Ухвала
від 15.03.2021 по справі 943/2391/20
БУСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про відкладення

Єдиний унікальний номер №943/2391/20

Провадження № 2/943/754/2021

15 березня 2021 року

Буський районний суд Львівської області

в складі: головуючого-судді Кос І. Б.

за участю секретаря судового засідання Дутки С.І.,

роглянувши у підготовчому судовому засідання в місті Буську цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Милятинської сільської ради Буського району Львівської області, третя особа - Головне управління Держгеокадастру у Львівській області про визнання права власності на спадкове майно,-

в с т а н о в и в :

Позивач звернувся до суду з позовною заявою до Милятинської сільської ради Буського району Львівської області, третя особа - Головне управління Держгеокадастру у Львівській області про визнання права власності на спадкове майно.

Сторони в судове засідання не з`явилися.

У відповідності до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Згідно з п.п. 2, 4 п.6-1 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" до прийняття закону про адміністративно-територіальний устрій України закінчення повноважень сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів, а також реорганізація сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів як юридичних осіб у зв`язку із змінами в адміністративно-територіальному устрої України здійснюються з урахуванням таких положень: у день набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною територіальною громадою, територія якої затверджена Кабінетом Міністрів України (далі - сформована територіальна громада), припиняються повноваження сільських, селищних, міських рад, сільських, селищних, міських голів, обраних територіальними громадами, територія яких включена до території сформованої територіальної громади (далі - розформовані територіальні громади); сформована територіальна громада є правонаступником усього майна, прав та обов`язків розформованої територіальної громади з урахуванням особливостей, визначених підпунктами 5 і 6 цього пункту.

10 грудня 2020 року Буською міською радою прийнято рішення № 6 Про початок процедури реорганізації юридичних осіб сільських та селищної рад, розміщених поза адміністративним центром Буської міської територіальної громади , в преамбулі якого зазначено, що його прийнято враховуючи факт припинення, з дня набуття повноважень Буською міською радою сформованої територіальної громади, повноважень Боложинівської, Гумниської, Заводської, Кізлівської, Купченської, Кутівської, Милятинської, Новосілківської, Ожидівської, Побужанської, Переволочнянської, Соколянської, Соколівської, Топорівської, Тур`янської, Чанизької, Яблунівської сільських та Олеської селищної рад, обраних територіальними громадами, території яких включені до території сформованої Буської міської територіальної громади.

Враховуючи, що Буська міська рада є правонаступником усіх прав і обов`язків рад, що припиняються, в силу прямої вказівки Закону, правонаступництво не пов`язується з державною реєстрацією припинення таких рад. Датою виникнення універсального правонаступництва Буської міської ради щодо рад, які припиняються шляхом приєднання, слід вважати дату набуття повноважень новообраною радою - 10.12.2020 р., з якої вона є повним правонаступником.

Отже, починаючи з 10.12.2020 року саме Буська міська рада є відповідачем за вимогами, які виникли з діяльності органів самоврядування - юридичних осіб, які припиняються шляхом приєднання до міської ради. У зв`язку з цим, відповідач підлягає заміні його правонаступником - Буською міською радою Золочівського району Львівської області.

Відповідно до ч. 1 ст. 55 ЦПК України , у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Окрім цього, для об`єктивного вирішення справи до Буської державної нотаріальної контори було направлено запит про надання інформації щодо наявності спадкової справи.

Станом на сьогоднішній день, зазначена інформація до суду не надійшла.

З метою всебічного, повного та об`єктивного з`ясування обставин, розгляд даної справи слід відкласти.

Керуючись ст.ст. 55, 189, 198, 247ЦПК України , суд, -

п о с т а н о в и в:

Замінити відповідача у справі за позовом ОСОБА_1 до Милятинської сільської ради Буського району Львівської області, третя особа - Головне управління Держгеокадастру у Львівській області про визнання права власності на спадкове майно, а саме Милятинську сільську раду Буською міською радою Золочівського району Львівської області.

Розгляд справи за позовом ОСОБА_1 до Буської міської ради Золочівського району Львівської області, третя особа - Головне управління Держгеокадастру у Львівській області про визнання права власності на спадкове майновідкласти на 13 квітня 2021 року на 09.45 год.

Про відкладення розгляду справи повідомити осіб, які беруть участь у справі.

Суддя: І. Б. Кос

СудБуський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення15.03.2021
Оприлюднено17.03.2021
Номер документу95560098
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —943/2391/20

Рішення від 01.07.2021

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

Ухвала від 13.04.2021

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

Ухвала від 15.03.2021

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

Ухвала від 26.01.2021

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні