Вирок
від 15.02.2021 по справі 756/2108/21
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

15.02.2021 Справа № 756/2108/21

Справа № 756/2108/21

1-кп/756/919/21

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15.02.2021 місто Київ

Оболонський районний суд міста Києва у складі головуючого судді ОСОБА_1 , вивчивши обвинувальний акт з клопотанням про його розгляд у спрощеному провадженні у кримінальному провадженні 12021105050000423 від 04.02.2021 та додані до нього матеріали стосовно

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Житомир, громадянина України, неодруженого, офіційно непрацевлаштованого, такого, що має середню освіту, зареєстрованого в АДРЕСА_1 , проживаючого в АДРЕСА_2 , раніше не судимого,

у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 185 КК України,

в с т а н о в и в:

10.02.2021 до Оболонського районного суду міста Києва надійшов обвинувальний акт стосовно ОСОБА_2 з клопотанням прокурора ОСОБА_3 про розгляд у спрощеному порядку без проведення судового розгляду в судовому засіданні відповідно до вимог статей 291, 302 КПК України.

Вивчивши в порядку спрощеного провадження обвинувальний акт та додані до нього матеріали, судом встановлено, що клопотання прокурора про розгляд обвинувального акта у спрощеному провадженні відповідає вимогам ст. 302 КПК України.

Зокрема, ОСОБА_2 роз`яснено зміст встановлених досудовим розслідуванням обставин, а також те, що у разі надання згоди на розгляд обвинувального акта у спрощеному порядку він буде позбавлений права оскаржувати вирок в апеляційному порядку з підстав розгляду провадження за відсутності учасників судового провадження, недослідження доказів у судовому засіданні або з метою оспорити встановлені досудовим розслідуванням обставини. Прокурор впевнився у добровільності згоди ОСОБА_2 на розгляд обвинувального акта у спрощеному провадженні.

До обвинувального акта з клопотанням про його розгляд у спрощеному провадженні прокурором додані:

1) письмова заява ОСОБА_2 , складена в присутності захисника ОСОБА_4 , щодо беззаперечного визнання своєї винуватості, згоди із встановленими досудовим розслідуванням обставинами, ознайомлення з обмеженням права апеляційного оскарження та згоди з розглядом обвинувального акта у спрощеному провадженні;

2) матеріали досудового розслідування, у тому числі документи, які засвідчують беззаперечне визнання ОСОБА_2 своєї винуватості.

З огляду на викладене судом встановлено наступне.

03.02.2021 приблизно о 19:30 ОСОБА_2 перебував у приміщенні магазину «Єва» (ТОВ«РУШ») у м. Києві (просп. Оболонський, 47/42), де в нього виник умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна (крадіжку).

Надалі, реалізуючи свій умисел, того ж дня у той же час ОСОБА_2 , перебуваючи в приміщенні вказаного магазину, з корисливих мотивів з метою власного збагачення шляхом вільного доступу, впевнившись, що за його діями ніхто не спостерігає, таємно взяв із торгової вітрини належний ТОВ«РУШ» товар, а саме: «Труссарді Май Ленд» туалетна вода чоловіча 30 мл (арт. 396606), вартістю 1165,8 грн (без урахування ПДВ), «Версаче Ерос» туалетна вода чоловіча 5 мл (арт.477730), вартістю 240,83 грн (без урахування ПДВ), загальною вартістю 1406,66 грн (без урахування ПДВ), який помістив до кишень власної куртки зеленого кольору, яка в цей день була на ньому та направився до виходу з магазину «Єва».

Виконавши всі дії, які ОСОБА_2 вважав необхідними для таємного викрадення чужого майна, останній пройшов повз лінії кас, разом із таємно викраденим майном, не сплативши за нього, однак свій умисел до кінця не довів з причин, які не залежали від його волі, оскільки був зупинений працівниками магазину.

Внаслідок вчинення кримінального проступку, у разі доведення його до кінця, ОСОБА_2 міг спричинити ТОВ «РУШ» (код ЄДРПОУ 32007740) майнову шкоду на загальну суму 1406,66 грн (без урахування ПДВ).

Таким чином, ОСОБА_2 вчинив кримінальний проступок, передбачений ч. 2 ст.15 ч. 1 ст.185КК України, а саме: закінчений замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), виконавши всідії,які вважавнеобхідними длядоведення кримінальногопроступку докінця, але кримінальний проступок не було закінчено з причин, які не залежали від його волі.

Вирішуючи питання про призначення виду та розміру покарання обвинуваченому ОСОБА_2 , суд приходить до наступного висновку.

Згідно зі ст. 50 КК України покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засуджених, а також запобігання вчиненню нових кримінальних правопорушень як засудженими, так і іншими особами.

Відповідно до вимог ст. 65 зазначеного Кодексу суд призначає покарання, враховуючи ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу винного, а також обставини, що пом`якшують і обтяжують покарання. Особі, яка вчинила кримінальне правопорушення, має бути призначено покарання, необхідне й достатнє для її виправлення та попередження нових кримінальних правопорушень.

Призначаючи покарання ОСОБА_2 , суд ураховує ступінь тяжкості вчиненого ним кримінального правопорушення, яке відповідно до ст. 12 КК України є кримінальним проступком, наявність у кримінальному провадженні обставини, що пом`якшує покарання щире каяття відповідно до ст. 66 КК України та відсутність таких, що його обтяжує за ст. 67 КК України.

Зважив суд і на дані про особу винного, котрий має середню освіту, неодружений, офіційно непрацевлаштований, за місцем проживання характеризується формально позитивно, на спеціальних обліках у лікарів нарколога та психіатра не перебуває, до кримінальної відповідальності притягується вперше.

З огляду на викладене, враховуючи принципи законності, справедливості та обґрунтованості покарання, а також характер і спосіб вчинення кримінального правопорушення в сукупності зі ставленням ОСОБА_2 до вчиненого, а також зваживши на дані про його особу та на те, що він вчинив закінчений замах на кримінальне правопорушення, що відноситься до категорії кримінальних проступків, суд приходить до висновку про призначення винному основного покарання у виді громадських робіт в межах санкції норми закону, яка передбачає відповідальність за вчинене.

Долю речових доказів у кримінальному провадженні слід вирішити відповідно до положень ч.9 ст. 100 КПК України.

Цивільний позов не заявлявся. Процесуальні витрати відсутні.

Керуючись статтями 100, 369-371, 373-376, 381-382, 395, 532 КПК України, суд

у х в а л и в:

ОСОБА_2 визнати винуватим у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 185 КК України, та призначити йому покарання у виді громадських робіт на строк 120 годин.

Речові докази:

туалетна вода «Труссарді Май Ленд», чоловіча, 30 мл (арт.396606) та туалетна вода «Версаче Ерос», чоловіча, 5 мл (арт.477730), які були передані на відповідальне зберігання представнику потерпілого ОСОБА_5 залишити потерпілому за належністю.

CD-R диск з відеозаписом камер відеоспостереження в приміщенні магазину «Єва» (ТОВ«РУШ») у м. Києві (просп. Оболонський, 47/42) залишити в матеріалах кримінального провадження.

Вирок може бути оскаржено до Київського апеляційного суду через Оболонський районний суд м. Києва протягом тридцяти діб з моменту його проголошення з урахуванням особливостей, передбачених ст.394 КПК України.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Копія вироку за результатами розгляду обвинувального акта щодо вчинення кримінального проступку не пізніше дня, наступного за днем його ухвалення, надсилається учасникам судового провадження.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.02.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу95182320
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —756/2108/21

Вирок від 15.02.2021

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Касьян А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні