Ухвала
від 19.02.2021 по справі 480/1666/14-а
МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Справа № 480/1666/14

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 лютого 2021 року суддя Миколаївського районного суду Миколаївської області Войнарівський М.М., розглянувши матеріали заяви Головного управління Пенсійоного фонду України в Миколаївській області про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання та видачу дублікатів виконавчих листів, заінтересовані особи: ОСОБА_1 , -

ВСТАНОВИВ:

До Миколаївського районного суду Миколаївської області надійшла заява Головного управління Пенсійоного фонду України в Миколаївській області про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання та видачу дублікатів виконавчих листів, заінтересовані особи: ОСОБА_1 .

Відповідно до частин другої та третьої статті 166 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України ) заяви, клопотання і заперечення подаються в письмовій або усній формі. У випадках, визначених цим Кодексом, заяви і клопотання подаються тільки в письмовій формі. Заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

Вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення визначені статтею 167 КАС України .

Частиною першою статті 167 КАС України встановлено, що будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: 1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України; 2) найменування суду, до якого вона подається; 3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; 4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; 5) підстави заяви (клопотання, заперечення); 6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення); 7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

Вимога вказати в заяві по суті справи, скарзі, заяві, клопотанні або запереченні ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України стосується лише юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України. Іноземна юридична особа подає документ, що є доказом її правосуб`єктності за відповідним законом іноземної держави (сертифікат реєстрації, витяг з торгового реєстру тощо).

До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

При цьому, до матеріалів не додано доказів які вказують та підтверджують направлення на адресу інших учасників судового провадження примірників саме цієї заяви про видачу дублікату виконавчого листа із якою заявник звернувся до суду.

За відсутності опису відправленої кореспонденції у суду відсутні підстави для обґрунтованого висновку про те, що заявник дійсно направив саме примірники своєї заяви іншим учасникам справи (боржникам та стягувачу), а тому суд дійшов висновку, що заявником у порушення 167 КАСУ до заяви не додано належних доказів надіслання (надання) примірників заяви іншим учасникам справи (провадження).

Відповідно до частини другої статті 167 КАС України , якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

Оскільки суд встановив, що заяву подано без додержання вимог 167 КАСУ в частині необхідності надання суду доказів про надсилання (надання) такої заяви іншим учасникам провадження, заяву має бути повернуто заявнику без розгляду на підставі положень 167 КАСУ.

Керуючись статтями 7 , 161 , 166 , 167 , 256 , 379 Кодексу адміністративного судочинства України , суд

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління Пенсійоного фонду України в Миколаївській області про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання та видачу дублікатів виконавчих листів, заінтересовані особи: ОСОБА_1 , - повернути заявнику без розгляду.

Копію ухвали разом з заявою і доданими до неї документами невідкладно надіслати заявнику.

Роз`яснити заявнику, що повернення заяви без розгляду не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Згідно з положеннями ст. 297 КАС України апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Суддя М.М.Войнарівський

19.02.2021

СудМиколаївський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення19.02.2021
Оприлюднено23.02.2021
Номер документу95054313
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —480/1666/14-а

Ухвала від 19.02.2021

Адміністративне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Войнарівський М. М.

Ухвала від 28.02.2020

Адміністративне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Войнарівський М. М.

Ухвала від 11.10.2018

Адміністративне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Войнарівський М. М.

Ухвала від 10.10.2017

Адміністративне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Терентьєв Г. В.

Постанова від 12.03.2015

Адміністративне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Войнарівський М. М.

Ухвала від 02.07.2014

Адміністративне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Войнарівський М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні