Постанова
від 09.03.2010 по справі 2-а-1155/10/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

9 березня 2010 року 2-а-1155/10/1070

Київський окружний адм іністративний суд в особі су дді Волкова А.С.,

при секретарі судового за сідання Кравчук Т.О.,

за участі:

представника позивача - Кириченка Б.Б.,

представник відповідача - не з' явився,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу

за позовом Державної податкової інсп екції у м. Славутичі Київсько ї області до Товариства з обмеженою від повідальністю «Медіапак» про припинення юридичної особ и, -

в с т а н о в и в:

До Київського окружно го адміністративного суду зв ернулась Державна податкова інспекція у м. Славутичі Київ ської області з позовом до То вариства з обмеженою відпові дальністю «Медіапак» про при пинення відповідача як юриди чної особи.

Позовні вимоги позивач обґ рунтовує тим, що відповідач п ідприємницької діяльності н е здійснює, не виконує передб ачені законом обов' язки щод о подання до державного пода ткового органу відповідно до законів податкових декларац ій та інших документів і відо мостей, що пов' язані з обчис ленням і сплатою податків і з борів (обов' язкових платежі в), звітність не подає більше о дного року, тому до нього слід застосувати адміністративн о-господарську санкцію у виг ляді припинення юридичної ос оби.

Ухвалою від 30.07.2009 судом відкр ито провадження в адміністра тивній справі, судовий розгл яд призначено на 25.11.2009, відкладе но на 09.03.2010 у зв' язку з неявкою до суду представника відпов ідача.

Про дату, час та місце судов ого розгляду сторони були по відомлені належним чином. У п ризначений день і час до суду з' явився представник позив ача. Представник відповідача до суду не з' явився, про прич ини неприбуття суд не повідо мив.

Представник відповідача д о суду не з' явився, про причи ни неприбуття суд не повідом ив. Судові повідомлення надс илалися відповідачу за адрес ою його місцезнаходження згі дно з даними Єдиного державн ого реєстру юридичних осіб т а фізичних осіб - підприємц ів. Судові повідомлення пове рнулись до суду з позначкою п ідприємства зв' язку про від сутність адресата за адресою відправлення.

Відповідно до статті 16 Зако ну України «Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб підприємців» від 15.05.2003 № 755-IV єдиний державний реєс тр створюється з метою забез печення органів державної вл ади, а також учасників цивіль ного обороту достовірною інф ормацією про юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців. В Єдиному державному реє стрі містяться відомості про фізичних осіб - підприємці в, зокрема про адресу місця пр оживання особи. Згідно із ста ттею вказаного Закону якщо в ідомості, які підлягають вне сенню до Єдиного державного реєстру, були внесені до ньог о, то такі відомості вважають ся достовірними.

За таких обставин суд вважа є відповідача повідомленим н алежним чином, у зв' язку з чи м ухвалив здійснювати розгля д справи за відсутності відп овідача.

Відповідач відзиву на позо вну заяву, заперечень проти п озову, будь-яких пояснень, зая в чи клопотань до суду не наді слав. За таких обставин справ а розглядалась судом за наяв ними в ній матеріалами і дока зами.

Заслухавши представника п озивача, дослідивши матеріал и справи, суд дійшов висновку , що позов підлягає задоволен ню, з таких підстав.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Медіапак» є ю ридичною особою, що зареєстр ована 04.06.2001 Виконавчим комітет ом Славутицької міської ради Київської області, як платни к податків перебуває на пода тковому обліку в Державній п одатковій інспекції у м. Слав утичі Київської області з 11.06.20 01 за № 732.

Відповідно до статті 9 Закон у України від 25.06.1991 №1251-ХІІ «Про с истему оподаткування» платн ики податків і зборів (обов'яз кових платежів) зобов'язані: в ести бухгалтерський облік, с кладати звітність про фінанс ово-господарську діяльність і забезпечувати її зберіган ня у терміни, встановлені зак онами; подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідн о до законів декларації, бухг алтерську звітність та інші документи і відомості, пов'яз ані з обчисленням і сплатою п одатків і зборів (обов'язкови х платежів); сплачувати належ ні суми податків і зборів (обо в'язкових платежів) у встанов лені законами терміни; допус кати посадових осіб державни х податкових органів до обст еження приміщень, що викорис товуються для одержання дохо дів чи пов'язані з утриманням об'єктів оподаткування, а так ож для перевірок з питань обч ислення і сплати податків і зборів (обов'язкових платежі в).

Судом установлено, що відпо відач не подає звітність до п одаткового органу з 1-го кварт алу 2006 року (підтверджується д овідкою від 15.07.2009 №594/9/10012/344, виданою Державною податковою інспек цією у м. Славутичі Київської області). Тобто, строк упродов ж якого відповідач не подає з вітності до податкового орга ну, перевищує один рік.

Пунктом 17 статті 11 Закону Укр аїни від 04.12.1990 №509-ХІІ «Про держав ну податкову службу» органам державної податкової служби надано право звертатися у пе редбачених законом випадках до судових органів з заявою (п озовною заявою) про скасуван ня державної реєстрації суб' єкта підприємницької діяльн ості.

Відповідно до частини друг ої статті 38 Закону України 15.05.200 3 №755-ІV «Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» підста вами для постановлення судов ого рішення про припинення ю ридичної особи, що не пов' яз ано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання пр отягом року органам державно ї податкової служби податков их декларацій, документів фі нансової звітності відповід но до закону.

Заборгованість по платежа х до бюджету, згідно з довідко ю від 15.07.2009 №662/19-031, виданою Державн ою податковою інспекцією у м . Славутичі Київської област і, у відповідача відсутня. Це т акож підтвердив представник позивача у судовому засідан ні.

Статтею 11 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и встановлено, що розгляд і ви рішення справ в адміністрати вних судах здійснюється на з асадах змагальності сторін т а свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні п еред судом їх переконливості .

Згідно зі статтею 71 цього Ко дексу кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та зап еречення, крім розгляду спра в про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб' є кту владних повноважень.

Суб' єкт владних повноваж ень повинен надати суду всі н аявні у нього документи та ма теріали, які можуть бути вико ристані як докази у справі.

Якщо особа, яка бере участь у справі, без поважних причин не надасть докази на пропози цію суду для підтвердження о бставин на які вона посилаєт ься, суд вирішує справу на під ставі наявних доказів.

Відповідач на пропозицію с уду надати заперечення проти позову та докази, що ї підтвер джують, викладену в ухвалах п ро відкриття провадження в а дміністративній справі та пр о закінчення підготовчого пр овадження, жодних заперечень проти позову або доказів, що с простовують твердження пози вача не надав.

За наведених обставин суд в важає позовні вимоги обґрунт ованими і такими, що підлягаю ть задоволенню.

Частиною першою статті 39 За кону України «Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців » установлено, що суд, який пос тановив рішення про порушенн я провадження у справі про ба нкрутство юридичної особи, у день набрання рішенням зако нної сили направляє його дер жавному реєстратору за місце знаходженням юридичної особ и для внесення до Єдиного дер жавного реєстру запису про в ідповідне судове рішення.

Оскільки спір вирішено на к ористь суб' єкта владних пов новажень, який в силу пункту 15 статті 4 Декрету Кабінету Мін істрів України «Про державне мито» звільнений від сплати судового збору, а доказів пон есення ним інших витрат, пов' язаних з розглядом справи су ду не надано, судові витрати с тягненню з відповідача не пі длягають.

Керуючись статтями 11, 14, 70, 71, 72, 86, 94, 159 - 163, 167, 254 Кодексу адміністра тивного судочинства України , суд, -

п о с т а н о в и в:

Адміністративний поз ов задовольнити.

Припинити юридичну особу Т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Медіапак» (ідент ифікаційний код - 31495000; місцез находження - 07100, м. Славутич, в ул. Героїв Дніпра, буд. 2).

Копію постанови надіслат и державному реєстратору для внесення до Єдиного державн ого реєстру юридичних осіб т а фізичних осіб - підприємців запису про судове рішення та для здійснення заходів з при пинення Товариства з обмежен ою відповідальністю «Медіап ак» в установленому законом порядку після набрання поста новою законної сили.

Постанова набирає зако нної сили після закінчення с троку подання заяви про апел яційне оскарження, якщо таку заяву не було подано в устано влені строки. У разі подання а пеляційної скарги постанова , якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінче ння апеляційного розгляду сп рави.

Постанова може бути оскарж ена до Київського апеляційно го адміністративного суду пр отягом десяти днів з дня її ск ладання в повному обсязі шля хом подання через Київський окружний адміністративний с уд заяви про апеляційне оска рження з наступним поданням протягом двадцяти днів апеля ційної скарги. Апеляційна ск арга може бути подана без поп ереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, вст ановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя Волков А.С.

Дата виготовлення і під писання повного тексту поста нови - 10 березня 2010 року.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.03.2010
Оприлюднено14.07.2010
Номер документу9545350
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-1155/10/1070

Постанова від 09.03.2010

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Волков А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні