Ухвала
від 17.03.2021 по справі 414/411/21
КРЕМІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

м. Кремінна

Справа № 414/411/21

Провадження № 2/414/217/2021

17 березня 2021 р.

Суддя Кремінського районного суду Луганської області Тесленко І.О., перевіривши дотримання вимог ст.ст. 175-177 ЦПК України при зверненні позивача ОСОБА_1 (місце реєстрації: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ), в інтересах якої діє представник адвокат Шмуйлова Інна Миколаївна, до суду з цивільним позовом до ОСОБА_2 (місце реєстрації: АДРЕСА_2 ), третя особа Кремінський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) (місце знаходження: 92900, Луганська область, м. Кремінна, вул. Слобожанська, 5, код ЄДРПОУ 21758050) про визнання батьківства,

встановила:

ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представник адвокат Шмуйлова Інна Миколаївна, звернулася до суду з позовною заявою до ОСОБА_2 , в якій просить встановити батьківство ОСОБА_2 по відношенню до доньки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зазначивши третьою особою Кремінський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків). У позовній заяві ОСОБА_1 клопотала про відстрочення сплати судового збору до ухвалення судового рішення у зв?язку з низьким доходом, посилаючися на довідку про доходи.

Вирішуючи питання щодо можливості відкриття провадження у цій справі, суддя виходить з наступного.

Статтею 8 Закону України Про судовий збір від 8 липня 2011 року №3674-VI враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою за її клопотанням відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі за таких умов: розмір судового збору перевищує 5 відсотків розміру річного доходу позивача - фізичної особи за попередній календарний рік; або позивачами є: військовослужбовці; батьки, які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину з інвалідністю, якщо інший з батьків ухиляється від сплати аліментів; одинокі матері (батьки), які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину з інвалідністю; члени малозабезпеченої чи багатодітної сім`ї; особа, яка діє в інтересах малолітніх чи неповнолітніх осіб та осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена; або предметом позову є захист соціальних, трудових, сімейних, житлових прав, відшкодування шкоди здоров`ю.

Відповідно до ч. 1 ст. 136 ЦПК України суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на визначений строк у порядку, передбаченому законом, але не більше як до ухвалення судового рішення у справі.

З огляду на невеликий дохід позивача - отримання стипендії, який за період з червня 2020 року по січень 2021 року склав 8052,66 грн., перебування на утриманні позивача малолітньої дитини, предмету позову - захисту сімейних прав, суддя вважає за необхідне клопотання позивача про відстрочення сплати удового збору до ухвалення судового рішення задовольнити та відстрочити сплату ОСОБА_1 судового збору до ухвалення рішення по суті позовних вимог.

Справа підсудна Кремінському районному суду Луганської області, відповідно до ст. 28 ЦПК України .

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України , віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної юрисдикції Кремінського районного суду Луганської області.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження, визначені статтями 185 та 186 ЦПК України , відсутні.

За таких обставин, приймаючи до уваги положення ч. 4 ст. 274 ЦПК України суддя вважає за необхідне прийняти позовну заяву до розгляду в загальному провадженні та відкрити провадження у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 28 , 84, 95, 139, 175-177 , 187 , 259-261 , 274 ЦПК України , суддя

ухвалила:

клопотання ОСОБА_1 про відстрочення сплати судового збору задовольнити.

Відстрочити ОСОБА_1 сплату судового збору до ухвалення рішення по суті.

Прийняти позовну заяву ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представник адвокат Шмуйлова Інна Миколаївна, до ОСОБА_2 , третя особа Кремінський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) про визнання батьківства та відкрити провадження у справі.

Розглянути справу за правилами загального позовного провадження.

З метою виконання вимог ч. 1 ст. 189 ЦПК України розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче засідання у справі в приміщенні Кремінського районного суду Луганської області (92905, Луганська область, м. Кремінна, пл. Красна, 5) на 13 квітня 2021 року о 14 год. 00 хв. з викликом сторін.

Про дату, час і місце підготовчого засідання повідомити учасників. Про місце, дату та час проведення підготовчого засідання відповідача повідомити додатково за допомогою оголошення.

Роз`яснити відповідачу, що він має право в п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали подати відзив на позовну заяву, який має відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України . В разі подання відзиву, у зазначений строк відповідач зобов`язаний надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України , і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України , одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи, а суду направити підтвердження надіслання таких документів іншим учасникам справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Роз`яснити позивачу і відповідачу, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу строк у 5 (п`ять) днів з дня отримання нею відзиву на позов, протягом якого вона має право подати до суду відповідь на відзив та докази, що його підтверджують.

Роз`яснити позивачу, що у випадку подання нею відповіді на відзив до подання її до суду вона зобов`язана заздалегідь направити відповідачу копію відповіді на відзив та копії всіх доказів, що до неї додаються, а суду разом із відповіддю на відзив та доданими до неї доказами документи, що підтверджують надіслання (надання) копії відповіді з копіями доказів відповідачу.

Встановити відповідачу строк у 5 (п`ять) днів з дня отримання ним відповіді на відзив, протягом якого він має право подати до суду заперечення на відповідь та докази, що їх підтверджують.

Роз`яснити відповідачу, що у випадку подання ним заперечення на відповідь до подання їх до суду він зобов`язаний заздалегідь направити позивачу копію заперечень та копії всіх доказів, що до них додаються, а суду разом із запереченням на відповідь та доданими до них доказами документи, що підтверджують надіслання (надання) копії заперечень, з копіями доказів, позивачу.

Роз`яснити, що з підстав, зазначених у статтях 36 , 37 і 38 ЦПК України , судді, секретарю судового засідання, експерту, спеціалісту, перекладачу може бути заявлено відвід учасниками справи. Відвід повинен бути вмотивованим і заявленим протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку підготовчого засідання. Після спливу вказаного строку заявляти відвід дозволяється лише у виняткових випадках, коли про підставу відводу заявнику не могло бути відомо до спливу вказаного строку, але не пізніше двох днів із дня, коли заявник дізнався про таку підставу.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Копію ухвали разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати відповідачу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо розгляду зазначеної цивільної справи на офіційному веб-порталі Судова влада України на веб-сторінці Кремінського районного суду Луганської області за посиланням: http://km.lg.court.gov.ua/sud1212/ .

Ухвала може бути оскаржена лише в частині відкриття провадження з порушенням правил підсудності до Луганського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо або через Кремінський районний суд Луганської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя І.О. Тесленко

Дата ухвалення рішення17.03.2021
Оприлюднено18.03.2021
Номер документу95582320
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання батьківства

Судовий реєстр по справі —414/411/21

Ухвала від 18.08.2021

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Тесленко І. О.

Ухвала від 05.08.2021

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Тесленко І. О.

Ухвала від 27.05.2021

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Тесленко І. О.

Ухвала від 26.05.2021

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Тесленко І. О.

Ухвала від 17.03.2021

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Тесленко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні