Ухвала
від 25.02.2021 по справі 191/3458/20
СИНЕЛЬНИКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 191/3458/20

Провадження № 1-в/191/91/21

У Х В А Л А

іменем України

25 лютого 2021 року м. Синельникове

Синельниківський міськрайонний суду Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Синельникове подання начальника Синельниківського МРВ філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області ОСОБА_3 про розгляд питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу засудженій ОСОБА_4 , на підставі ч.3 ст.26 КВК України,

за участю прокурора ОСОБА_5 , -

ВСТАНОВИВ:

До Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області надійшлоподання начальника Синельниківського МРВ філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області ОСОБА_3 про розгляд питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу засудженій ОСОБА_4 .

Вказане подання мотивоване тим, що вирок Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області відносно ОСОБА_4 набрав законної сили 25.12.2020 року. Вирок отриманий для виконання Синельниківським МРВ філії Державної установи «Центр пробаціїї» у Дніпропетровській області 04.01.2021 року. 26.01.2021 року засуджена надала письмове пояснення про неможливість сплатити призначену їй суму штрафу одним платежем, в зв`язку з тим, що отримує заробітну плату у розмірі 3500, 00 грн. на місяць та має на утримані двох дітей 2003 та 2009 року народження, розлучена. Просить суд вирішити питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу ОСОБА_4 .

Представник Синельниківського МРВ філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області в судове засідання не з`явився, надав заяву про розгляд подання без його участі, подання підтримує.

Засуджена ОСОБА_4 у судове засідання не з`явився, причини своєї неявки суду не повідомила.

Прокурор проти задоволення подання не заперечував.

З`ясувавши думку прокурора, вивчивши подання та додані до нього матеріали, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно дост.3 Закону України «Про пробацію» правову основу пробації та діяльності органу пробації становлятьКонституція України, Кримінальний, Кримінальний процесуальний,Кримінально-виконавчий кодекси України,Закон України «Про пробацію»та інші закони України, міжнародні договори, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України.

Уст.6 ЗУ «Про пробацію»закріплено, що одним із завдань пробації є виконання певних видів покарань, не пов`язаних з позбавленням волі, до яких згідност.51КК Україниналежить і покарання у виді штрафу.

Відповідно до ч.1, п.4 ч.2ст.539 КПК Україниустанова виконання покарань має право на звернення до суду із питаннями, які виникають під час виконання вироку, у випадках встановлених законом, а подання про заміну несплаченої суми штрафу подається до суду який ухвалив вирок.

Відповідно до ч.1ст.26КВК України засуджений зобов`язаний сплатити штраф у місячний строк після набрання вироком суду законної сили і повідомити про це кримінально-виконавчій інспекції за місцем проживання шляхом пред`явлення документа про сплату штрафу.

Частиною третьою цієї статті передбачено, що у разі несплати засудженим штрафу у строк, передбачений частиною першою цієї статті, суд за поданням кримінально-виконавчої інспекції розглядає питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу або заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі відповідно до закону.

Відповідно до ч.ч. 4, 5ст.53КК Україниз урахуванням майнового стану особи суд може призначити штраф із розстрочкою виплати певними частинами строком до одного року. У разі несплати штрафу в розмірі не більше трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та відсутності підстав для розстрочки його виплати суд замінює несплачену суму штрафу покаранням у виді громадських робіт із розрахунку одна година громадських робіт за один установлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян або виправними роботами із розрахунку один місяць виправних робіт за двадцять установлених законодавством неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, але на строк не більше двох років.

Судом встановлено, що вироком Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 24 листопада 2020 року ОСОБА_4 визнано винною у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України та призначено покарання у виді штрафу у розмірі 50 (п`ятдесяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 850 (вісімсот п`ятдесят) грн., однак засуджена ОСОБА_4 у місячний строк призначений вироком штраф не сплатила.

З урахуванням майнового стану засудженої ОСОБА_4 суд вважає, що є підстави для надання розстрочки несплаченої суми штрафу у розмірі 850 гривень, на 5-ти місячний строк.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.537,539 КПК України,ст. 53 КК України,ст. 26 КВК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Подання начальника Синельниківського МРВ філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області ОСОБА_3 про розгляд питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу засудженій ОСОБА_4 - задовольнити.

Надати засудженій ОСОБА_4 , яка народилася ІНФОРМАЦІЯ_1 , розстрочку виплати несплаченого штрафу, призначеного вироком Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 24.11.2020 року у розмірі 60 (п`ятдесяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень, певними частинами на 5 (п`ять) місяців, зобов`язавши сплачувати рівними частинами по 170 (сто сімдесят) гривень 00 коп. щомісячно, починаючи з березня 2021 року.

Роз`яснити ОСОБА_4 , вимоги ч. 4ст. 26 КВК України, згідно з якими у разі несплати засудженою чергового платежу штрафу, призначеного як основне покарання, з розстрочкою його виплати, суд через місяць після закінчення строку виплати чергового платежу замінює несплачену суму штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі відповідно до закону.

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду через Синельниківський міськрайонний суд протягом семи днів з моменту її оголошення.

Головуючий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.02.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу95197037
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях інші

Судовий реєстр по справі —191/3458/20

Ухвала від 31.05.2021

Кримінальне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Бондаренко Г. В.

Ухвала від 25.02.2021

Кримінальне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Бондаренко Г. В.

Вирок від 24.11.2020

Кримінальне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Бондаренко Г. В.

Ухвала від 17.11.2020

Кримінальне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Бондаренко Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні