Ухвала
від 03.03.2021 по справі 910/3058/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

03.03.2021Справа № 910/3058/21 Господарський суд міста Києва у складі судді Андреїшиної І.О., розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю ВОВА ХОРЕКА

про видачу судового наказу

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю МАГНА ВІС

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю ВОВА ХОРЕКА звернулось до Господарського суду міста Києва із заявою про видачу судового наказу до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю МАГНА ВІС про стягнення суми заборгованості за договором поставки № 583 від 05.11.2019 у розмірі 9 089,57 грн.

Дослідивши матеріали заяви та додані до неї документи, суд дійшов висновку, що заяву слід залишити без руху та надати заявнику час для усунення недоліків, встановлених при подані заяви, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 2 ст. 156 Господарського процесуального кодексу України одночасно з копією судового наказу боржникові надсилається копія заяви стягувача про видачу судового наказу разом з доданими до неї документами.

Судом встановлено, що Товариством з обмеженою відповідальністю ВОВА ХОРЕКА до заяви про видачу судового наказу додано завірені копії документів (доказів), якими заявник обґрунтовує свої вимоги, в одному екземплярі, проте, у додатках до заяви зазначено, копія заяви разом із додатками для боржника. Суд не наділений повноваженнями засвідчувати копії документів, зроблені з копії документів, у зв`язку з чим вважає за необхідне надати час заявнику для подання до суду копії заяви про видачу судового наказу разом з доданими до неї документами, належним чином засвідченими, для направлення боржнику.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, встановлених цим Кодексом, протягом п`яти днів з дня надходження до суду заяви постановляє ухвалу про залишення заяви без руху. В ухвалі про залишення заяви без руху зазначаються недоліки заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху.

З врахуванням викладеного, суд дійшов висновку, що Товариство з обмеженою відповідальністю ВОВА ХОРЕКА не виконало вимоги п. 3, 4 ч. 3 ст. 150 Господарського процесуального кодексу України, що відповідно до вимог ч. 1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України є підставою для залишення заяви без руху з наданням строку для усунення вказаних недоліків.

Керуючись статтями 174, 234, Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю ВОВА ХОРЕКА про видачу судового наказу - залишити без руху.

2. Встановити Товариству з обмеженою відповідальністю ВОВА ХОРЕКА спосіб усунення недоліків позовної заяви шляхом:

- подання примірника заяви про видачу судового наказу, завірені копії документів (доказів), якими заявник обґрунтовує свої вимоги для надіслання боржнику;

3. Встановити Товариству з обмеженою відповідальністю ВОВА ХОРЕКА строк для усунення недоліків заяви про видачу судового наказу протягом п`яти днів з дня вручення даної ухвали.

4. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Дата підписання ухвали 03.03.2021

Суддя І.О. Андреїшина

Дата ухвалення рішення03.03.2021
Оприлюднено04.03.2021
Номер документу95270197
СудочинствоГосподарське
Сутьвидачу судового наказу до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю МАГНА ВІС

Судовий реєстр по справі —910/3058/21

Судовий наказ від 29.03.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Андреїшина І.О.

Ухвала від 03.03.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Андреїшина І.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні