Ухвала
від 05.03.2021 по справі 587/911/20
СУМСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа №587/911/20 Головуючий у суді у 1 інстанції - Степаненко О. А. Номер провадження 22-ц/816/528/21 Суддя-доповідач - Собина О. І. Категорія - 32

У Х В А Л А

про відкриття апеляційного провадження

05 березня 2021 року м.Суми

Сумський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

Собини О. І. (суддя-доповідач) , Левченко Т. А. , Ткачук С. С.

розглянувши матеріали апеляційної скарги Спільного агрохімічного підприємства Родючисть (Товариство з обмеженої відповідальності) на рішення Сумського районного суду Сумської області від 08 січня 2021 року

в цивільній справі за позовом Спільного агрохімічного підприємства Родючисть (Товариство з обмеженої відповідальності) до державного реєстратора Комишанської сільської ради Охтирського району Сумської області Максименка Дениса Олександровича, ОСОБА_1 , Фермерського господарства Натон про визнання незаконним та скасування рішення про державну реєстрацію речових прав на земельну ділянку,

ВСТАНОВИВ:

Звертаючись з апеляційною скаргою на рішення суду позивач заявило клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження, посилаючись на несвоєчасне отримання копії судового рішення.

Відповідно до частин 1, 2 статті 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення суду якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

З матеріалів справи вбачається, що оскаржуване судове рішення постановлено 08 січня 2021 року (а.с. 197).

Копію рішення суду позивач одержало 16 лютого 2021 року (а.с.203), з апеляційною скаргою звернулась 23 лютого 2021 року (а.с. 205), тобто в межах тридцятиденного строку з дня отримання повного тексту рішення суду.

З огляду на ту обставину, що САП Родючисть (ТОВ) звернулося до апеляційного суду зі скаргою в межах тридцятиденного строку з дня одержання копії повного рішення суду, колегія суддів визнає, що позивачк має право на поновлення строку на апеляційне скарження відповідно до вимог частини 2 статті 354 ЦПК України.

Форма і зміст апеляційної скарги відповідають вимогам ст. 356 ЦПК України .

Апеляційна скарга подана особою, яка має право на оскарження рішення, до апеляційної скарги додана її копія, судовий збір сплачено.

На підставі наведеного, керуючись ст. 359 ЦПК України ,

УХВАЛИВ:

Поновити Спільному агрохімічному підприємству Родючисть (Товариство з обмеженої відповідальності) строк на апеляційне оскарження рішення Сумського районного суду Сумської області від 08 січня 2021 року .

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Спільного агрохімічного підприємства Родючисть (Товариство з обмеженої відповідальності) на рішення Сумського районного суду Сумської області від 08 січня 2021 року.

Копію ухвали про відкриття апеляційного провадження надіслати позивачу Спільному агрохімічному підприємству Родючисть (Товариство з обмеженої відповідальності) (а.с. 205).

Копію апеляційної скарги та додані до неї матеріали разом з даною ухвалою надіслати державному реєстратору Комишанської сільської ради Охтирського району Сумської області ОСОБА_2 , ОСОБА_1 , Фермерському господарству Натон (а.с. 68).

Встановити строк для надання відзиву на апеляційну скаргу - протягом семи днів із дня вручення ухвали про відкриття апеляційного провадження у справі.

Відповідно до ст. 360 ЦПК України відзив на апеляційну скаргу має містити:

1) найменування суду апеляційної інстанції;

2) ім`я (найменування), поштову адресу особи, яка подає відзив на апеляційну скаргу, а також номер засобу зв`язку, адресу електронної пошти, за наявності;

3) обґрунтування заперечень щодо змісту і вимог апеляційної скарги;

4) у разі необхідності - клопотання особи, яка подає відзив на апеляційну скаргу;

5) перелік матеріалів, що додаються.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

До відзиву додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Суддя-доповідач - О. І. Собина

Судді: Т.А. Левченко

С.С. Ткачук

Дата ухвалення рішення05.03.2021
Оприлюднено09.03.2021
Номер документу95358435
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію речових прав на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —587/911/20

Постанова від 17.01.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Усик Григорій Іванович

Ухвала від 17.06.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Усик Григорій Іванович

Ухвала від 28.05.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Усик Григорій Іванович

Постанова від 06.04.2021

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Собина О. І.

Постанова від 06.04.2021

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Собина О. І.

Ухвала від 05.03.2021

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Собина О. І.

Ухвала від 05.03.2021

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Собина О. І.

Рішення від 08.01.2021

Цивільне

Сумський районний суд Сумської області

Степаненко О. А.

Рішення від 08.01.2021

Цивільне

Сумський районний суд Сумської області

Степаненко О. А.

Ухвала від 14.09.2020

Цивільне

Сумський районний суд Сумської області

Степаненко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні