Ухвала
від 09.03.2021 по справі 723/820/21
СТОРОЖИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Справа № 723/820/21

Провадження № 2-н/723/1450/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 березня 2021 року м. Сторожинець

Суддя Сторожинецького районного суду Чернівецької області Бужора В.Т. розглянувши заяву Акціонерного товариства Оператор газорозподільної системи Чернівцігаз про видачу судового наказу за вимогою про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за розподіл природного газу, -

ВСТАНОВИВ:

Заявник Акціонерне товариство Оператор газорозподільної системи Чернівцігаз звернувся з заявою про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за розподіл природного газу з боржника ОСОБА_1 .

Із відмітки АДП ГУДМС, УДМС України в Чернівецької області отриманої судом 26.02.2021 року, вбачається, що боржник ОСОБА_1 , значиться зареєстрованим за адресою: АДРЕСА_1 , що не являється територією Сторожинецького району.

Відповідно до ст. 162 ЦПК України заява про видачу судового наказу подається до суду першої інстанції за загальними правилами підсудності, встановленими цим Кодексом.

Згідно із ч.5 ст.165 ЦПК України, у разі якщо боржником у заяві про видачу судового наказу вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суддя не пізніше двох днів з дня надходження такої заяви, крім випадків подання заяви про видачу судового наказу в електронній формі до боржника, який має офіційну електронну адресу, звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання фізичної особи - боржника.

Відповідно до ч.1 ст.27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебуванням, якщо інше не встановлено законом.

Згідно ст. 28 ч.9 ЦПК України позови до відповідача, місце реєстрації проживання або перебування якого невідоме, пред`являються за місцезнаходженням майна відповідача чи за останнім відомим зареєстрованим його місцем проживання.

Згідно ст. 31 ч. 1 п. 1 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ст. 187 ч. 9 ЦПК України якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Враховуючи вищенаведене, а саме те, що заява про видачу судового наказу не підсудна Сторожинецькому районному суду Чернівецької області, вона підлягає передачі за підсудністю до Глибоцького районного суду Чернівецької області.

Керуючись ст.ст. 27, 28, 31, 162, 165, 187 ч.9 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Акціонерного товариства Оператор газорозподільної системи Чернівцігаз про видачу судового наказу за вимогою про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за розподіл природного газу - передати до Глибоцького районного суду Чернівецької області.

Апеляційна скарга на ухвалу суду, подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасники справи, яким ухвала суду не була вручена у день її проголошення, мають право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження.

Суддя:

Дата ухвалення рішення09.03.2021
Оприлюднено11.03.2021
Номер документу95415987
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення з ОСОБА_1 заборгованості за розподіл природного газу

Судовий реєстр по справі —723/820/21

Судовий наказ від 12.04.2021

Цивільне

Глибоцький районний суд Чернівецької області

Маковійчук Ю. В.

Ухвала від 09.03.2021

Цивільне

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Бужора В. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні