Ухвала
від 02.03.2021 по справі 344/1613/21
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/1613/21

Провадження № 2/344/1988/21

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження і

призначення справи до судового розгляду по суті

02 березня 2021 року м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області у складі:

головуючого - судді Мелещенко Л.В.

при секретарі судового засідання - Дементьєвої А.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду міста Івано-Франківськ цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Івано-Франківського міського відділу Державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів Перша Івано-Франківська державна нотаріальна контора про звільнення майна з-під арешту,-

В С Т А Н О В И В :

02 лютого 2021 року представник позивачаОСОБА_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , адвокат Милитчук Ігор Михайлович звернувся до суду з позовом до відповідачів ОСОБА_2 , який проживає за адресою: АДРЕСА_2 , Івано-Франківського міського відділу Державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), місцезнаходження якого: 76000 м. Івано-Франківськ, вул. Галицька, 45, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів Перша Івано-Франківська державна нотаріальна контора, місцезнаходження якої: 76018 м. Івано-Франківськ, вул. Г. Мазепи, 28, про звільнення майна з-під арешту.

Ухвалою судді Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 03 лютого 2021 року позовну заяву прийнято до розгляду та призначено підготовче судове засідання.

Представник позивача у підготовчому судовому засіданні просив закрити підготовче провадження у справі та призначити справу до судового розгляду.

Відповідач у підготовчому судовому засіданні не заперечував проти закриття підготовчого провадження у справі та призначення справи до судового розгляду.

Представник відповідача Івано-Франківського міського відділу Державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) та представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів Першої Івано-Франківської державної нотаріальної контори у підготовче судове засідання не з`явилися, будучи належним чином повідомленими про день, час та місце проведення підготовчого провадження, про поважність причин неявки суд не повідомили.

Заяв та клопотань від представників відповідача та третьої особи до суду не надходило.

Відповідно до частини третьої статті 189 Цивільного процесуального кодексу України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Згідно частини другої статті 198 Цивільного процесуального кодексу України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: 1) визначених частиною другою статті 223 цього Кодексу; 2) залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача; 3) в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Частинами першою-другою статті 223 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, що неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею. Суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з ряду підстав.

У відповідності з частиною третьою статті 223 Цивільного процесуального кодексу України, якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі: 1) неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки; 2) повторної неявки в судове засідання учасника справи (його представника), крім відповідача, незалежно від причин неявки; 3) неявки представника в судове засідання, якщо в судове засідання з`явилася особа, яку він представляє, або інший її представник; 4) неявки в судове засідання учасника справи, якщо з`явився його представник, крім випадків, коли суд визнав явку учасника справи обов`язковою.

Таким чином, суд вважає, що відсутні законні підстави для відкладення підготовчого судового засідання, а тому вважає за необхідним підготовче засідання проводити у відсутність відповідача, який належним чином повідомлявся про день, час та місце проведення підготовчого судового засідання, що відповідає положенням частини першої статті 223 Цивільного процесуального кодексу України за правилами, встановленими статтями 197, 198 Цивільного процесуального кодексу України.

У ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання у даній цивільній справі проведено підготовчі дії, передбачені статтями 189-199 Цивільного процесуального кодексу України: направлено копію ухвали про відкриття провадження у справі, копію заяви та копії доданих до неї документів відповідачу, визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, вимоги позивача та склад учасників судового процесу, визначено обставини справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів.

У судовому засіданні будуть розглядатися позовні вимоги ОСОБА_1 , обґрунтовуватись доказами, доданими до позову.

Клопотань від сторін про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста, направлення судових доручень, встановлення строків для подання відповіді на відзив та заперечення, встановлення строків та порядку врегулювання спору за участю судді, колегіальний розгляд справи не надходило.

Вчинено інші дії з метою забезпечення правильного, своєчасного та безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно пункту 15 частини другої статті 197 Цивільного процесуального кодексу України, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до пункту 3 частини другої статті 200 Цивільного процесуального кодексу України, за результатами підготовчого судового засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Таким чином, оскільки судом встановлено, що до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти не потрібно, тому слід закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 196 - 198 , 200, 258-261 Цивільного процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В :

Закрити підготовче провадження та призначити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Івано-Франківського міського відділу Державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів Перша Івано-Франківська державна нотаріальна контора про звільнення майна з-під арешту до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 13 годину 30 хвилин 29 березня 2021 року в залі судових засідань № 11 Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області (76018 м. Івано-Франківськ, вул. Грюнвальдська, 11).

У судове засідання викликати сторони.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет http://ifm.if.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя Мелещенко Л.В.

Дата ухвалення рішення02.03.2021
Оприлюднено03.03.2021
Номер документу95245152
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення майна з-під арешту

Судовий реєстр по справі —344/1613/21

Ухвала від 19.04.2021

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Рішення від 19.04.2021

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 02.03.2021

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 03.02.2021

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні