Ухвала
від 15.03.2021 по справі 759/3039/21
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. КИЄВА

пр. № 2/759/3371/21

ун. № 759/3039/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 березня 2021 року м.Київ

Святошинський районний суд м.Києва у складі:

головуючого судді Твердохліб Ю.О,

за участю секретаря Грень О.О.,

позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши у судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін заяву ОСОБА_1 про збільшення позовних вимог у справі за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю БК УКРБУДМОНТАЖ про стягнення заробітної плати та середнього заробітку,-

установив:

До Святошинського районного суду м. Києва надійшла позовна заява ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю БК УКРБУДМОНТАЖ про стягнення нарахованої але невиплаченої заробітної плати у сумі 12 115,09 грн та середнього заробітку у розмірі 14 353,45 грн.

Ухвалою Святошинського районного суду м. Києва від 16.02.2021 року відкрито провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

В судовому засіданні ОСОБА_1 подала заяву про збільшення позовних вимог у якій просить стягнути з відповідача на свою користь нараховану та невиплачену заробітну плату у розмірі 10 929,96 грн та середній заробіток за час затримки розрахунку у розмірі 17 487,68 грн.

В судове засідання представник відповідача не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, причини неявки суду не відомі.

Суд, заслухавши позивача, дослідивши матеріали справи, приходить на наступного висновку.

Відповідно положень пункту 2 частини 2 ст. 49 ЦПК України, позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Виходячи з загальних положень ЦПК України підстава позову - це фактичні обставини, на яких ґрунтується вимога позивача. Зміна підстав позову - це зміна обставин, на яких ґрунтується вимога позивача.

Зміна предмета позову означає зміну вимоги, з якою позивач звернувся до відповідача.

Позов у цивільному процесі - це письмово оформлена та адресована суду письмова вимога, яка складається з вимоги процесуального характеру (відкрити провадження по справі) і вимоги матеріального характеру (захистити невизнане, оспорюване чи порушене право).

Предмет позову - це матеріальний зміст позовних вимог позивача, проявляється в матеріально-правовій заінтересованості - отримати певне матеріальне благо.

Частиною 5 статі 49 ЦПК України зазначено, що у разі подання будь-якої заяви, передбаченої пунктом 2 частини другої та частинами третьою і четвертою цієї статті, до суду подаються докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи. У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву, про що зазначає у рішенні суду.

Таким чином, ЦПК України передбачає право позивача змінити предмет або підставу позову, необхідно чітко розуміти поняття й ознаки цих правових явищ. При цьому, під предметом позову розуміється певна матеріально-правова вимога позивача до відповідача, стосовно якої позивач просить прийняти судове рішення. Підставу позову становлять обставини, якими позивач обґрунтовує свої вимоги щодо захисту права та охоронюваного законом інтересу. Відтак зміна предмета позову означає зміну вимоги, з якою позивач звернувся до відповідача, а зміна підстав позову - це зміна обставин, на яких ґрунтується вимога позивача. Одночасна зміна і предмета, і підстав позову не допускається.

Подана заява відповідає вимогам ст. 49 ЦПК України, що відповідно не перешкоджає у її прийнятті до провадження.

З урахуванням зазначеного та беручи до уваги зміст поданої позивачем заяви про збільшення позовних вимог, суд вважає вважає можливим прийняти до розгляду заяву про збільшення позовних вимог та долучити її до матеріалів справи.

Керуючись ст. 49 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в:

Заяву ОСОБА_1 про збільшення позовних вимог у справі за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю БК УКРБУДМОНТАЖ спро стягнення нарахованої але невиплаченої заробітної плати прийняти до розгляду.

Про час та місце розгляду справи повідомити осіб, що беруть участь у справі.

Ухвала окремо від рішення оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/.

Суддя Ю.О. Твердохліб

Дата ухвалення рішення15.03.2021
Оприлюднено17.03.2021
Номер документу95570924
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заробітної плати та середнього заробітку

Судовий реєстр по справі —759/3039/21

Рішення від 06.09.2021

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Твердохліб Ю. О.

Ухвала від 05.07.2021

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Твердохліб Ю. О.

Ухвала від 15.03.2021

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Твердохліб Ю. О.

Ухвала від 16.02.2021

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Твердохліб Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні