Ухвала
від 04.03.2021 по справі 195/211/21
ТОМАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 195/211/21

УХВАЛА

іменем України

"04" березня 2021 р. с-ще Томаківка Дніпропетровської області

Томаківський районний суд Дніпропетровської області в складі: головуючого судді Скрипченка Д.М., за участю секретаря судового засідання - Левкович Н.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт.Томаківка цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Фермерського господарства "Беркут -ДЛ", третя особа без самостійниз вимог - Селянське (фермерське) господарство "Весела Долина", про визнання недійсним договору оренди землі та припинення права оренди,

встановив:

в провадженні Томаківського районного суду Дніпропетровської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Фермерського господарства "Беркут -ДЛ", третя особа без самостійниз вимог - Селянське (фермерське) господарство "Весела Долина", про визнання недійсним договору оренди землі та припинення права оренди.

Ухвалою суду від 05.02.2021 р. справу прийнято до свого провадження, відкрито провадження у справі та розгляд справи визначено здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Позивач у справі, ОСОБА_1 01.03.2021 р. звернувся до суду з клопотанням, в якому він просить у зв`язку з врегулюванням спору мирним шляхом в позасудовому порядку прийняти його відмову від позову та закрити провадження у справі. Про наслідки закриття провадження повідомлений та наполягає на закритті провадження у справі.

Відповідач в судове засідання не з`явився. Про причини неявки суд не повідомили.

Враховуючи клопотання позивача, дослідивши матеріали справи, суд приходить до такого висновку.

Пунктом 1 частиною 2 статті 49 ЦПК України передбачено, що позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Як передбачено частинами 1-3 статті 206 ЦПК України , позивач може відмовитися від позову на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. До ухвалення судового рішення у зв`язку з відмовою позивача від позову суд роз`яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи необмежений представник відповідної сторони у повноваження на їх вчинення. У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

На підставі ч.2 ст.247 ЦПК України справа розглядається за відсутності учасників справи без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Згідно п.4 ч.1 ст.255 ЦПК України провадження по справі підлягає закриттю, оскільки позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Відповідно до ч.2 ст.256 ЦПК України у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Враховуючи викладене, зважаючи на те, що підстав для не прийняття заяви про закриття провадження по справі судом не встановлено, суд дійшов висновку, що провадження у справі підлягає закриттю.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 206 , 247 ч.2, 255 , 256 , 260-261 ЦПК України , суд -

у х в а л и в :

Провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Фермерського господарства "Беркут -ДЛ", третя особа без самостійниз вимог - Селянське (фермерське) господарство "Весела Долина", про визнання недійсним договору оренди землі та припинення права оренди - закрити.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з моменту її проголошення до Дніпровського апеляційного суду через Томаківський районний суд.

Суддя: Д.М.Скрипченко

СудТомаківський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення04.03.2021
Оприлюднено05.03.2021
Номер документу95336536
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —195/211/21

Ухвала від 04.03.2021

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Скрипченко Д. М.

Ухвала від 05.02.2021

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Скрипченко Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні