського районного суду м. Черкаси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , з участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання в кримінальному провадженні № 12021250310000384, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 07.02.2021 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, слідчого СВ Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області лейтенанта поліції ОСОБА_4 , погоджене прокурором Черкаської місцевої прокуратури ОСОБА_5 , про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В:

До Соснівського районного суду м. Черкаси звернувся слідчий СВЧеркаського районногоуправління поліціїГУНП вЧеркаській областілейтенант поліції ОСОБА_4 з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , торгівельне місце № 63, де здійснює свою підприємницьку діяльність ФОП « ОСОБА_6 ».

Клопотання обґрунтовує наступним: Слідчим відділом Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області проводиться досудове розслідування в рамках відкритого кримінального провадження, яке внесене до ЄРДР за № 12021250310000384 від 07.02.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України по факту смерті в КНП «Третя Черкаська міська лікарня ШМД» ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 мешканки АДРЕСА_2 .

Відповідно до медичної документації карти стаціонарного хворого №1506 на ім`я ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 остання була госпіталізована до КНП «Третя Черкаська міська лікарня ШМД» 05.02.2021 з діагнозом: отруєння сурогатним алкоголем. Відповідно до епікризу (посмертний): «Хвора ОСОБА_7 , 41 р. поступила до відділення з скаргами: хвора не контактна, зі слів швидкої багаторазова блювота кров`ю. Встановлено діагнози: основний Т51.9 спирту не уточненого; ускладнення Т28.6 Хімічний опік стравоходу».

Згідно лікарського свідоцтва про смерть №167 від 06 лютого 2017 року причиною смерті ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_1 є гостра серцево-судинна недостатність. В свою чергу, висновок судово-медичної експертизи трупа ОСОБА_7 не надходив.

Під час досудового розслідування було допитано в якості свідка ОСОБА_8 , який повідомив, що він з спільно проживав з ОСОБА_7 та вона сильно зловживала алкогольними напоями, а саме: неякісним та не акцизним алкоголем сурогатного походження. Ці спиртовмісні суміші вона купляла в місцевих «розливайках», що розташовані на ринку «Сєдова» в павільйонах поруч з місцем нашого проживання. Переважно, вона купляла вказані спиртовмісні суміші в свою тару та вживала вдома. С. зауважив, що на його думку причиною смерті його матері ОСОБА_7 стало саме вживання не акцизного сурогатного алкоголю, який вона купляла в павільйонах на ринку. Він неодноразово помічав на раковині в ванній кімнаті та на рушнику його матері сліди крові після того як вона блювала після вживання не акцизних спиртовмісних сумішей.

Крім цього, були допитані в якості свідків інші особи, які дали покази, що в павільйоні № НОМЕР_1 , який знаходиться на території «Комбінованого ринку» за адресою: м. Черкаси, вул. Шевченка, 345/10 здійснюється продаж алкогольних напоїв без акцизу на розлив, так як вони особисто купують в даному павільйоні горілку в пластикових бутилках. Також беруть горілку зі своєю тарою та їм розливають горілку з пластикової бутилки об`ємом 5 л. Продаж горілчаних виробів у даному павільйоні здійснює жінка на ім`я ОСОБА_9 . У вказаному павільйоні продажем алкогольних напоїв займаються близько 6 місяців. У вказаній точці неодноразово бачили гр. ОСОБА_7 , мешканку АДРЕСА_2 .

Згідно з інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно нежитлове приміщення, а саме продовольчий ринок, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 належить на праві приватної власності ТОВ «ЛІКОС», код ЄДРПОУ: 22808257.

Встановлено, що 01.07.2020 між ТОВ «ЛІКОС» та фізичною особою - підприємцем ОСОБА_6 укладено договір № 63/20 про надання ринкових послуг відповідно до пункту 2.1 положень якого, фізичній особі - підприємцю ОСОБА_6 надається обладнане торгівельне місце № 63 на ринку розташованому за адресою: АДРЕСА_1 для проведення торгівельної діяльності.

В ході досудового розслідування виникла необхідність в проведенні обшуку іншого володіння особи - торгівельному місці № НОМЕР_1 за адресою: АДРЕСА_1 з метою відшукання не акцизних алкогольних напоїв (вина виноградні натуральні, ігристі, газовані, вермути, коньяк, бренді, лікери, спиртні напої, одержані шляхом перегону),обладнання длярозливу,фасування тавідпуску.Вилучення вказанихне акцизнихалкогольних напоївнадасть змогупровести повнота об`єктивносудово-медичнуекспертизу зметою вставленняпричини смертігр. ОСОБА_7 та надатиналежну правовуоцінку подіїкримінального правопорушення.Окрім цього, відшукані предмети можуть слугувати доказами обставин, що підлягаю доказуванню у кримінальному провадженні та можуть бути об`єктом судового розгляду.

Слідчий ОСОБА_3 в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Слідчий суддя, заслухавши думку слідчого, дослідивши матеріали клопотання, вважає наступне.

Відповідно до вимогст. 223 КПК Українипідставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Відповідно до ч. 1 статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно із ст. 235 КПК України Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи повинна відповідати загальним вимогам до судових рішень, передбачених цим Кодексом, а також містити відомості про:1) строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали;2) прокурора, слідчого, який подав клопотання про обшук;3) положення закону, на підставі якого постановляється ухвала;4) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, які мають бути піддані обшуку;5) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться;6) речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук.3. Виготовляються дві копії ухвали, які чітко позначаються як копії.

Аналіз положень ст. ст. 233- 235 КПК України дає підстави для висновку про те, що особа, яка звертається до слідчого судді із клопотанням про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи, має навести докази, які б давали підстави з великою ймовірністю вважати, що розшукувані речі чи документи перебувають у конкретному житлі чи іншому володінні особи.Обов`язок довести наявність достатніх для обшуку підстав покладається на слідчого, прокурора, який звернувся до слідчого судді з клопотання, а ступінь обґрунтованості таких підстав визначається в кожному конкретному випадку.

З матеріалів клопотання вбачається, щоСлідчим відділом Черкаського районного управління полці Головного управління Національної поліції в Черкаській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12021250310000384 від 07.02.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України.

Слідчим суддею встановлено, що 07.02.2021 року до ЄРДР внесено відомості за ч. 1 ст. 115 КК України за фабулою: «06.02.2021 до Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області надійшли матеріали по факту виявлення трупа ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , мешканку АДРЕСА_2 ».

Відповідно до медичної документації карти стаціонарного хворого №1506 на ім`я ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 остання була госпіталізована до КНП «Третя Черкаська міська лікарня ШМД» 05.02.2021 з діагнозом: отруєння сурогатним алкоголем. Відповідно до епікризу (посмертний): «Хвора ОСОБА_7 , 41 р. поступила до відділення з скаргами: хвора не контактна, зі слів швидкої багаторазова блювота кров`ю. Встановлено діагнози: основний Т51.9 спирту не уточненого; ускладнення Т28.6 Хімічний опік стравоходу».

Згідно показів свідка ОСОБА_8 від 11.02.2021 зазначено, що ОСОБА_7 зловживала алкогольними напоями, а саме неякісним та не акцизним алкоголем сурогатного походження, які купувала в місцевих «розливайках», що розташовані на ринку «Сєдова» в павільйонах поруч з місцем її проживання.

Згідно з інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно нежитлове приміщення, а саме продовольчий ринок, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 належить на праві приватної власності ТОВ «ЛІКОС», код ЄДРПОУ: 22808257.

Відповідно до Договору № 63/20 про надання ринкових послуг від 01.07.2020, укладеного між ТОВ «ЛІКОС» та фізичною особою - підприємцем ОСОБА_6 вбачається, що відповідно до пункту 2.1 договору, фізичній особі - підприємцю ОСОБА_6 надається обладнане торгівельне місце № 63 на ринку розташованому за адресою: АДРЕСА_1 для проведення торгівельної діяльності.

Оскільки відшукуванні речі мають значення для досудового розслідування, такі речі з великою долею ймовірності знаходяться у зазначеному в клопотанні торгівельному місці особи, за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей, які мають значення для досудового розслідування, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте життя ОСОБА_6 , томуклопотання слідчого про надання дозволу на проведення обшуку підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 233, 234, 236, 369, 372 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області лейтенанта поліції ОСОБА_4 , погоджене прокурором Черкаської місцевої прокуратури ОСОБА_5 , про проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , торгівельне місце № 63, де здійснює свою підприємницьку діяльність ФОП « ОСОБА_6 » з метою виявлення та вилучення: не акцизних алкогольних напоїв (вина виноградні натуральні, ігристі, газовані, вермути, коньяк, бренді, лікери, спиртні напої, одержані шляхом перегону), обладнання для розливу, фасування та відпуску, які можуть мати значення для розслідування даного кримінального правопорушення.

Виконання ухвали покласти на слідчого СВ Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_10 , слідчогоСВ Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області лейтенанта поліції ОСОБА_4 , старшого слідчого СВ Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_11 , старшого слідчого СВ Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_12 слідчого СВ Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області лейтенанта поліції ОСОБА_13 слідчого СВ Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області лейтенанта поліції ОСОБА_14 слідчого СВ Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області лейтенанта поліції ОСОБА_15 старшого слідчого СВ Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області лейтенанта поліції ОСОБА_16 слідчого СВ Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_17 слідчого СВ Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 слідчого СВ Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області лейтенанта поліції ОСОБА_18 старшого слідчого СВ Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області капітана поліції ОСОБА_19 слідчого СВ Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_20 .

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудСоснівський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення18.02.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу94981385
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —712/1696/21

Ухвала від 18.02.2021

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Троян Т. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні