Ухвала
від 19.02.2021 по справі 205/1062/21
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Єдиний унікальний номер 205/1062/21

Провадження № 1-кп/205/371/21

У Х В А Л А

19 лютого 2021 року м. Дніпро

Ленінський районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого судді - ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Дніпро кримінальне провадження №12020040690002162 за обвинуваченням

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Слов`янськ Донецької області, громадянина України, не працевлаштованого, не одруженого, має неповну середню освіту, на утриманні малолітніх дітей не має, без визначеного місця проживання,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15, ч.2 ст.186 КК України,

за участю учасників судового провадження

прокурора ОСОБА_4 ,

обвинуваченого ОСОБА_3 ,

В С Т А Н О В И В:

В провадженніЛенінського районногосуду м.Дніпропетровська перебуваєкримінальне провадженняза обвинуваченням ОСОБА_3 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15, ч.2 ст.186 КК України.

У підготовчому судовому засіданні прокурором ОСОБА_4 було заявлено клопотання про призначення зазначеного обвинувального акту до розгляду у відкритому судовому засіданні.

Обвинувачений ОСОБА_3 не заперечував проти призначення обвинувального акту до судового розгляду.

Суд, ознайомившись з обвинувальним актом, вислухавши думки учасників судового провадження, доходить висновку, що обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням ОСОБА_3 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч ч.2 ст.15, ч.2 ст.186 КК України складений відповідновимог кримінальногопроцесуального кодексуУкраїни тапідсудний Ленінськомурайонному судум.Дніпропетровська.Підстав дляповернення кримінальногопровадження прокурорудля провадження досудового слідства, закриття провадження судом, складання досудової доповіді - не встановлено.

У підготовчомусудовому засіданніпрокурором ОСОБА_4 було заявленоклопотання прообрання обвинуваченому ОСОБА_3 запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, посилаючись на наявність ризиків, передбачених ст. 177 КПК України, а саме ризику переховування від суду, з метою уникнення кримінальної відповідальності за вчинення тяжкого злочину, ризику впливати на свідків у кримінальному провадженні, так як останньому відоме їх місце роботи, а також ризик вчинення інших кримінальних правопорушень, оскільки останній не має постійного джерела доходу та може продовжувати вчиняти корисливі злочини.

У судовомузасіданні обвинувачений ОСОБА_3 не заперечував проти продовження йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Суд, дослідивши клопотання про застосування запобіжного заходу та додані до нього матеріали, заслухавши думку прокурора, обвинуваченого, прийшов до наступних висновків.

Відповідно до ч. 3ст. 315 КПК Українипід час підготовчого судового засідання суд за клопотанням учасників судового провадження має право обрати, змінити чи скасувати заходи забезпечення кримінального провадження, в тому числі запобіжний захід, обраний щодо обвинуваченого.

З контекстуст. 177 КПК Українивипливає, що підставою застосування запобіжного заходу є наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінального правопорушення, а також наявність ризиків, які дають достатні підстави слідчому судді, суду вважати, що обвинувачений, може здійснити такі дії: переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду; знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення; незаконно впливати на потерпілого, свідка, іншого підозрюваного, обвинуваченого, експерта, спеціаліста у цьому ж кримінальному провадженні; перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином; вчинити інше кримінальне правопорушення чи продовжити кримінальне правопорушення, у якому підозрюється, обвинувачується.

Згідно ч. 1ст. 183 КПК України, тримання під вартою є винятковим запобіжним заходом, який застосовується виключно у разі, якщо прокурор доведе, що жоден із більш м`яких запобіжних заходів не зможе запобігти ризикам, передбаченимст. 177 КПК України.

Як встановленоу судовомузасіданні ОСОБА_3 неодружений, неповнолітніх дітей, в свідоцтві про народження яких обвинувачений вказаний батьком, не має, на утриманні непрацездатних та інших осіб не має, офіційно не працює.

В судовомузасіданні ненадано належнихдоказів напідтвердження родиннихзв`язків ОСОБА_3 , зокрема наявності у нього родинних відносин, а також його працевлаштування.

Окрім того,суд вважаєобґрунтованим тадоведеним ризиквчинення ОСОБА_3 інших злочинів, оскільки останній раніше неодноразово судимий, в тому числі і за вчинення корисливих злочинів, має не зняті та не погашені судимості.

Також,суд вважаєдоведеними зазначеніпрокурором ризикитого,що ОСОБА_3 перебуваючи на свободі може незаконно впливати на свідків у кримінальному провадженні, які на теперішній час не допитані, оскільки йому відомо місце роботи останніх.

Суд приходитьдо висновкущодо доцільностізастосування запобіжногозаходу увиді триманняпід вартоювідносно обвинуваченого ОСОБА_3 з метою забезпечення реалізації положеньст.177 КПК України.

Вказаний запобіжний захід є достатнім для забезпечення виконання обвинуваченим покладених на нього процесуальних обов`язків. Застосування інших більш м`яких запобіжних заходів не зможе запобігти вказаному ризику.

Крім того, інші запобіжні заходи, зокрема домашній арешт, не забезпечать належної поведінки обвинуваченого.

Таким чином, виходячи з положеньКПК України, ст. ст.5,6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свободта враховуючиматеріали справи,які свідчатьпро наявністьобґрунтованої підозрита зазначеногоризику,а також,те щоінші запобіжнізаходи незабезпечать належноїповедінки обвинуваченого,суд приходитьдо висновку,що відносно ОСОБА_3 необхідно застосувати запобіжний захід у виді тримання під вартою.

При цьому,суд,у відповідностідо ч.5ст.182та ч.3ст.183КПК України,вважає доцільнимвизначити ОСОБА_3 заставу у розмірі тридцяти прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 65 670,00 гривень, у разі внесення якої, покласти на обвинуваченого обов`язки, визначені ст. 194 КПК України.

Керуючись ст.ст.110, 177, 182, 183, 369, 371, 372 КПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Призначити до розгляду у відкритому судовому засіданні обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15, ч. 2 ст. 186 КК України, на 16-00години 25лютого 2021року в приміщенні Ленінського районного суду м. Дніпропетровська за адресою: м. Дніпро, вул. Коробова, №6.

Клопотання прокурора про застосування відносно обвинуваченого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , запобіжного заходу у виді тримання під вартою - задовольнити.

Застосувати до обвинуваченого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , запобіжний захід у виді тримання під вартою, строком до 24-00 години 16 квітня 2021 року включно.

Визначити ОСОБА_3 розмір застави у тридцять прожиткових мінімумів для працездатних осіб, тобто 65 670 (шістдесят п`ять тисяч шістсот сімдесят) гривень, 00 копійок, уразі внесення якої вважати його таким, що йому обраний запобіжний захід у вигляді застави із покладенням на нього обов`язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України, а саме:

1) прибувати до Ленінського районного суду м. Дніпропетровська за першим викликом;

2) не відлучатися за межі міста Дніпра без дозволу суду;

3) повідомляти суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи.

Ухвала суду щодо застосування запобіжного заходу підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Копію ухвали вручити обвинуваченому негайно після її оголошення.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її проголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.02.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу95114156
СудочинствоКримінальне
СутьОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Слов`янськ Донецької області, громадянина України, не працевлаштованого, не одруженого, має неповну середню освіту, на утриманні малолітніх дітей не має, без визначеного місця проживання, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15, ч.2 ст.186 КК України,

Судовий реєстр по справі —205/1062/21

Вирок від 12.05.2021

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Таус М. М.

Ухвала від 08.04.2021

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Таус М. М.

Ухвала від 19.02.2021

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Таус М. М.

Ухвала від 19.02.2021

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Таус М. М.

Ухвала від 17.02.2021

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Таус М. М.

Ухвала від 16.02.2021

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Таус М. М.

Ухвала від 10.02.2021

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Таус М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні