Ухвала
від 16.02.2021 по справі 760/3746/21
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Провадження № 1-кс/760/1303/21

Справа № 760/3746/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 лютого 2021 року слідчий суддя Солом`янського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю старшого слідчого з ОВС ПВРКП СУ ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні, в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби Київської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про надання дозволу на обшук в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32020110000000115 від 17.09.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 204 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

До слідчого судді Солом`янського районного суду м. Києва надійшло клопотання про надання дозволу на обшук, подане в рамках кримінального провадження, що розслідується за ч. 3 ст. 204 КК України.

Подане клопотання обґрунтовується тим, що слідчими слідчого управління Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області, в ході досудового розслідування встановлено, що невстановлені слідством особи в період 2020 року на території Київської області здійснюють незаконне виготовлення підакцизних товарів, що становлять загрозу для життя і здоров`я людей, а також здійснюють збут (реалізацію) незаконно виготовлених підакцизних товарів через мережу «Інтернет», використовуючи Інтернет сайти: ІНФОРМАЦІЯ_1 та інші, шляхом формування замовлень, які в подальшому відправляються через служби кур`єрських доставок «Нова пошта», «Делівері» та інших, що призвело до отруєння гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

В рамках кримінального провадження було проведено ряд обшуків за місцями зберігання незаконно виготовленої підакцизної продукції, в ході яких було виявлено та вилучено фальсифіковану алкогольну продукцію, яка відповідно до висновків експертизи Київського НДКЦ МВС України не відповідає вимогам ДСТУ 4256:2003.

Також, в ході досудового розслідування встановлено, що на території Київської області невстановлені слідством особи у нежитловому приміщенні АДРЕСА_1 , здійснюють зберігання фальсифікованої алкогольної продукції з марками акцизного податку з явними ознаками підробки. Дані складські приміщення знаходяться на території логістичного комплексу ТОВ «А.ТЕРРА-2000» (код 36346967), що підтверджується протоколом огляду сайту https://terra-2000.com/.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з нежитлового приміщення АДРЕСА_1 невстановлені слідствомособи здійснюютьтранспортування фальсифікованоїалкогольної продукціїз маркамиакцизного податкуз явнимиознаками підробкидо місцьзбуту,а самедо торгівельногопавільйону без назви (GPS-координати: 50.4308613, 30.3612757), що розташований за адресою: АДРЕСА_2 на земельній ділянці за кадастровим номером 3222485901:01:015:5007. У вказаному торгівельному павільйоні без назви, вартість пляшки горілки торгової марки «Забава мисливська» об`ємом 0,5 л. - 60 грн. (мінімальна роздрібна ціна на пляшку горілки 89 грн. 40 коп.).

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що для своєї незаконної діяльності невстановлені слідством особи використовують транспортний засіб, марки «Mercedes-Benz Sprinter», д.н.з. НОМЕР_1 , який на праві власності належить гр. ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Враховуючи викладене, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення, незаконно виготовлених підакцизних товарів, в тому числі алкогольних напоїв та тютюнових виробів, підроблених марок акцизного податку, сировини, обладнання, засобів та речей для незаконного виготовлення алкогольних напоїв та тютюнових виробів, чорнових записів, щодо придбання та реалізації незаконно виготовлених алкогольних напоїв та тютюнових виробів, майна та грошових коштів, здобутих в результаті незаконної діяльності з реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів, засобів зв`язку, які використовувались для отримання замовлень щодо придбання та поставки підроблених алкогольних напоїв, тютюнових виробів та інші речей та предметів, що мають значення для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, а також припинення вчинення кримінального правопорушення, виникла необхідність у проведенні обшуку автомобіля Mercedes-BenzSprinter державний номерний знак НОМЕР_1 .

Таким чином, в ході досудового розслідування є достатньо підстав вважати, що в автомобілі Mercedes-BenzSprinter державний номерний знак НОМЕР_1 , можуть зберігатися незаконно виготовлені алкогольні напої, сировина, засоби та речі, що використовуються для незаконного виготовлення алкогольних напоїв, чорнові записи, а також інші матеріальні об`єкти, які були та є знаряддями вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час досудового розслідування та мають значення для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження № 32020110000000115.

Слідча підтримала у судовому засіданні вищевказане клопотання, просила його задовольнити.

Згідно ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування судового засідання здійснювалось за допомогою технічних засобів.

Заслухавши пояснення слідчої, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя за своїм внутрішнім переконанням, яке ґрунтується на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин, керуючись законом, оцінивши кожен доказ з точки зору належності, допустимості, достовірності, а й сукупність зібраних доказів з точки зору достатності та взаємозв`язку для прийняття відповідного процесуального рішення, приходить до таких висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості, передбачені ч. 3 ст. 234 КПК України.

Як зазначено в ч. 5 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукуванні речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукуванні речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи повинна відповідати загальним вимогам до судових рішень, передбачених цим Кодексом, а також містити відомості про особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться.

Доводи,обставини вчиненняімовірного злочину,викладені слідчимв клопотанні,надані письмовідокази (повідомленняпро виявленнякримінального правопорушеннящодо отруєннясурогатним алкоголем,протоколи оглядумісцевості таінтернет ресурсів,протоколи допитусвідків таінформація зпро реєстраціютранспортного засобу)достатньо обґрунтовуютьнаявність підставдля проведенняобшуку утранспортному засобіMercedess-BenzSprinterдержавний номернийзнак НОМЕР_1 ,який належитьна правівласності ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ,з метоювиявлення тафіксації відомостейпро обставинивчинення кримінальногоправопорушення,а саме: обладнання, що забезпечує незаконне виробництво алкогольних напоїв; незаконно виготовлених (фальсифікованих) підакцизних товарів; документи стосовно придбання, зберігання, реалізації та транспортування незаконно виготовлених (фальсифікованих) підакцизних товарів; відомостей щодоруху товарно-матеріальнихцінностей;чорнових записів(зошитів,блокнотів,окремих аркушівпаперу),документів чорновоїбухгалтерії (подвійногообліку), які являються джерелом доказів та містять відомості, що є предметом доказування у кримінальному провадженні.

На думку слідчого судді за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Разом з тим, не підлягає задоволенню клопотання в частині вилучення транспортних засобів, комп`ютерної техніки,носіїв збереженняінформації (серверіввідео спостереження,дискет,дисків,жорстких дисків,флеш-накопичувачів,планшетів,телефонів таіншого); печаток та штампів оскільки дані вимоги є неконкретними та такими, що не дозволяють визначити коло предметів і документів, які містять необхідну слідству інформацію, та не знайшли свого підтвердження під час розгляду клопотання.

Керуючись статтями 234, 235, 236, 372 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити частково.

Надати слідчимслідчого управлінняГоловного управлінняДФС уКиївській області,а саме: ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_3 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 або заїх дорученняміншим слідчимслідчої групидозвіл напроведення обшуку у транспортному засобі Mercedes-BenzSprinter державний номерний знак НОМЕР_1 , який на праві власності належить гр. ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , метою відшукання та вилучення: обладнання, що забезпечує незаконне виробництво алкогольних напоїв; незаконно виготовлених (фальсифікованих) підакцизних товарів; документів стосовно придбання, зберігання, реалізації та транспортування незаконно виготовлених (фальсифікованих) підакцизних товарів; відомостей щодо руху товарно-матеріальних цінностей; чорнових записів (зошитів, блокнотів, окремих аркушів паперу), документів чорнової бухгалтерії (подвійного обліку).

У задоволенні іншої частини клопотання відмовити.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення, до 17.03.2021 року.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.02.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу95059226
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —760/3746/21

Ухвала від 16.02.2021

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бурлака О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні