Ухвала
від 10.03.2021 по справі 296/2055/21
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/2055/21

1-кс/296/816/21

УХВАЛА

Іменем України

10 березня 2021 року м.Житомир

Слідчий суддя Корольовського районного суду міста Житомира ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

слідчого СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу Житомирської обласної прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на обшук у приміщенні ТОВ «Спец Комплект Постач» за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, с. Чайки, вул. Валентини Чайки, буд. 16, оф. 501, у кримінальному провадженні №12019060000000429 від 06.12.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України,

В С Т А Н О В И В :

І. СУТЬ КЛОПОТАННЯ

1.1. 10.03.2021 слідчий за погодженням з прокурором звернувся до Корольовського районного суду міста Житомира з клопотанням про надання дозволу на обшук за місцем знаходження ТОВ «Спец Комплект Постач», код за ЄДРПОУ 38680240, за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, с. Чайки, вул. Валентини Чайки, буд. 16, оф. 501, що належить на праві належить на праві приватної власності ТОВ «Юта Сервіс» (ЄДРПОУ 33748204), ТОВ «Фудлайк» (ЄДРПОУ 38851805), з метою відшукання і вилучення наступних документів: договорів (угод) укладених між САД в Житомирській області, ТОВ «Спец Комплект Постач» та ТОВ «Шляхбуд-5, з усіма додатковими угодами до них, а також всіх наявних документів, що стали підставою для укладання вказаних договорів та були складені в ході його виконання, в тому числі: проектно-кошторисної документації, дефектних актів, платіжних доручень, накладних, актів приймання виконаних будівельних робіт форми № КБ-2в, довідок про вартість виконаних будівельних робіт форми № КБ-3, сертифікатів якості, документації щодо проведення закупівель, документації щодо виділення коштів на проведення вказаних робіт, первинних бухгалтерських документів (регістрів бухгалтерського обліку, головних книг, меморіальних ордерів, карток або оборотно-сальдових відомостей по рахунках, тощо), актів виконаних робіт в повному обсязі, актів на приховані роботи, акти прийому поопераційних робіт, журнал ведення робіт), товарно-транспортних накладних на використання будівельної техніки, договірної ціни в повному обсязі (локальні кошториси, відомості ресурсів, інші розрахунки) на будівельні роботи, документів (чеки, накладні) на придбання матеріалів (в повному обсязі), які були використані при виконанні робіт з надання послуг поточного ремонту вулиць м. Житомира, документально підтвердженої інформації про фактичні трудовитрати робітників-будівельників та робітників, що обслуговували машин та механізми при проведенні робіт, документально підтвердженої інформації про фактично застосовані машини та механізми та фактичні витрати машино-годин, при проведенні робіт тощо.

1.2. У клопотанні вказується, що ГУНП в Житомирській області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні №12019060000000429 від 06.12.2019 за фактом можливого заволодіння бюджетними коштами посадовими особами Служби автомобільних доріг в Житомирській області за попередньо змовою з посадовими особами ТОВ «Спец Комплект Постач», ТОВ «ШляхБуд-5» та іншими особами при виконанні договорів з надання послуг з обслуговування наземних видів транспорту та послуг з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного значення Житомирської області.

1.3. Вказані обставини органом досудового розслідування попередньо кваліфіковані за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України.

1.4. Посилаючись на наявність у органу досудового розслідування даних про те, за місцем здійснення діяльності ТОВ «Спец Комплект Постач» за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, с. Чайки, вул. Валентини Чайки, буд. 16, оф. 501, можуть знаходитись оригінали документів що стали підставою для укладання вказаних договорів та були складені в ході його виконання, акти виконаних робіт, товарно-транспортні накладні на використання будівельної техніки, договірні ціни, документи (чеки, накладні) на придбання матеріалів, які були використані при виконанні робіт з надання послуг поточного ремонту вулиць м. Житомира, слідчий просив надати дозвіл на обшук вказаного приміщення.

ІІ. ПРОЦЕДУРА

2.1. Під час судового розгляду клопотання про надання дозволу на проведення обшуку здійснювалося повне фіксування судового засідання за допомогою технічних засобів.

2.2. Слідчий у судовому засіданні клопотання про надання дозволу на проведення обшуку підтримав та просив його задовольнити.

ІІІ. КРИМІНАЛЬНО-ПРОЦЕСУАЛЬНЕ ЗАКОНОДАВСТВО (КПК України)

Стаття 2. Завдання кримінального провадження

1. Завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Стаття 234.Обшук

1. Обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення […].

[…]5. Слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи;

5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, […] а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

ІV. ОЦІНКА СЛІДЧОГО СУДДІ

4.1. ГУНП в Житомирській області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні №12019060000000429 від 06.12.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

4.2. Слідчий суддя вважає, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що має місце вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України за фактом можливого заволодіння бюджетними коштами посадовими особами Служби автомобільних доріг в Житомирській області за попередньо змовою з посадовими особами ТОВ «Спец Комплект Постач», ТОВ «ШляхБуд-5» та іншими особами при виконанні договорів з надання послуг з обслуговування наземних видів транспорту та послуг з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного значення Житомирської області.

4.3. Також слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що за місцем здійснення діяльності ТОВ «Спец Комплект Постач», код за ЄДРПОУ 38680240, за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, с. Чайки, вул. Валентини Чайки, буд. 16, оф. 501 можуть знаходитись оригінали документів що стали підставою для укладання вказаних договорів та були складені в ході його виконання, акти виконаних робіт, товарно-транспортні накладні на використання будівельної техніки, договірні ціни, документи (чеки, накладні) на придбання матеріалів, які були використані при виконанні робіт з надання послуг поточного ремонту вулиць м. Житомира, що стверджується, відомостями з протоколів за результатами проведення негласних (слідчих) розшукових дій та матеріалами клопотання, у їх сукупності.

4.4. Слідчий суддя вважає обґрунтованими доводи слідчого про те, що відшукувані речі, а саме: договорів (угод) укладених між САД в Житомирській області, ТОВ «Спец Комплект Постач» та ТОВ «Шляхбуд-5, з усіма додатковими угодами до них, а також всіх наявних документів, що стали підставою для укладання вказаних договорів та були складені в ході його виконання, в тому числі: проектно-кошторисної документації, дефектних актів, платіжних доручень, накладних, актів приймання виконаних будівельних робіт форми № КБ-2в, довідок про вартість виконаних будівельних робіт форми № КБ-3, сертифікатів якості, документації щодо проведення закупівель, документації щодо виділення коштів на проведення вказаних робіт, первинних бухгалтерських документів (регістрів бухгалтерського обліку, головних книг, меморіальних ордерів, карток або оборотно-сальдових відомостей по рахунках, тощо), актів виконаних робіт в повному обсязі, актів на приховані роботи, акти прийому поопераційних робіт, журнал ведення робіт), товарно-транспортних накладних на використання будівельної техніки, договірної ціни в повному обсязі (локальні кошториси, відомості ресурсів, інші розрахунки) на будівельні роботи, документів (чеки, накладні) на придбання матеріалів (в повному обсязі), які були використані при виконанні робіт з надання послуг поточного ремонту вулиць м. Житомира, документально підтвердженої інформації про фактичні трудовитрати робітників-будівельників та робітників, що обслуговували машин та механізми при проведенні робіт, документально підтвердженої інформації про фактично застосовані машини та механізми та фактичні витрати машино-годин, при проведенні робіт тощо, - мають доказове значення у даному кримінальному провадженні №12019060000000429 від 06.12.2019 та можуть бути доказами під час судового розгляду, оскільки є предметом злочину за ч. 3 ст. 191 КК України.

4.5. З матеріалів клопотання вбачається наявність підстав вважати, що відшукувані речі можуть знаходиться в приміщенні за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, с. Чайки, вул. Валентини Чайки, буд. 16, оф. 501, а саме мазутне господарство №1, яке згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно №245691139 на праві приватної власності зареєстроване за ТОВ «Юта Сервіс» (ЄДРПОУ 33748204), ТОВ «Фудлайк» (ЄДРПОУ 38851805).

4.6. При цьому, слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що обшук у вказаному приміщенні, за місцем знаходження ТОВ «Спец Комплект Постач», код за ЄДРПОУ 38680240, за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, с. Чайки, вул. Валентини Чайки, буд. 16, оф. 501 є найбільш ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування.

4.7. За таких обставин, клопотання слідчого підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 8, 13, 234, 369-372 Кримінального процесуального кодексу України,

П О С Т А Н О В И В :

1. Клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу Житомирської обласної прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на обшук за місцем знаходження ТОВ «Спец Комплект Постач», код за ЄДРПОУ 38680240, за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, с. Чайки, вул. Валентини Чайки, буд. 16, оф. 501, у кримінальному провадженні №12019060000000429 від 06.12.2019 задовольнити.

2. Надати дозвіл групі слідчих визначеній для проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12019060000000429 від 06.12.2019, дозвіл на проведення обшуку за місцем знаходження ТОВ «Спец Комплект Постач», код за ЄДРПОУ 38680240, за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, с. Чайки, вул. Валентини Чайки, буд. 16, оф. 501, що належить на праві приватної власності ТОВ «Юта Сервіс» (ЄДРПОУ 33748204), ТОВ «Фудлайк» (ЄДРПОУ 38851805), з метою відшукання і вилучення наступних документів: договорів (угод) укладених між САД в Житомирській області, ТОВ «Спец Комплект Постач» та ТОВ «Шляхбуд-5, з усіма додатковими угодами до них, а також всіх наявних документів, що стали підставою для укладання вказаних договорів та були складені в ході його виконання, в тому числі: проектно-кошторисної документації, дефектних актів, платіжних доручень, накладних, актів приймання виконаних будівельних робіт форми № КБ-2в, довідок про вартість виконаних будівельних робіт форми № КБ-3, сертифікатів якості, документації щодо проведення закупівель, документації щодо виділення коштів на проведення вказаних робіт, первинних бухгалтерських документів (регістрів бухгалтерського обліку, головних книг, меморіальних ордерів, карток або оборотно-сальдових відомостей по рахунках, тощо), актів виконаних робіт в повному обсязі, актів на приховані роботи, акти прийому поопераційних робіт, журнал ведення робіт), товарно-транспортних накладних на використання будівельної техніки, договірної ціни в повному обсязі (локальні кошториси, відомості ресурсів, інші розрахунки) на будівельні роботи, документів (чеки, накладні) на придбання матеріалів (в повному обсязі), які були використані при виконанні робіт з надання послуг поточного ремонту вулиць м. Житомира, документально підтвердженої інформації про фактичні трудовитрати робітників-будівельників та робітників, що обслуговували машин та механізми при проведенні робіт, документально підтвердженої інформації про фактично застосовані машини та механізми та фактичні витрати машино-годин, при проведенні робіт тощо.

3. Встановити строк дії ухвали до 10.04.2021.

4. Дана ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до цього житла лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.03.2021
Оприлюднено27.01.2023

Судовий реєстр по справі —296/2055/21

Ухвала від 10.03.2021

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Рожкова О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні