Ухвала
від 02.03.2021 по справі 569/23187/18
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 569/23187/18

1-кс/569/1717/21

02 березня 2021 року Рівненський міський суду Рівненської області

у складі:

слідчого судді - ОСОБА_1 ,

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянув у відкритому судовому засіданні в м. Рівне клопотання старшого слідчого СВ Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області майора поліції ОСОБА_3 про продовження строків досудового розслідування, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СВ Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області майор поліції ОСОБА_3 за погодженням із прокурором Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням, у якому просить продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12018180010005340 від 03.09.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України, до дев`яти місяців, тобто до 03 вересня 2021 року.

В обґрунтування клопотанні вказує, що 03 вересня 2018 року, близько 18:00 год., ОСОБА_5 , перебуваючи поблизу будинку АДРЕСА_1 , грубо порушуючи громадський порядок, керуючись особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, умисно здійснив постріли в ОСОБА_6 , із предмета, ззовні схожого на спецпристрій для відстрілу гумових куль, спричинивши останньому тілесні ушкодження у вигляді забійної рани голови, множинних непроникаючих вогнепальних ран правої кисті, правого ліктьового суглобу, передньої черевної стінки та поперекової ділянки.

Відомості про дану подію внесені до ЄРДР 03 вересня 2018 року за номером №12018180010005340. Правова кваліфікація кримінального правопорушення ч. 4 ст. 296 КК України.

Під час кримінального провадження були проведені таксі слідчі (процесуальні) дії: допитано як потерпілого ОСОБА_6 , який дав показання про те, що саме ОСОБА_5 вчинив стосовно нього хуліганські дії, у ході чого здійснив постріли в нього з предмету, схожого на пристрій для відстрілу патронів споряджених гумовими кулями; допитані як свідки ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та ОСОБА_9 підтвердили показання потерпілого ОСОБА_6 ; відповідно до висновку судово-медичної експертизи №702 від 17.10.2018, проведеної КЗ «Обласне бюро СМЕ» РОР, при судово-медичній експертизі та з урахуванням медичних документів, у гр. ОСОБА_6 виявлені наступні тілесні ушкодження: забійна рана в лобній ділянці голови по центру; рана на долонній поверхні проксимальної та середньої фаланг 4-го пальця правої кисті, рана на внутрішньо-медіальній поверхні середньої фаланги 5-го пальця правої кисті, рана на фоні крововиливу на передньо-боковій поверхні живота справа в середніх відділах, рана на задній поверхні правого ліктьового суглобу, рана в ділянці поперекового відділу хребта; одна вогнепальна рана в правій поперековій ділянці з наявністю стороннього тіла, яке було видалене з м`яких тканин хірургічним шляхом. Дане тілесне ушкодження виникло від однієї дії предмету з дуже обмеженою контактуючою поверхнею, яким могла бути гумова куля, відстріляна з спецпристрою. Всі вказані тілесні ушкодження відносяться до легких тілесних ушкоджень з короткочасним розладом здоров`я, відповідно до висновку судової балістичної експертизи №1.2-381/18 від 15.11.2018, проведеної Рівненським НДЕКЦ МВС України, надана на експертизу куля, вилучена у ході огляду місця події, являється складовою частиною, а саме еластичною кулею від патрона спорядженого снарядом «несмертельної дії» калібру 9 мм Р.А. або 9 мм/.380R; відповідно до висновку судової балістичної експертизи №1.2-382/18 від 16.11.2018, проведеної Рівненським НДЕКЦ МВС України, 3 (три) гільзи, вилученв у ході огляду місця події, є стріляними гільзами складовими частинами пістолетних патронів калібру «HsA 9 мм Р.А.» 9 мм Р.А., споряджених еластичними метальними снарядами «несмертельної дії».

Під час проведення слідчих (розшукових) дій встановлено, що до вчинення вказаного кримінального правопорушення причетні наступні громадяни: ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель АДРЕСА_2 ; ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , проживаючий за адресою: АДРЕСА_3 .

Крім того, встановлено, що 04.09.2018 ОСОБА_5 звертався за медичною допомогою до лікувальних закладів м. Київ, з приводу отримання ним тілесних ушкоджень 03.09.2018.

Обставинами, які перешкоджали здійснити всі необхідні процесуальні дії раніше було те, що залишалося не встановленим місцезнаходження знаряддя вчинення кримінального правопорушення пристрою для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, а також те, що ОСОБА_5 ухиляється від проведення слідчих дій з його участю та вживає заходів для знищення та приховування речових доказів (вищевказаного пристрою та автомобіля, на якому він приїжджав в м. Рівне 03.09.2018).

Відповідно до ст. 219 КПК України строк досудового розслідування цього кримінального провадження закінчується 3 березня 2020. Однак, завершити досудове розслідування до вказаного строку не представляється можливим, внаслідок складності кримінального провадження.

Так, на даний час у кримінальному провадженні необхідно виконати: встановити місцезнаходження знаряддя вчинення злочину - пристрою для відстрілу патронів споряджених гумовими кулями, який раніше був зареєстрований на ОСОБА_5 , за наявності відповідної інформації провести обшуки з метою його вилучення; встановити місцезнаходження та допитати як свідка знайомого ОСОБА_5 - ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , проживаючий за адресою: АДРЕСА_3 , який також ухиляється від проведення з його участю слідчих дій; встановити місцезнаходження ОСОБА_5 та його близьких родичів, а також допитати останніх як свідків з приводу місця перебування самого ОСОБА_5 ; скерувати доручення оперативному підрозділу з приводу встановлення свідків події злочину, а також мобільних терміналів, якими на момент події користувалися ОСОБА_5 та ОСОБА_10 , за результати проведених слідчих дій прийняти рішення щодо повідомлення про підозру ОСОБА_5 , провести інші необхідні слідчі (розшукові) дії, з метою з`ясування всіх фактичних даних, на підставі яких буде встановлено наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Зазначені слідчі дії мають істотне значення для кримінального провадження, а також для ухвалення законного, обґрунтованого та справедливого процесуального рішення під час судового розгляду кримінального провадження.

Згідно з ч. 2 ст. 9 КПК України, прокурор, керівник органу досудового розслідування, слідчий зобов`язані всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження, виявити як ті обставини, що викривають, так і ті, що виправдовують підозрюваного, обвинуваченого, а також обставини, що пом`якшують чи обтяжують його покарання, надати їм належну правову оцінку та забезпечити прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

На виконання вказаних слідчих дій необхідно ще не менше шести місяців.

Провести вказані слідчі дії у передбачений законом строк не представилося можливим у зв`язку із складністю провадження, а також тривалістю проведення необхідних слідчих (розшукових) дій, без яких неможливо завершити досудове розслідування.

Слідчий в судовому засіданні, вказавши на обґрунтованість доводів, викладених в клопотанні, просив про його задоволення.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя прийшов до висновку про часткове задоволення клопотання.

Судом встановлено, що слідчим відділом Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури, здійснюється досудове розслідування кримінального провадження №12018180010005340 від 03.09.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України.

Строк досудового розслідування цього кримінального провадження відповідно до ст. 219 КПК України закінчується 03 березня 2021 року.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.219 КПК України, строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить: вісімнадцять місяців у кримінальному провадженніщодо тяжкогоабо особливотяжкого злочину.

Згідно ч. 1ст. 294 КПК Україниякщо досудове розслідування злочину або кримінального проступку до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений в абзаці другому частини першої статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 1-3 частини другої статті 219 цього Кодексу.

Відповідно до ч.2 ст.219 КПК Українистрок досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченому параграфом 4глави 24 цього Кодексу. При цьому загальний строк досудового розслідування не може перевищувати: 1) двох місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального проступку; 2) шести місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні злочину невеликої або середньої тяжкості; 3) дванадцяти місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Кримінальне правопорушення, передбачене ч.4ст. 296 КК України, відноситься до тяжкого злочину.

В межах кримінального провадження № 12018180010005340 від 03.09.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України, жодній особі не повідомлено про підозру.

Частиною 1 ст.295-1КПК Українивизначений порядок продовження строку досудового розслідування слідчим суддею, зокрема, у випадках, передбаченихстаттею 294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Враховуючи, що слідчим доведено необхідність продовження строку досудового розслідування, визначеного в клопотанні, достатнього для потреб досудового розслідування, слідчий суддя прийшов до висновку про необхідність продовження строку досудового розслідування на 6 (шість) місяць, тобто до 03 вересня 2021 року.

Керуючись ст. ст.219,294,295-1 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області майора поліції ОСОБА_3 задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018180010005340 від 03.09.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України, тобто до 03 вересня 2021 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення02.03.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу95381196
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження строків досудового розслідування

Судовий реєстр по справі —569/23187/18

Ухвала від 02.03.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 24.02.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 14.11.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 14.11.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 14.11.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 14.08.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 14.08.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 14.08.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 16.07.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 16.07.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні