Постанова
від 20.04.2010 по справі 2а-1704/10/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 справа №  2а-1704/10/0670  

категорія  6.6.2

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 квітня 2010 р.                                                                                  м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді  Капинос О.В.,

при секретарі -       Господарчук І.В.,  

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну справу

за позовом  Державної податкової інспекції у Житомирському районі  < Текст > 

до   Товариства з обмеженою відповідальністю "Василівське-2005"   < Текст > 

про  припинення юридичної особи,-

встановив:

ДПІ у Житомирському районі звернулась до суду з позовом, в якому просить постановити рішення про припинення юридичної особи ТОВ "Василівське-2005", яке з 21.12.2007 року зареєстроване Житомирською районною державною адміністрацією як суб’єкт підприємницької діяльності. Згідно довідки з Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців платник податків відсутній за місцем реєстрації.  Заборгованості по платежах до бюджету відповідач немає.

У судовому засіданні представник позивача позовні вимоги підтримав в повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився. Про день, час та місце розгляду справи повідомлений вчасно та належним чином, у відповідності до ч.8 ст.35 КАС України.

Дослідивши матеріали адміністративної справи, заслухавши виступ представника позивача, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Судом встановлено, що ТОВ "Василівське-2005" з 21.12.2007 року зареєстроване Житомирською районною державною адміністрацією як суб’єкт підприємницької діяльності за адресою: пров. Парковий, 8, с. Василівка, Житомирський район. Відповідач, змінивши юридичну адресу, не повідомив про це державного реєстратора у встановленому законом порядку.

Відповідно до ст.19 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців”, у разі, якщо зміна відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному  реєстрі, не пов’язані зі змінами до установчих документів юридичної особи або не підлягає державній реєстрації, виконавчій орган юридичної особи або уповноважена ним особа зобов’язана подати (надіслати рекомендованим листом) державному реєстратору за місцезнаходженням реєстраційної справи юридичної особи заповнену реєстраційну картку про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі.

Статтею 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” підставою для припинення юридичної особи є наявність в Єдиному  державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Як свідчить довідка №230 від 02.02.2010р. з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців  вказаний суб”єкт господарювання не повідомив державного реєстратора про зміну юридичної адреси підприємства.

Заборгованості по платежах до бюджету відповідач немає.

Враховуючи викладене суд прийшов до висновку, що позовні вимоги щодо припинення юридичної особи обґрунтовані та підлягають до задоволення.

На підставі ст.ст.19, 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", керуючись ст.ст. 158-163, 167, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

постановив:

Позов задовольнити.

Припинити підприємницьку діяльність юридичної особи – Товариство з обмеженою відповідальністю "Василівське-2005" (код 35627268, пров. Парковий, 8, с. Василівка, Житомирський район).

Копію постанови, після набрання нею законної сили, направити державному реєстратору за місцем реєстрації відповідача для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

          Постанова Житомирського окружного адміністративного суду набирає законної сили після закінчення строків подання заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги. Заява про апеляційне оскарження подається через Житомирський окружний адміністративний суд до Київського апеляційного адміністративного суду протягом 10 днів з дня проголошення повного тексту постанови. Апеляційна скарга подається у тому ж порядку протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження.  

Головуючий суддя:                                                                                О.В. Капинос

 Повний текст постанови виготовлено: < Дата > 

присуджено до стягнення < сума > грн.

матеріальну шкоду < сума > грн.

моральну шкоду < сума > грн.

Дата ухвалення рішення20.04.2010
Оприлюднено23.10.2010

Судовий реєстр по справі —2а-1704/10/0670

Постанова від 20.04.2010

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Капинос Оксана Валентинівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні