Ухвала
від 16.03.2021 по справі 327/44/21
РОЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

РОЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ


Справа № 327/44/21

Провадження № 2-о/327/4/2021

У Х В А Л А

про витребування доказів та

відкладення розгляду справи

16.03.2021 року смт. Розівка

Розівський районний суд Запорізької області у складі:

головуючого судді - Завіновської А.П.,

при секретарі судового засідання - Захаренко А.В.,

за відсутністю учасників справи, та у зв`язку з цим нефіксування технічними засобами, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, судового засідання,

розглянувши в порядку окремого провадження в судовому засіданні в залі суду цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин, заінтересована особа - Розівська державна нотаріальна контора,

в с т а н о в и в:

в провадженні суду перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин, заінтересована особа - Розівська державна нотаріальна контора, судове засідання по якій було призначено на 15 годину 00 хвилин 16 березня 2021 року.

У зазначене судове засідання учасники справи не з`явилися, звернулися до суду із клопотаннями про розгляд справи у їх відсутність.

Враховуючи наведене та вимоги ч. 3 ст. 211 ЦПК України, суд вважає можливим здійснювати судове засідання у відсутність учасників справи.

Крім того, представник заявника - адвокат Комар Г.І. звернувся до суду із клопотанням про витребування з Розівської державної нотаріальної контори письмового доказу, а саме: копії спадкової справи № 92/2019, заведеної щодо майна ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , посилаючись на неможливість самостійного подання цього доказу та його необхідність для прийняття правильного рішення у справі.

Перевіривши матеріали справи, суд доходить висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України , учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу . Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Частиною 2 ст. 84 ЦПК України визначені вимоги до клопотання про витребування доказів судом. Так у клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Частинами 1, 2 статті 95 ЦПК України встановлено, що письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Таким чином, враховуючи, що зазначений у клопотанні представника заявника письмовий доказ має істотне значення для правильного вирішення справи та наявність у останнього складнощів у поданні цього доказу, суд вважає необхідним вказане клопотання задовольнити та витребувати з Розівської державної нотаріальної контори копію спадкової справи № 92/2019, заведеної щодо майна ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У зв`язку із витребуванням доказів, суд вважає необхідним відкласти розгляд справи на іншу дату.

Керуючись ст. ст. 84, 95, 247, 259-261 ЦПК України , суд

п о с т а н о в и в:

клопотання представника заявника - адвоката Комаря Г.І. задовольнити.

Витребувати з Розівської державної нотаріальної контори копію спадкової справи № 92/2019, заведеної щодо майна ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Копію ухвали для виконання направити до Розівської державної нотаріальної контори одночасно роз`яснивши, що відповідно до вимог частин 7, 8, 9 ст. 84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати такий доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення (отримання) ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, вказаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Розгляд цивільної справи за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин, заінтересована особа - Розівська державна нотаріальна контора, відкласти на 14 годину 00 хвилин 31 березня 2021 року.

Проводити судове засідання у приміщенні Розівського районного суду Запорізької області за адресою: смт. Розівка, вул. Новобудови, 23.

Про викладене повідомити учасників справи.

Ухвала є остаточною й оскарженню не підлягає.

Суддя: А.П. Завіновська

СудРозівський районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення16.03.2021
Оприлюднено17.03.2021
Номер документу95559733
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —327/44/21

Рішення від 31.03.2021

Цивільне

Розівський районний суд Запорізької області

Завіновська А. П.

Рішення від 31.03.2021

Цивільне

Розівський районний суд Запорізької області

Завіновська А. П.

Ухвала від 16.03.2021

Цивільне

Розівський районний суд Запорізької області

Завіновська А. П.

Ухвала від 22.02.2021

Цивільне

Розівський районний суд Запорізької області

Завіновська А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні