Ухвала
від 01.03.2021 по справі 918/543/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд Рівненської області

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013


УХВАЛА

про участь учасника справи у судовому засіданні

в режимі відеоконференції у приміщенні суду

01 березня 2021 року м. Рівне Справа № 918/543/14

Господарський суд Рівненської області у складі головуючого судді Войтюка В.Р. , розглянувши матеріали клопотання арбітражного керуючого Михайловського С.В. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції

у справі

за заявою Млинівської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Рівненській області

про банкрутство Дочірнього підприємства "Бокіймівський комбінат хлібопродуктів" Державної акціонерної компанії "Хліб України".

Без виклику учасників процесу.

ВСТАНОВИВ:

Провадження у справі знаходиться в процедурі ліквідації банкрута.

Постановою господарського суду Рівненської області від 22 березня 2016 року, зокрема, припинено процедуру розпорядження майном Дочірнього підприємства "Бокіймівський комбінат хлібопродуктів" Державної акціонерної компанії "Хліб України", визнано банкрутом Дочірнє підприємство "Бокіймівський комбінат хлібопродуктів" Державної акціонерної компанії "Хліб України", відкрито ліквідаційну процедуру банкрута строком на 12 місяців, призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Михайловського С.В.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 21 вересня 2020 року продовжено строк ліквідаційної процедури Дочірнього підприємства "Бокіймівський комбінат хлібопродуктів" Державної акціонерної компанії "Хліб України" та строк повноважень ліквідатора Михайловського С.В. до 31 грудня 2020 року.

16 лютого 2021 року до відділу канцелярії та документального забезпечення господарського суду Рівненської області від арбітражного керуючого Михайловського С.В. надійшли клопотання, в яких останній просить суд затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 16 лютого 2021 року призначено клопотання арбітражного керуючого Михайловського С.В. затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу до розгляду в судовому засіданні на 02 березня 2021 року.

25 лютого 2021 року до канцелярії суду від арбітражного керуючого Михайловського С.В. надійшло клопотання про проведення наступного судового засідання по справі по справі № 918/543/14 в режимі відеоконференції. Проведення вказаного судового засідання заявник просить доручити Волинському адміністративному суду.

Розглянувши клопотання арбітражного керуючого Михайловоського С.В. про участь у судовому засіданні призначеному на 02 березня 2021 року об 09 год. 30 хв. у режимі відеоконференції, суд дійшов висновку, що останнє не підлягає задоволенню з огляду на наступні обставини.

Згідно з ч. 5 ст. 11 Закону України "Про судоустрій та статус суддів" учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

За частиною 2 ст. 197 ГПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання . Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи

Відповідно до ч. 5, ч. 7 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України господарський суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні суду, визначеному судом. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання..

Згідно з ч. 11 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України відеоконференція, у якій беруть участь учасники справи, фіксується судом, який розглядає справу, за допомогою технічних засобів відео- та звукозапису. Відео- та звукозапис відеоконференції зберігається в матеріалах справи.

При розгляді вказаного клопотання судом з`ясовано технічну неможливість Волинського адміністративного суду забезпечити участь у судовому засіданні арбітражного керуючого Михайловського С.В. в режимі відеоконференції 02 березня 2021 року об 09 год. 30 хв., оскільки згідно з даними Web-програми "Бронювання систем відеоконференцзв`язку" у вказаному суді, неможливо забронювати зал для проведення засідання в режимі відеоконференції у зв`язку з заздалегідь заброньованими засіданнями інших суддів.

За таких обставин, клопотання арбітражного керуючого Михайловоськього С.В. про участь у судовому засіданні в режимі відео конференції не підлягає задоволенню.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. ст. 197, 234 та 235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. В задоволенні клопотання арбітражного керуючого Михайловського С.В. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею відповідно до ч. 2 ст. 235 ГПК України та не підлягає оскарженню.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://rv.arbitr.gov.ua.

Суддя Войтюка В.Р.

СудГосподарський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення01.03.2021
Оприлюднено02.03.2021
Номер документу95202912
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —918/543/14

Ухвала від 02.03.2021

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 02.03.2021

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 02.03.2021

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 01.03.2021

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 16.02.2021

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 12.08.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 12.08.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 10.02.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 10.02.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 27.01.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні