Ухвала
від 05.02.2021 по справі 280/5162/19
ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

05 лютого 2021 року м. Дніпросправа № 280/5162/19

Третій апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

головуючого судді (доповідача) Іванова С.М.,

суддів: Панченко О.М., Чередниченка В.Є.,

перевіривши на відповідність вимогам Кодексу адміністративного судочинства України апеляційну скаргу Вільнянського районного відділу державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) на рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 21 грудня 2020 року в адміністративній справі №280/5162/19 за позовом Фермерського господарства "Счасливий І.О." до Вільнянського районного відділу державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) про визнання протиправною та скасування постанови,-

в с т а н о в и в:

Рішенням Запорізького окружного адміністративного суду від 21 грудня 2020 року адміністративний позов Фермерського господарства "Счасливий І.О." було задоволено.

Вільнянський районний відділ державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро), не погодившись з рішенням суду, звернувся до суду з апеляційною скаргою у даній справі.

Перевіривши вказану апеляційну скаргу, колегія суддів дійшла висновку щодо необхідності її повернення з огляду на наступне.

Відповідно до п. 1 ч. 4 ст. 298 КАС України, апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом апеляційної інстанції також, якщо апеляційна скарга подана особою, яка не має адміністративної процесуальної дієздатності, не підписана, або підписана особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не зазначено.

Як вбачається з апеляційної скарги, остання подана від імені Вільнянського районного відділу державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) за підписом державного виконавця Матвійчук Ганни.

Однак, зі змісту наведеної апеляційної скарги вбачається, що наведений підпис державного виконавця Матвійчук Ганни фактично є фотокопією підпису.

В свою чергу, оригінальних підпипсів державного виконавця Матвійчук Ганни, ані оригінал апеляційної скарги, ані долучені копії для сторін, не містять.

Також, з матеріалів справи вбачається, що апеляційна скарга подавалась до суду першої інстанції шляхом її надіслання засобами поштового зв`язку.

Колегія суддів апеляційного суду зазначає, що виходячи зі змісту ст. 297 КАС України та п. 1 ч. 4 ст. 298 КАС України, подана особою апеляційна скарга має містити оригінальний підпис уповноваженої особи або електроний цифровий підпис останньої.

Також, на зворотньому боці останньої сторінки апеляційної скарги зазначено, що остання підписана кваліфікованим електронним підписом співробітника Вільнянської ВДВС Чернявською Г.А.

Однак, доказів на підтвердження повноважень Чернявської Г.А. діяти від імені Вільнянського районного відділу державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) до апеляційної скарги долучено не було та матеріали справи не містять.

Відтак, з зазначених обставин справи вбачається, що подана Вільнянським районним відділом державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) апеляційна скарга фактично не підписана, а тому в силу наведених правових приписів підлягає поверненню.

Також, до наведеної апеляційної скарги апелянтом було долучено копію довіреності від 03.03.2020 року, виданої Вільнянським районним відділом державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) на ім`я Матвійчук Г.А., яка жодним чином не завірена.

З урахуванням викладеного, апеляційний суд вважає, що апеляційна скарга підлягає поверненню також за наведених обставин.

Згідно з ч. 5 ст. 298 КАС України питання про залишення апеляційної скарги без руху суддя-доповідач вирішує протягом п`яти днів з дня надходження апеляційної скарги. Питання про повернення апеляційної скарги суд апеляційної інстанції вирішує протягом п`яти днів з дня надходження апеляційної скарги або з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Згідно з ч. 8 ст. 169 КАС України повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

За таких підстав, керуючись ст.ст. 169, 298 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу Вільнянського районного відділу державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) на рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 21 грудня 2020 року в адміністративній справі №280/5162/19 - повернути заявнику.

Повернення апеляційної скарги не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання відповідно до ч. 2 ст. 325 КАС України та може бути оскаржена у касаційному порядку в строк, визначений ст. 329 КАС України.

Головуючий - суддя С.М. Іванов

суддя О.М. Панченко

суддя В.Є. Чередниченко

СудТретій апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.02.2021
Оприлюднено09.03.2021
Номер документу95363512
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —280/5162/19

Ухвала від 29.06.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Панченко О.М.

Ухвала від 11.05.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Панченко О.М.

Ухвала від 05.02.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Іванов С.М.

Рішення від 21.12.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

Ухвала від 25.11.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

Ухвала від 30.10.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

Ухвала від 23.10.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні