Ухвала
від 01.03.2021 по справі 320/11878/20
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

01 березня 2021 року м. Київ Справа № 320/11878/20

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Харченко С.В., розглянувши клопотання представника відповідача про закриття провадження в адміністративній справі

за позовомГоловного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області доДержавного підприємства "Іванківське лісове господарство" прозастосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю), ВСТАНОВИВ:

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області звернулось до суду з позовом до Державного підприємства "Іванківське лісове господарство" про застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю) шляхом повного зупинення експлуатації (роботи) будівель відповідача, що знаходяться за адресою: Київська область, Іванківський район, с. Леонівка, вул. Лісова, буд. 100-А, до повного усунення ним порушень, що містяться в акті позапланової перевірки від 17.08.2020 № 55.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 26.11.2020 відкрито провадження в адміністративній справі № 320/11878/20 та вирішено питання про її розгляд за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

23.02.2021 до суду надійшов відзив на позовну заяву, в якому представником відповідача заявлено клопотання про закриття провадження у даній справі.

В обґрунтування заявленого клопотання представник відповідача зазначає, що підприємством усунуто порушення вимог законодавства у сферах пожежної і техногенної безпеки, що містяться в акті позапланової перевірки від 17.08.2020 № 55.

На підтвердження вказаних обставин представником відповідача надано суду акт від 18.01.2021 № 4, складений за результатами проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання Державним підприємством "Іванківське лісове господарство" вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки.

При вирішенні питання щодо закриття провадження у справі суд виходить з наступного.

Відповідно до частини першої статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України суд закриває провадження у справі:

1) якщо справу не належить розглядати за правилами адміністративного судочинства;

2) якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом;

3) якщо сторони досягли примирення;

4) якщо є такі, що набрали законної сили, постанова чи ухвала суду про закриття провадження у справі між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав;

5) у разі смерті або оголошення в установленому законом порядку померлою фізичної особи або припинення юридичної особи, за винятком суб`єкта владних повноважень, які були однією із сторін у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва;

6) щодо оскарження нормативно-правових актів суб`єктів владних повноважень чи окремих їх положень, якщо оскаржуваний нормативно-правовий акт або відповідні його положення визнано протиправними і нечинними рішенням суду, яке набрало законної сили;

7) щодо оскарження індивідуальних актів та дій суб`єкта владних повноважень, якщо оскаржувані акти та дії суб`єкта владних повноважень було змінено або скасовано рішенням суду, яке набрало законної сили;

8) щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень, якщо оскаржувані порушення були виправлені суб`єктом владних повноважень і при цьому відсутні підстави вважати, що повне відновлення законних прав та інтересів позивача неможливе без визнання рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень протиправними після такого виправлення.

Таким чином, зазначена вище норма містить вичерпний перелік підстав для закриття провадження в адміністративній справі, серед яких така підстава як усунення відповідачем порушень вимог законодавства, які стали підставою для звернення до суду з позовом, відсутня.

За наведених обставин суд дійшов висновку, що клопотання представника Державного підприємства "Іванківське лісове господарство" про закриття провадження у даній справі задоволенню не підлягає.

Керуючись статтями 238, 241, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. У задоволенні клопотання Державного підприємства "Іванківське лісове господарство" про закриття провадженні в адміністративній справі № 320/11878/20 відмовити.

2. Копію ухвали надіслати (видати) сторонам (їх представникам).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Харченко С.В.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.03.2021
Оприлюднено05.03.2021
Номер документу95272880
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —320/11878/20

Ухвала від 13.03.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Колеснікова І.С.

Ухвала від 01.03.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Харченко С.В.

Ухвала від 26.11.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Харченко С.В.

Ухвала від 20.11.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Харченко С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні