Ухвала
від 09.03.2021 по справі 379/182/21
ТАРАЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер: 379/182/21

Провадження № 1-кс/379/38/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 березня 2021 рокум.Тараща

Слідчий суддя Таращанського районного суду Київської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання дізнавача сектору дізнання відділення поліції № 2 Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , подане в кримінальному провадженні за № 12021116290000009, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 23.02.2021, за ознаками кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України, про надання тимчасового доступу до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

Дізнавач сектору дізнання відділення поліції № 2 Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 подав до Таращанського районного суду Київської області клопотання, погоджене прокурором Таращанського відділу Кагарлицької місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до речей і документів.

В обґрунтування клопотання дізнавачем зазначено, що 23.02.2021 до відділення поліції № 2 Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області надійшла заява від ОСОБА_5 , про те, що 23.02.2021 невстановлена особа перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 , шляхом вільного доступу, таємно викрала мобільний телефон марки «Samsung A01», чим завдала майнової шкоди ОСОБА_5 .

В ході досудового розслідування було встановлено, що до вчинення даного злочину причетний ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Останній пояснив, що 23.02.2021 він перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 , шляхом вільного доступу викрав мобільний телефон марки «Samsung A01» синього кольору, після чого здав до ПТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». Це підтверджується квитанцією ПТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » датованою 23.02.2021 № 189, в якій зазначено, що ОСОБА_6 здав під заставу мобільний телефон марки «Samsung A01» ІМЕІ НОМЕР_1 .

У даному кримінальному провадженні органу досудового розслідування необхідно провести ряд слідчих дій, а саме оглянути предмети, провести впізнання та провести товарознавчу експертизу.

Дізнавач сектору дізнання відділення поліції № 2 Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 на розгляд даного клопотання не з`явився, про час і місце розгляду справи повідомлений належно, подав заяву про розгляд клопотання у його відсутність, в зв`язку з проведенням запланованих слідчих дій, клопотання підтримує повністю.

Представники ПТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у судове засідання не викликалися на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення предметів.

Їх неприбуття не перешкоджає розгляду клопотання.

Відповідно до ст. 107 КПК України у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Дослідивши матеріали клопотання, суд приходить до наступного.

Виходячи зі змісту вимог ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження. Одним з таких заходів забезпечення є тимчасовий доступ до речей і документів.

Згідно зі ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Згідно ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Перевіривши надані матеріали, беручи до уваги вищевикладене, враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані речі і документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, вважаю, що клопотання підлягає частковому задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись статтями 41, 131-132, 159-160, 162-166 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання дізнавача сектору дізнання відділення поліції № 2 Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , подане в кримінальному провадженні за № 12021116290000009, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 23.02.2021, за ознаками кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України, про надання тимчасового доступу до речей і документів задовольнити частково.

Надати дізнавачу сектору дізнання відділення поліції № 2 Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до предметів, а саме: мобільного телефону марки «Samsung A01» ІМЕІ НОМЕР_1 який зберігається в ПТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , за адресою: АДРЕСА_2 , з можливістю його вилучення.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення, тобто до 09.04.2021.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:ОСОБА_1

СудТаращанський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення09.03.2021
Оприлюднено29.05.2024
Номер документу95399328
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —379/182/21

Ухвала від 09.03.2021

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні