Рішення
від 07.12.2020 по справі 311/2892/20
ВАСИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 311/2892/20

Провадження № 2/311/1015/2020

07.12.2020

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 грудня 2020 року м. Василівка

Василівський районний суд Запорізької області у складі:

Головуючого - судді: Сидоренко Ю.В.

при секретарі: Осінцевій Л.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Василівка цивільну справу за позовом ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований та мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 ), до Скельківської сільської ради Василівського району Запорізької області (місцезнаходження: вул.60 років Жовтня буд.13 А с.Скельки Василівського району Запорізької області, ЄДРПОУ - 04351860), ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_2 ) про визнання права власності на спадкове майно -

В С Т А Н О В И В :

16 вересня 2020 року до Василівського районного суду Запорізької області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Скельківської сільської ради Василівського району Запорізької області, ОСОБА_2 про визнання права власності на спадкове майно.

В обґрунтування заявлених позовних вимог позивач ОСОБА_1 зазначає про те, що ІНФОРМАЦІЯ_3 помер його батько ОСОБА_3 , у віці 70 років. На день смерті з ОСОБА_3 проживав він, позивач ОСОБА_1 та його дружина ОСОБА_4 . Крім них, спадкоємцями першої черги є сестра ОСОБА_2 . Мати ОСОБА_4 та сестра ОСОБА_2 відмовились від спадщини у Василівській державній нотаріальній конторі, де заведена спадкова справа №34 за 2000 рік. Після смерті батька ОСОБА_3 відкрилась спадщина за законом, у вигляді житлового будинку з надвірними будівлями. До складу спадщини входить житловий будинок АДРЕСА_1 , який згідно запису в погосподарській книзі Скельківської сільської ради належав батькові ОСОБА_3 .

Як зазначає позивач ОСОБА_1 нотаріальна контора відмовила йому у видачі свідоцтва про право на спадщину у зв`язку з тим, що на вищевказаний житловий будинок відсутні правовстановлюючі документи.

Позивач вказує, що після смерті батька ОСОБА_3 він продовжував користуватись спадковим будинком, землею, яка виділена для його обслуговування і не зав, що на будинок немає правовстановлюючих документів, а тому прийняти спадщину після померлого батька позивач ОСОБА_1 не може, оскільки необхідно для звернення до ДКП Василівське БТІ з метою виготовлення технічного паспорту на будинок, а також зібрати багато інших документів для спадкування будинку, на що необхідно були немалі кошти.

Також, позивач ОСОБА_1 вказує, що він звернувся до ДКП Василівське БТІ оформити право власності на будинок, однак йому було відмовлено, та порекомендовано звернутись до суду з заявою про визнання права власності на житловий будинок АДРЕСА_1 і роз`яснили, що в листі Міністерства юстиції України від 21.02.2005 року №19/32/319 вказано, що у разі смерті власника нерухомого майна, первинна реєстрація права власності на яке не була проведена і правовстановлюючий документ відсутній, питання визначення належності цього майна попередньому власнику та наступного власника повинно вирішуватись у судовому порядку. Тому позивач ОСОБА_1 вимушений звертатися до суду з даним позовом, в якому просить визнати за ним, ОСОБА_1 , право власності в порядку спадкування за законом на житловий будинок - літ..А з господарськими будівлями та спорудами: а - прибудову, Б - сарай, В - літній душ, Г - погріб, Д - сарай, Є - Літню кухню, Ж - Гараж, З - сарай, І - вбиральню, №1 - Огорожу, № 2 - Водогін, розташованими по АДРЕСА_1 , що належав померлому ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Ухвалою Василівського районного суду Запорізької області від 28 вересня 2020 року відкрито провадження по справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання (а.с.33).

Ухвалою Василівського районного суду Запорізької області від 24 листопада 2020 року закрито підготовче провадження по справі та призначено справу до судового розгляду (а.с.73).

В судове засідання позивачка ОСОБА_1 не з`явився, про день та час розгляду справи був повідомлений своєчасно та належним чином, проте на адресу суду надано заяви з проханням розглядати справу за його відсутністю, заявлені позовні вимоги підтримує у повному обсязі та просить позов задовольнити за підставами, викладеними у позовній заяві (а.с.76).

Представник відповідача Скельківської сільської ради Василівського району Запорізької області в судове засідання не з`явився, про день та час розгляду справи був повідомлений своєчасно та належним чином, проте на адресу суду надано заяви з проханням розглядати справу за його відсутністю, та вирішити справу на розсуд суду (а.с.43,56).

Відповідачка ОСОБА_2 в судове засідання не з`явилася, про день та час розгляду справи була повідомлена своєчасно та належним чином, проте на адресу суду надано заяву, в якій просить розглянути дану справу без її участі, позовні вимоги ОСОБА_1 визнає у повному обсязі (а.с.44).

Дослідивши у повному обсязі матеріали цивільної справи № 311/2892/20, повно та всебічно з`ясувавши обставини у даній справі, об`єктивно оцінивши у сукупності докази, які мають значення для розгляду справи, давши їм оцінку у сукупності з оголошеними та дослідженими матеріалами справи, суд вважає, що заявлені ОСОБА_1 позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав.

Згідно ст.328 ЦК України право власності набувається на підставах, що не заборонені законом.

Відповідно до ст.331 ЦК України право власності на новостворене нерухоме майно (житлові будинки, будівлі, споруди тощо) виникає з моменту завершення будівництва (створення майна). Якщо договором або законом передбачено прийняття нерухомого майна до експлуатації, право власності виникає з моменту його прийняття до експлуатації. Якщо право власності на нерухоме майно відповідно до закону підлягає державній реєстрації, право власності виникає з моменту державної реєстрації.

Стаття 392 ЦК України визначає, що власник майна може пред`явити позов про визнання його права власності, якщо це право оспорюється або не визнається іншою особою, а також у разі втрати ним документа, який засвідчує його право власності.

В судовому засіданні встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_4 помер ОСОБА_3 , у віці 70 років, що підтверджується свідоцтвом про смерть, виданим Скельківською сільською радою Василівського району Запорізької області від 09.06.1998 року, за актовим записом №27 (а.с.9).

Згідно свідоцтва про народження серії НОМЕР_3 вбачається, що ІНФОРМАЦІЯ_5 народився ОСОБА_1 , про що 23.01.1961 року Скельківською сільською радою Василівського району Запорізької області складено відповідний актовий запис №3, та де в графі батько вказаний - ОСОБА_3 , а в графі мати вказана - ОСОБА_4 (а.с.11).

ІНФОРМАЦІЯ_6 померла ОСОБА_4 , у віці 81 років, що підтверджується свідоцтвом про смерть, виданим виконавчим комітетом Скельківської сільської ради Василівського району Запорізької області від 22.12.2014 року, за актовим записом №59 (а.с.10).

Згідно свідоцтва про народження серії НОМЕР_4 вбачається, що ІНФОРМАЦІЯ_7 народилася ОСОБА_5 , про що 10.09.1959 року Скельківською сільською радою Василівського району Запорізької області вчинено відповідний актовий запис №29, та де в графі батько вказаний - ОСОБА_3 , а в графі мати вказана - ОСОБА_4 (а.с.13).

Відповідно до Свідоцтва про укладення шлюбу серія НОМЕР_5 , виданого Скельківською сільською радою Василівського району Запорізької області 16.09.1978 року, вбачається, що 16 вересня 1978 року укладено шлюб між ОСОБА_6 та ОСОБА_5 , про складено відповідний актовий запис №19 та після укладення шлюбу ОСОБА_5 присвоєно прізвище ОСОБА_7 , копія якого є в матеріалах справи (а.с.12).

Як вбачається з Довідки за №1287 від 03.09.2020 року, виданої Скельківською сільською радою Василівського району Запорізької області, в погосподарській книзі №11 на 1996-2000 роки Скельківської сільської ради Василівського району Запорізької області станом на 01.06.1998 року на ст.48 номер особового рахунку № НОМЕР_6 є запис про земельну ділянку площею 0,44 га (з неї 0,25 га для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд в 0,19 га для ведення особистого селянського господарства, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 і була в користуванні ОСОБА_3 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_3 . Земельна ділянка не приватизована. Відомості про те ким і коли надавалась земельна ділянка в сільській раді відсутні (а.с.15).

Відповідно до Довідки за №1285 від 03.09.2020 року, виданої Скельківською сільською радою Василівського району Запорізької області, вбачається, що померлий ОСОБА_3 був зареєстрований в АДРЕСА_1 з 1929 року по день смерті. На день його смерті за вищезгаданою адресою були зареєстровані: дружина - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , син - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , невістка - ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , онука - ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_10 , онука - ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_11 (а.с.16).

Згідно Довідки за №1286 від 03.09.2020 року, виданої Скельківською сільською радою Василівського району Запорізької області, вбачається, що померла ІНФОРМАЦІЯ_6 гр. ОСОБА_4 була зареєстрована в АДРЕСА_1 з 1957 року по день своєї смерті. На день її смерті за вищезгаданою адресою були зареєстровані: син - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (а.с.17).

Як вбачається з Довідки за №1284 від 03.09.2020 року, виданої Скельківською сільською радою Василівського району Запорізької області, згідно погосподарської книги Скельківської сільської ради Василівського району Запорізької області №11, особовий рахунок № НОМЕР_7 , житловий будинок за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстрований за ОСОБА_3 (а.с.18).

Згідно технічного паспорту на житловий будинок АДРЕСА_1 , виготовленого РКП Василівське бюро технічної інвентаризації станом на 06.10.2017 року, вбачається, що вказаний житловий будинок складається з: коридор, санвузол, коридор, кімната, кімната, кімната, кімната, кухня, які розташовані по АДРЕСА_1 (а.с.19-22).

Як вбачається зі Звіту про оцінку нерухомого майна, а саме: житловий будинок з надвірними будівлями та спорудами, який розташований за адресою: АДРЕСА_1 та знаходиться в користуванні ОСОБА_1 , складеного ФОП ОСОБА_11 , станом на 08.09.2020 року вартість вищевказаного об`єкту нерухомого майна становить - 111004,00 гривень (а.с.24-26).

Постановою державного нотаріусу Василівського районного нотаріального округу Запорізької області Лисікової М.Ю. за №135/02-31 від 12.03.2020 року державним нотаріусом Василівського районного нотаріального округу Запорізької області Лисіковою М.Ю. було відмовлено ОСОБА_1 у видачі Свідоцтва про право на спадщину за законом на житловий будинок АДРЕСА_1 після померлого ОСОБА_3 з тих підстав, що відповідно до п.4.14, п.4.15 глави 10 Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, видача свідоцтва про право на спадщину на нерухоме майно, яке підлягає реєстрації, проводиться нотаріусом після подання правовстановлюючих документів про право власності на майно, яке зареєстровано в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Спадкоємцем ОСОБА_1 не надано оригіналу або дублікату правовстановлюючого документа на вказаний житловий будинок та рекомендовано звернутися до суду для вирішення питання про встановлення права власності на вищевказаний житловий будинок (а.с.23).

З архівного витягу, наданого Державним архівом Запорізької області за вих..№ 01-32/2317 від 16.10.2020 року за наданим списком житлових будинків, розташованих на території радгоспу Заря комунизма Скельківської сільської ради Василівського району Запорізької області, та який є додатком до рішення виконавчого комітету Василівської районної ради народних депутатів від 17.10.1990 року №196, вбачається належність житлового будинку АДРЕСА_1 ОСОБА_12 (рос.) (а.с.48-51).

Відповідно до Виписки з погосподарської книги за 1991-1995 роки, виданої Скельківською сільською радою Василівського району Запорізької області, згідно погосподарської книги №11, особовий рахунок № НОМЕР_7 , житловий будинок за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстрований за ОСОБА_3 (а.с.77-79).

Як вбачається з повідомлення Василівської держаної нотаріальної контори Запорізької області від 02.10.2020 року за №473/01-09, після смерті ІНФОРМАЦІЯ_4 ОСОБА_3 , Дніпрорудненською державною нотаріальною конторою Запорізької області була заведена спадкова справа №34 за 2000 рік. Спадкова справа закінчена 08.02.2000 року Дніпрорудненською державною нотаріальною конторою. У зв`язку із закінченням терміну зберігання спадкова справа передана на зберігання до Державного нотаріального архіву (а.с.40).

Згідно матеріалів спадкової справи №34/2000, заведеної Дніпрорудненською державною нотаріальною конторою після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_4 вбачається, що 08.02.2000 року ОСОБА_1 звернувся до Дніпроруненської державної нотаріальної контори із заявою про прийняття спадщини за законом після смерті батька ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 (а.с.60 зворот). Також, до Дніпроруненської державної нотаріальної контори звернулася 08.02.2000 року донька спадкодавця - ОСОБА_2 із заявою про відмову від прийняття спадщини за законом після смерті батька ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 (а.с.61). Крім того, 08.02.2000 року до Дніпроруненської державної нотаріальної контори звернулася дружина спадкодавця - ОСОБА_4 із заявою про відмову від прийняття спадщини за законом після смерті чоловіка ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 , та як зазначено у заяві, на обов`язкову частку ОСОБА_4 не претендує, оскільки майно є особистою власністю чоловіка (а.с.62).

Згідно Свідоцтва про право на спадщину за законом, виданого державним нотаріусом Василівської державної нотаріальної контори Запорізької області Никаноровим О.О. від 08.02.2000 року, ОСОБА_1 отримав Свідоцтво про право на спадщину за законом після смерті батька ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 , у вигляді спадкового майна, яке складається з: сертифікату на право власності на земельну частку (пай) у землі, яка перебуває у колективній власності КСП Шевченко Василівського району Запорізької області і знаходиться на території Скельківської сільської ради Василівського району Запорізької області, розміром 3,27в умовних кадастрових гектарах, що належить спадкодавцю на підставі сертифікату на право на земельну частку (пай) серії ЗП №-034794, виданого Василівською районною державною адміністрацією Запорізької області 02.01.1997 року (а.с.14,70).

Згідно Інформаційної довідки зі Спадкового реєстру (заповіти/договори) за №62467348, виданої 13.11.2020 року Запорізьким обласним державним нотаріальним архівом, - заповіти відсутні (а.с.58).

Відповідно до ст.548 ЦК УРСР (в редакції 1963 року), який діяв на момент виникнення правовідносин, для придбання спадщини необхідно, щоб спадкоємець її прийняв. Не допускається прийняття спадщини під умовою або з застереженнями (ч. 1). Прийнята спадщина визнається належною спадкоємцеві з моменту відкриття спадщини (ч. 2).

Статтею 549 ЦК УРСР визначено, що визнається, що спадкоємець прийняв спадщину: 1) якщо він фактично вступив в управління або володіння спадковим майном; 2) якщо він подав державній нотаріальній конторі за місцем відкриття спадщини заяву про прийняття спадщини (ч. 1). Зазначені в цій статті дії повинні бути вчинені протягом шести місяців з дня відкриття спадщини (ч. 2).

Згідно ст.1216 Цивільного кодексу Україна (далі ЦК України) спадкуванням є перехід прав і обов`язків від фізичної особи, яка померла (спадкодавця), до інших осіб (спадкоємців).

Статтею 1217 ЦК України встановлено, що спадкування здійснюється за заповітом або за законом.

Згідно ст.1218 ЦК України до складу спадщини входять усі права і обов`язки, що належали спадкодавцеві на момент смерті.

Згідно ч.1 ст.1258 ЦК України спадкоємці за законом одержують право на спадкування почергово.

Відповідно до ч.1 ст.1261 ЦК України у першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народженні після його смерті, той з подружжя, який його пережив, та батьки.

Згідно ч.5 ст.1268 ЦК України незалежно від часу прийняття спадщини вона належить спадкоємцеві з часу її відкриття.

Згідно ст.1276 ЦК України якщо спадкоємець за заповітом або за законом помер після відкриття спадщини і не встиг її прийняти, право на прийняття належної йому частки спадщини, крім права на прийняття обов`язкової частки у спадщині, переходить до його спадкоємців (спадкова трансмісія). Право на прийняття спадщини у цьому випадку здійснюється на загальних підставах протягом строку, що залишився. Якщо строк, що залишився, менший як три місяці, він подовжується до трьох місяців.

За вимогами ст.1297 ЦК України спадкоємець, який прийняв спадщину, у складі якої є нерухоме майно, зобов`язаний звернутись до нотаріуса за видачею йому свідоцтва про право на спадщину на нерухоме майно, тобто зміна власника майна, що підлягає державній реєстрації, неможлива без перереєстрації права власності. Тому свідоцтво про право на спадщину є обов`язковим, коли об`єктом спадкування є нерухоме майно, що підлягає обов`язковій державній реєстрації.

Для підтвердження наявності спадкового майна, яке підлягає державній реєстрації та місця його знаходження, нотаріусу слід подати документ, що підтверджує право власності спадкодавця на майно з відміткою органу, що проводить реєстрацію, або реєстраційного посвідчення, яке є невід`ємною частиною правовстановлюючого документа.

Право власності на нерухоме майно може бути оформлене на ім`я особи, яка померла, у разі наявності документів, які б підтвердили право власності на майно цієї особи. У випадку відсутності таких документів порушене питання вирішується у судовому порядку.

Відповідно до п.23 Постанови Пленуму Верховного суду України від 30 травня 2008 року №7 Про судову практику у справах про спадкування свідоцтво про право на спадщину видається за письмовою заявою спадкоємців, які прийняли спадщину в порядку, установленому цивільним законодавством. За наявності умов для одержання в нотаріальній конторі свідоцтва про право на спадщину вимоги про визнання права на спадщину судовому розглядові не підлягають. У разі відмови нотаріуса в оформленні права на спадщину особа може звернутися до суду за правилами позовного провадження.

Відповідно до вимог ч.1 ст.82 ЦПК України обставини, які визнаються учасниками справи, не підлягають доказуванню , якщо суд не має обґрунтованого сумніву щодо достовірності цих обставин або добровільності їх визнання. Обставини, які визнаються учасниками справи, визначаються в заявах по суті справи, поясненнях учасників, їхніх представників.

Таким чином, враховуючи, що після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_4 , із заявою про прийняття спадщини у встановлені законом строки, 08.02.2000 року звернувся ОСОБА_1 , позивач по справі, який є спадкоємцем за законом на спадкове майно, у тому числі у вигляді житлового будинку, який розташований за адресою: АДРЕСА_1 , первинна реєстрація вказаного об`єкту нерухомого майна за померлим ОСОБА_3 своєчасно не проведена та правовстановлюючі документи на вищевказаний житловий будинок відсутні. Враховуючи ті обставини, що ОСОБА_1 був зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 разом з батьком ОСОБА_3 та, таким чином, фактично прийняв спадщину після його смерті, який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 та який на законних підставах набув право власності на вищевказаний житловий будинок, проте реєстрація вказаного об`єкту нерухомого майна за померлим ОСОБА_3 у встановленому законом порядку своєчасно не проведена та відповідні правовстановлюючі документи на вищевказаний житловий будинок відсутні, при цьому ОСОБА_3 був господарем вказаного домоволодіння, що підтверджується даними книги погосподарського обліку Скельківської сільської ради ,які витребувані судом та знаходяться в матеріалах справи (а.с.77-79, 80-82), на підставі викладеного та приймаючи до уваги визнання позовних вимог відповідачами по справі, а тому відповідно до положень ч.1 ст.82 ЦПК України, не підлягають доказуванню, суд приходить до висновку, що заявлені позивачем ОСОБА_1 позовні вимоги про визнання за ним права власності на житловий будинок АДРЕСА_1 , в порядку спадкування за законом після смерті батька ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_4 , є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню у повному обсязі за вищенаведеними підставами.

Керуючись ст.ст.328,331,392,1216-1218,1258,1268,1276,1297 ЦК України, ст..ст.525-527,529,549 ЦК України (в редакції 1963 року), ст.ст.9,12,13,81,82,141,259,263-265,268 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Позовні вимоги ОСОБА_1 до Скельківської сільської ради Василівського району Запорізької області, ОСОБА_2 про визнання права власності на спадкове майно - задовольнити.

Визнати за ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_12 (громадянина України, уродженця с.Скельки Василівського району Запорізької області, реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 ) - право власності на житловий будинок літ. - А з господарськими будівлями та спорудами: літ.а - прибудову, літ.Б - сарай, літ.В - літній душ, літ.Г - погріб, літ.Д - сарай, літ.Є - літню кухню, літ.Ж - гараж, літ.З - сарай, літ.І - вбиральню, №1 - Огорожу, № 2 - Водогін, які розташовані по АДРЕСА_1 - в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було проголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено в день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

У відповідності до п.п.15.5) п.п.15 п.1 Розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Повний текст судового рішення складено - 17 грудня 2020 року.

Суддя

Василівського районного суду

Запорізької області Ю.В. СИДОРЕНКО

Дата ухвалення рішення07.12.2020
Оприлюднено23.02.2021
Номер документу95049714
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —311/2892/20

Рішення від 07.12.2020

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Сидоренко Ю. В.

Рішення від 07.12.2020

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Сидоренко Ю. В.

Рішення від 07.12.2020

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 24.11.2020

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 28.09.2020

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Сидоренко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні