Рішення
від 11.03.2021 по справі 752/20325/18
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/20325/18

Провадження № 2-др/752/17/21

РІШЕННЯ

Іменем України

11.03.2021 року Голосіївський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Слободянюк А.В.,

за участю секретаря - Литвин О.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду заяву представника відповідача Державного підприємства Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів (ДП Укрметртестстандарт ) - Бойчун Наталії Дмитрівни про ухвалення додаткового рішення у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів (ДП Укрметртестстандарт ) про визнання наказу про звільнення незаконним, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та стягнення моральної шкоди,-

ВСТАНОВИВ:

12.02.2021 року представник відповідача Державного підприємства Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів (ДП Укрметртестстандарт ) - Бойчун Н.Д. звернулась до суду з заявою, в якій просила ухвалити додаткове рішення про стягнення з позивача ОСОБА_1 судові витрати, понесені відповідачем на правову допомогу у розмірі 12 000, 00 грн.

Посилається на те, що рішенням Голосіївського районного суду м. Києва від 08.12.2020 року у задоволені позову ОСОБА_1 до Державного підприємства Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів (ДП Укрметртестстандарт ) про визнання наказу про звільнення незаконним, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та стягнення моральної шкоди відмовлено.

Однак, при ухваленні зазначеного рішення, судом не вирішено питання щодо судових витрат на правову допомогу.

У судовому засіданні представник відповідача відсутня, направила на адресу суду клопотання про розгляд заяви за її відсутності та відсутності відповідача, зазначила, що підтримує заявлені вимоги, просить ухвалити додаткове рішення про стягнення з позивача ОСОБА_1 судових витрат на правову допомогу.

Позивач ОСОБА_1 у судовому засіданні відсутня, про дату, час та місце слухання заяви повідомлена належним чином, з будь-якими клопотаннями до суду не зверталась.

Врахувавши думку представника заявника, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку про можливість розгляду заяви за відсутності сторін та її задоволення з огляду на наступне.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 270 ЦПК України, суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо судом не вирішено питання про судові витрати.

Так, рішенням Голосіївського районного суду м. Києва від 08.12.2020 року у задоволені позову ОСОБА_1 до Державного підприємства Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів (ДП Укрметртестстандарт ) про визнання наказу про звільнення незаконним, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та стягнення моральної шкоди відмовлено.

Звертаючись до суду з відзивом на позовну заяву відповідач заявив вимогу про покладення судових витрат на позивача. До відзиву на позовну заяву було долучено копію Договору про надання правової (правничої) допомоги № 03-16/304/1 від 04.07.2018 року, копію Додаткового договору № 2 від 19.07.2018 року до Договору про надання правової (правничої) допомоги № 03-16/304/1 від 04.07.2018 року, копію платіжного доручення № 4642 від 23.11.2018 року на суму 12 000,00 грн, копію ордеру серії КС № 419262, копію свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю та попередній (орієнтований) розрахунок суми судових витрат у справі № 752/20325/18, визначений у розмірі 12 000,00 грн.

За правилами ст. ст. 133, 137 ЦПК України, судові витрати складаються з судового збору та витрат, пов`язаних з розглядом справи. До витрат, пов`язаних з розглядом справи, належать, зокрема, витрати на професійну правничу допомогу; витрати, пов`язані з правничою допомогою адвоката, несуть сторони, крім випадків надання правничої допомоги за рахунок держави. За результатами розгляду справи витрати на правничу допомогу адвоката підлягають розподілу між сторонами разом із іншими судовими витратами. Для цілей розподілу судових витрат: 1) розмір витрат на правничу допомогу адвоката, в тому числі гонорару адвоката за представництво в суді та іншу правничу допомогу, пов`язану зі справою, включаючи підготовку до її розгляду, збір доказів тощо, а також вартість послуг помічника адвоката визначаються згідно з умовами договору про надання правничої допомоги та на підставі відповідних доказів щодо обсягу наданих послуг і виконаних робіт та їх вартості, що сплачена або підлягає сплаті відповідною стороною або третьою особою; 2) розмір суми, що підлягає сплаті в порядку компенсації витрат адвоката, необхідних для надання правничої допомоги, встановлюється згідно з умовами договору про надання правничої допомоги на підставі відповідних доказів, які підтверджують здійснення відповідних витрат. Для визначення розміру витрат на правничу допомогу з метою розподілу судових витрат учасник справи подає детальний опис робіт (наданих послуг), виконаних адвокатом, та здійснених ним витрат, необхідних для надання правничої допомоги. Розмір витрат на оплату послуг адвоката має бути співмірним із: 1) складністю справи та виконаних адвокатом робіт (наданих послуг); 2) часом, витраченим адвокатом на виконання відповідних робіт (надання послуг); 3) обсягом наданих адвокатом послуг та виконаних робіт; 4) ціною позову та (або) значенням справи для сторони, в тому числі впливом вирішення справи на репутацію сторони або публічним інтересом до справи. У разі недотримання вимог ч. 4 ст. 137 ЦПК України, суд може, за клопотанням іншої сторони, зменшити розмір витрат на правничу допомогу, які підлягають розподілу між сторонами. Обов`язок доведення неспівмірності витрат покладається на сторону, яка заявляє клопотання про зменшення витрат на оплату правничої допомоги адвоката, які підлягають розподілу між сторонами.

Позивач ОСОБА_1 клопотання про зменшення розміру витрат на правничу допомогу, які підлягають розподілу між сторонами, не подала.

Судові витрати на правову допомогу, про які заявляла представник відповідача, рішенням суду не стягнуто, що є підставою для винесення судом додаткового рішення, яким необхідно стягнути з позивача судові витрати на правову допомогу у розмірі 12 000,00 грн.

З огляду на викладене вище, заява представника відповідача Державного підприємства Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів (ДП Укрметртестстандарт ) - Бойчун Н.Д. про ухвалення додаткового рішення у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів (ДП Укрметртестстандарт ) про визнання наказу про звільнення незаконним, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та стягнення моральної шкоди, підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 270 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

заяву представника відповідача Державного підприємства Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів (ДП Укрметртестстандарт ) - Бойчун Наталії Дмитрівни про ухвалення додаткового рішення у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів (ДП Укрметртестстандарт ) про визнання наказу про звільнення незаконним, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та стягнення моральної шкоди, - задовольнити .

Ухвалити додаткове рішення у справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів (ДП Укрметртестстандарт ) про визнання наказу про звільнення незаконним, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та стягнення моральної шкоди.

Стягнути з ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса: АДРЕСА_1 , код РНОКПП НОМЕР_1 ) на користь Державного підприємства Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів (ДП Укрметртестстандарт ) (код ЄДРПОУ 02568182, м. Київ, вул. Метрологічна, б. 4) судові витрати на правову допомогу у розмірі 12 000 (дванадцять тисяч) гривень 00 копійок.

Додаткове рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги додаткове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на додаткове рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення або складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне додаткове рішення суду не було вручене у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга подається до Київського апеляційного суду безпосередньо або через суд першої інстанції.

Суддя А.В. Слободянюк

Дата ухвалення рішення11.03.2021
Оприлюднено12.03.2021
Номер документу95459866
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення незаконним, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та стягнення моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —752/20325/18

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Постанова від 27.07.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 05.06.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 15.05.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 24.01.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 20.12.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 30.11.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Рішення від 11.03.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Слободянюк А. В.

Рішення від 11.03.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Слободянюк А. В.

Рішення від 08.12.2020

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні