Ухвала
від 03.03.2021 по справі 1-232/11
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №1-232/11

Провадження №1-в/463/44/21

УХВАЛА

про продовження застосування

примусових заходів медичного характеру

03 березня 2021 року Личаківський районний суд м.Львова

в складі головуючого судді ОСОБА_1

з участю секретаря с/з - ОСОБА_2

прокурора - ОСОБА_3

захисника - ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Львові заяву Львівського обласного клінічного психоневрологічного диспансеру про продовження застосування примусових заходів медичного характеру ОСОБА_5 у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку, суд, -

ВСТАНОВИВ:

До суду звернувся із заявою Львівський обласний клінічний психоневрологічний диспансер про продовження застосування примусових заходів медичного характеру ОСОБА_5 у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку. Як на підставу обгрунтованоті та підставності поданої заяви покликається на положення висновку комісії лікарів-психіатрів щодо особи, до якої застосовуються примусові заходи медичного характеру №1 від 21.01.2021 року.

Прокурор та захисник в судовому засіданні проти заяви не заперечили, просили продовжити застосування примусових заходів медичного характеру ОСОБА_5 у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Представник заявника Львівського обласного клінічного психоневрологічного диспансеру в судове засідання не з`явився. Подав заяву про розгляд справи у його відсутності, згідно якої просив у зв`язку із запровадженим на території України карантином судове засідання проводити без його участі, подану заяву підтримує в повному обсязі та наполягає на її задоволенні.

Заслухавши думку учасників справи, оглянувши матеріали справи та додані до неї письмові документи, суд вважає, що заяву слід задоволити виходячи з наступних підстав.

Судом встановлено, що ухвалою Личаківського районного суду м.Львова від 05.04.2011 року до ОСОБА_5 застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом.

Ухвалою Красногвардійського районного суду м.Дніпропетровська від 04.08.2016 року ОСОБА_5 було переведено до Волинської обласної психіатричної лікарні №2 смт.Олика для подальшого психіатричного лікування до психіатричної лікарні із посиленим наглядом.

Ухвалою Ківерцівського районного суду Волинської області від 11.05.2018 року ОСОБА_5 змінено застосування примусового заходу медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із посиленим наглядом на примусове лікування у відділенні із звичайним наглядом в психіатричній лікарні за місцем проживання.

Ухвалами Франківськогоорайонного судум.Львовавід 22.11.2018,29.04.2019року ОСОБА_5 продовжено застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді лікування у відділенні із звичайним наглядом.

Ухвалою Франківськогоорайонного судум.Львовавід 13.11.2019року,яка скасованаухвалою Львівськогоапеляційного судувід 20.12.2019року, ОСОБА_5 було змінено застосування примусового заходу медичного характеру у вигляді лікування у відділенні із звичайним наглядом на примусовий захід медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Ухвалою Франківськогоорайонного судум.Львовавід 11.03.2020року ОСОБА_5 було змінено застосування примусового заходу медичного характеру у вигляді лікування у відділенні із звичайним наглядом на примусовий захід медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Ухвалою Личаківського районного суду м.Львова від 29.10.2020 року ОСОБА_5 продовжено застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

ОСОБА_5 перебуває на обліку у Львівському обласному клінічному психоневрологічному диспансері з діагнозом: параноїдна шизофренія, безперервно-прогредієнтний тип перебігу з помірно вираженим змішаним типом дефекту.

Як вбачаєтьсяіз висновкукомісії лікарів-психіатрівщодо особи,до якоїзастосовуються примусовізаходи медичногохарактеру №1від 21.01.2021року враховуючипсихічний станхворого,відсутність критики,як довласного стану,так ідо скоєногов минуломуправопорушення,комісія приходитьдо висновкупро необхідністьпродовження ОСОБА_5 застосування примусових заходів медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Відповідно до ч.ч.1-2ст. 95 КК Українивизначено, що продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), який надає особі психіатричну допомогу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, що обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів. Зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру може здійснюватися судом також за заявою особи, до якої застосовуються примусові заходи медичного характеру, її захисника або законного представника у разі, якщо така особа за станом свого здоров`я не може усвідомлювати свої дії (бездіяльність) чи керувати ними, в тому числі не може усвідомлено подати до суду відповідну заяву. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів закладу, в якому особі надається психіатрична допомога, або, у разі наявності, висновок обраного нею незалежного лікаря-психіатра. Особи, до яких застосовані примусові заходи медичного характеру, підлягають огляду комісією лікарів-психіатрів не рідше одного разу на 6 місяців для вирішення питання про наявність підстав для звернення до суду із заявою про припинення або про зміну застосування такого заходу. У разі відсутності підстав для припинення або зміни застосування примусового заходу медичного характеру представник закладу з надання психіатричної допомоги (лікар-психіатр), який надає особі таку психіатричну допомогу, направляє до суду заяву, до якої додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який містить обґрунтування про необхідність продовження застосування примусового заходу медичного характеру. У разі необхідності продовження застосування примусового заходу медичного характеру понад 6 місяців представник закладу з надання психіатричної допомоги (лікар-психіатр), який надає особі таку психіатричну допомогу, повинен направити до суду за місцем знаходження закладу з надання психіатричної допомоги заяву про продовження застосування примусового заходу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який містить обґрунтування про необхідність продовження надання особі такої психіатричної допомоги. В подальшому продовження застосовування примусового заходу медичного характеру проводиться кожного разу на строк, який не може перевищувати 6 місяців.

Беручи доуваги вищенаведене,вважаю,що заявуслід задоволитита продовжитизастосування примусовихзаходів медичногохарактеру ОСОБА_5 у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку терміном на 6 місяців.

Керуючись,ст. 94 КК України,ст. 514 КПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

заяву - задовольнити.

Продовжити застосування примусових заходів медичного характеру ОСОБА_5 у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку терміном на 6 місяців.

На ухвалу суду може бути подано апеляційну скаргу до Львівського апеляційного суду в порядкуст. 516 КПК України.

Суддя: ОСОБА_1

СудЛичаківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення03.03.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу95523792
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти життя та здоров'я особи Умисне вбивство

Судовий реєстр по справі —1-232/11

Ухвала від 25.11.2021

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 09.08.2021

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 03.03.2021

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 29.01.2021

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 29.10.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 25.09.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 11.03.2020

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Дзеньдзюра С. М.

Постанова від 21.06.2011

Кримінальне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Постанова від 21.06.2011

Кримінальне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Ухвала від 04.03.2020

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Дзеньдзюра С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні