Ухвала
від 11.03.2021 по справі 592/2791/21
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/2791/21

Провадження № 1-кс/592/1505/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 березня 2021 року м.Суми

Слідчий суддя Ковпаківського районного суду м. Суми ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого відділення розслідування злочинів у сфері господарської діяльності слідчого відділу Сумського РУП ГУНП в Сумській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 про дозвіл на проведення огляду,-

встановив:

Слідчий своє клопотання, погоджене з прокурором, мотивує тим, що СВ Сумського РУП ГУНП в Сумській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12020200440002386, зареєстрованому 12.08.2020 року в Єдиному реєстрі досудових розслідувань, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України по факту привласнення службовими особами «Підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№116)» (ДП «Підприємство ДКВС України (№116)» (раніше мало назву - ДП «Підприємство СВК управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в Сумській області (116)») деревообробного обладнання.

У ході досудового розслідування встановлено, що до правоохоронних органів із заявою про вчинення кримінального правопорушення звернувся гр. ОСОБА_4 з приводу того, що у 2011 році відбував покарання в Сумській виправній колонії №116. Так, одного разу до останнього звернувся працівник колонії та запропонував ОСОБА_4 , щоб його родичі придбали обладнання по деревообробці та надали його в оренду підприємству колонії №116 з можливістю останнього на ньому працювати. Обговоривши таку пропозицію, ОСОБА_4 погодився.

У подальшому, дочкою ОСОБА_4 - директором СФГ «ГУД ЛЕНД» ОСОБА_5 з ТОВ «УкрТехМаш» укладено договір купівлі-продажу та придбано деревообробне обладнання та комплектуючі до нього, про що укладено акт прийому-передачі.

Після цього, СФГ «ГУД ЛЕНД» в особі директора ОСОБА_6 укладає договір оренди майна з ДП «Підприємством СВК управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в Сумській області (№116)» в особі директора ОСОБА_7 , при цьому, уклавши також акт приймання-передачі майна.

Надалі, ОСОБА_5 сплатила послуги доставки деревообробного обладнання до ДП «Підприємства СВК управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в Сумській області (№116)». Доставкою та налаштуванням займалося ТОВ «УкрТехМаш», в якого дане обладнання закуплялося.

Після звільнення з колонії, ОСОБА_4 певний час перебував на оздоровчій реабілітації. У 2017 році він неодноразово звертався до Підприємства з метою повернення останніми обладнання, наданого в оренду, однак, кожного разу отримував відмову. Також, ОСОБА_4 повідомляє, що від імені колонії укладено договір на придбання вказаного обладнання з невідомою фірмою, за що їй перераховано кошти, які розподілені між керівництвом, при цьому, обладнання поставлене на баланс колонії, а номерні ідентифікуючі знаки знищено.

Враховуючи викладене, органом досудового розслідування 15.12.2020 з метою встановлення фактичної наявності у приміщенні ДП "Підприємство ДКВС України (№116)" деревообробного обладнання, отриманого даним підприємством від СФГ «ГУД ЛЕНД» на підставі акту приймання передачі майна згідно договору (№24/12-11 від 24.10.2011), прийнято рішення про проведення огляду території. Однак, слідча дія не була проведена у зв`язку із забороною керівництва ДП "Підприємство ДКВС України (№116)" про допуск слідчого СВ Сумського ВП ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 на територію підприємства та повідомлено, що така слідча дія можлива лише за ухвалою суду, як це передбачає КПК України.

Крім цього, органом досудового розслідування вживалися заходи для отримання оригіналів документів, які стосуються оренди обладнання та перебувають на підприємстві ДП "Підприємство ДКВС України (№116)". Для цього отримано ухвалу Ковпаківського районного суду м. Суми від 12.11.2020 про тимчасовий доступ до документів. Разом з цим, на ухвалу суду документів не надано у зв`язку із невідомим місцем зберігання вказаних в рішенні суду документів на підприємстві.

Після неодноразових звернень до Ковпаківського районного суду м. Суми з клопотаннями щодо отримання дозволу на проведення обшуку - отримано відмови. Тому здійснити в інший спосіб фіксацію (виявлення) перебування на Підприємстві деревообробного обладнання, на яке вказує ОСОБА_4 , окрім огляду не вдається за можливе.

Тому, на даний час в органу досудового розслідування виникла необхідність у проведенні огляду території з виробничими цехами, складськими приміщеннями Державного підприємства "Підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№116)" (ДП "Підприємство ДКВС України (№116)") (код ЄДРПОУ 08680796) за адресою: м. Суми, вул. Роменська, буд. 110, з метою встановлення обставин вчиненого кримінального правопорушення, а саме факту можливого привласнення службовими особами ДП «Підприємство Сумської виправної колонії управління ДУПВП в Сумській області (116)» деревообробного обладнання, шляхом встановлення фактичної наявності у приміщенні ДП "Підприємство ДКВС України (№116)", отриманого даним підприємством від СФГ «ГУД ЛЕНД» на підставі акту приймання передачі майна згідно договору №24/12-11 від 24.10.2011 деревообробного обладнання, а саме: станка стрічкопильного «Номінал-М» СЛП-6,5, станка автоматичного заточного «Універсал» САЗ-127, зварювального станка стрічкових пил, пристрою розвідного марки УР-1, вирівнювача колод ВР-1, встановлення та фіксації їх ідентифікуючих ознак, виявлення слідів можливого знищення чи пошкодження номерних ідентифікуючих знаків, а також виявлення документів, що стосуються оренди вказаного обладнання, а саме: договору оренди майна з додатками, додаткових договорів (угод) до договору оренди, платіжних документів по сплаті оренди, документів щодо повернення обладнання, його списання чи постановки на баланс підприємства.

Встановлено, що Державне підприємство "Підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№116)" (ДП "Підприємство ДКВС України (№116)") розташоване на території Державної установи "Сумська виправна колонія (№ 116)" за адресою м. Суми, вул.Роменська, буд. 110, яка відповідно до п. 3 Положення Міністерства юстиції України №1069/5 від 20.03.2020 є установою закритого типу.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання, просив задовольнити.

Вислухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, вважаю його таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Згідно ч.ч.1,2ст.237КПК України,з метоювиявлення тафіксації відомостейщодо обставинвчинення кримінальногоправопорушення слідчий,прокурор проводятьогляд місцевості,приміщення,речей тадокументів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуто у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Оскільки в клопотанні про проведення огляду є матеріали, які свідчать, що на даний час в органу досудового розслідування виникла необхідність у проведенні огляду території з виробничими цехами, складськими приміщеннями Державного підприємства "Підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№116)" (ДП "Підприємство ДКВС України (№116)") (код ЄДРПОУ 08680796) за адресою: м. Суми, вул. Роменська, буд. 110, з метою встановлення обставин вчиненого кримінального правопорушення, а саме факту можливого привласнення службовими особами ДП «Підприємство Сумської виправної колонії управління ДУПВП в Сумській області (116)» деревообробного обладнання, шляхом встановлення фактичної наявності у приміщенні ДП "Підприємство ДКВС України (№116)", отриманого даним підприємством від СФГ «ГУД ЛЕНД» на підставі акту приймання передачі майна згідно договору №24/12-11 від 24.10.2011 деревообробного обладнання, а саме: станка стрічкопильного «Номінал-М» СЛП-6,5, станка автоматичного заточного «Універсал» САЗ-127, зварювального станка стрічкових пил, пристрою розвідного марки УР-1, вирівнювача колод ВР-1, встановлення та фіксації їх ідентифікуючих ознак, виявлення слідів можливого знищення чи пошкодження номерних ідентифікуючих знаків, а також виявлення документів, що стосуються оренди вказаного обладнання, а саме: договору оренди майна з додатками, додаткових договорів (угод) до договору оренди, платіжних документів по сплаті оренди, документів щодо повернення обладнання, його списання чи постановки на баланс підприємства, тому є підстави для задоволення клопотання у повному обсязі.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 233, 235, 237 КПК України, -

постановив:

Надати дозвіл на проведення огляду території Державного підприємства "Підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№116)" (код ЄДРПОУ 08680796) з розташованими на ній спорудами, виробничими цехами та складськими приміщеннями, що знаходиться за адресою: м. Суми, вул. Роменська, буд.110, з метою встановлення наявності деревообробного обладнання, зокрема станка стрічкопильного «Номінал-М» СЛП-6,5, станка автоматичного заточного «Універсал» САЗ-127, зварювального станка стрічкових пил, пристрою розвідного марки УР-1, вирівнювача колод ВР-1, встановлення та фіксації їх ідентифікуючих ознак, виявлення слідів можливого знищення чи пошкодження номерних ідентифікуючих знаків, а також виявлення документів, що стосуються оренди вказаного обладнання, а саме: договору оренди майна з додатками, додаткових договорів (угод) до договору оренди, платіжних документів по сплаті оренди, документів щодо повернення обладнання, його списання чи постановки на баланс підприємства.

Право проведення огляду надати слідчому Сумського РУП ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 .

Строк дії ухвали п`ятнадцять днів з дня постановлення ухвали.

Ухвала слідчогосудді неможе бутиоскаржена.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.03.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу95456070
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на проведення огляду

Судовий реєстр по справі —592/2791/21

Ухвала від 11.03.2021

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Фоменко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні