Постанова
від 05.05.2010 по справі 2а-4517/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 травня 2010 р. сп рава № 2а-4517/10/0570

час прийняття постанови : 09.50

Донецький окружний адміні стративний суд в складі:

головуючого судді Бєломєс тнова О. Ю.

при секретарі Аврамченко С .С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі су ду в м. Донецьку по вул. 50-ї Гвар дійської дивізії, 17, адмініст ративну справу за позовом Де ржавної податкової інспекці ї у Орджонікідзевському райо ні м. Маріуполя до Виробничог о кооперативу «Електромотор » про припинення юридичної о соби,

за участю представника поз ивача Корба Л.В. за довіре ністю

від представника відповід ача не з' явився

В С Т А Н О В И В:

Державна податкова інспек ція у Орджонікідзевському ра йоні м. Маріуполя звернулась до суду з позовом до Виробнич ого кооперативу «Електромот ор»про припинення юридичної особи, мотивуючи свої вимоги тим, що зазначена юридична ос оба зареєстрована виконавчи м комітетом Орджонікідзевсь кої районної ради м. Маріупо ля 24.04.1991р. і перебуває на обліку в податковій інспекції як пл атник податків. Відповідач н е надає податкову звітність щодо обчислення і сплати под атків і інших обов' язкових платежів з 01.01.1999р. Просили суд п рипинити юридичну особу Виро бничого кооперативу «Електр омотор».

В судовому засіданні предс тавник позивача підтримав по зовні вимоги і просив задово льнити їх в повному обсязі.

Представник відповідача у судове засідання не з' явив ся, про дату, місце та час судо вого розгляду справи був пов ідомлений належним чином.

За таких обставин суд вважа є за можливе справу розгляну ти за його відсутності, за ная вними у ній доказами.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд прихо дить до висновку, що позов Дер жавної податкової інспекції у Орджонікідзевському район і м. Маріуполя до Виробничог о кооперативу «Електромотор » про припинення юридичної о соби є обґрунтованим і підля гає задоволенню.

Судом встановлено, що Вироб ничий кооператив «Електромо тор» зареєстровано виконавч им комітетом Орджонікідзевс ької районної ради м. Маріуп оля 24.04.1991р. та взяте на облік до Д ержавної податкової інспекц ії у Орджонікідзевському ра йоні м. Маріуполя як платник податків.

Згідно з ч. 8 ст. 19 ГК України, у сі суб'єкти господарювання з обов'язані здійснювати перви нний (оперативний) та бухгалт ерський облік результатів св оєї роботи, складати статист ичну інформацію, а також нада вати відповідно до вимог зак ону фінансову звітність та с татистичну інформацію щодо с воєї господарської діяльнос ті, інші дані, визначені закон ом.

Крім того, пунктом 4.1.4 ст. 4 Зак ону України „Про порядок пог ашення зобов' язань платник ів податків перед бюджетами та державними цільовими фонд ами” передбачене подання суб ' єктами господарювання под аткових декларацій за базови й податковий (звітний) період , що дорівнює: а) календарному місяцю (у тому числі при сплат і місячних авансових внесків ), - протягом 20 календарних днів , наступних за останнім кален дарним днем звітного (податк ового) місяця; б) календарному кварталу або календарному п івріччю (у тому числі при спла ті квартальних або піврічних авансових внесків), - протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним дне м звітного (податкового) квар талу (півріччя); в) календарном у року, крім випадків, передба чених підпунктом "г" підпункт у 4.1.4 цього пункту, - протягом 60 к алендарних днів за останнім календарним днем звітного (п одаткового) року; г) календарн ому року для платників подат ку на доходи фізичних осіб (пр ибуткового податку з громадя н), - до 1 квітня року, наступного за звітним.

Відповідно до п.3 ст. 10 Закону України „Про державну подат кову службу” позивач уповнов ажений здійснювати контроль за своєчасністю подання пла тниками податків бухгалтерс ьких звітів і балансів, подат кових декларацій, розрахункі в та інших документів, пов'яза них з обчисленням податків, і нших платежів, а також переві ряють достовірність цих доку ментів щодо правильності виз начення об'єктів оподаткуван ня і обчислення податків, інш их платежів.

Згідно довідки ДПІ у Орджон ікідзевському районі м. Марі уполя від 26.02.2010 р. № 163/15-011/13476141 встан овлено, що відповідач не нада є податкову звітність з 01.01.1999р .

Як передбачене ч. 2 ст. 38 Закон у України „Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців”, під ставами для постановлення су дового рішення щодо припинен ня юридичної особи, що не пов'я зано з банкрутством юридично ї особи, в тому числі, є непода ння протягом року органам де ржавної податкової служби по даткових декларацій, докумен тів фінансової звітності від повідно до закону.

Таким чином, оскільки судом встановлено, що відповідач н е подає протягом року органа м державної податкової служб и податкові декларації і інш і документи фінансової звітн ості відповідно до закону, су д приходить до висновку про н еобхідність припинення цієї юридичної особи.

Відповідно до ч.4 ст. 94 КАС Укр аїни, судові витрати з відпов ідача не підлягають стягненн ю.

Згідно ч. 1 ст. 38 Закону Україн и „Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців”, суд, який по становив рішення щодо припин ення юридичної особи, що не по в'язане з банкрутством юриди чної особи, у день набрання та ким рішенням законної сили н аправляє його копію державно му реєстратору за місцезнахо дженням юридичної особи для внесення до Єдиного державно го реєстру запису про судове рішення. Дата надходження ві дповідного судового рішення вноситься державним реєстра тором до журналу обліку реєс траційних дій.

На підставі вищевикладено го, керуючись ст.ст. 8 - 11, 40, 94,158 - 163 КА С України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Де ржавної податкової інспекці ї у Орджонікідзевському райо ні м. Маріуполя до Виробничог о кооперативу «Електромотор » про припинення юридичної о соби - задовольнити.

Припинити юридичну особу - Виробничого кооперативу «Е лектромотор» (код ЄДРПОУ 13476141, ю ридична адреса: 87522, м. Маріупол ь, вул. Таганрозька,199 ).

Копію постанови у день набр ання нею законної сили напра вити державному реєстратору за місцезнаходженням юридич ної особи для внесення до Єди ного державного реєстру запи су про судове рішення.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку не б уло подано. У разі подання за яви про апеляційне оскарженн я, але не подання апеляційної скарги у строк, встановлений ст. 186 КАС України, постанова на бирає законної сили після за кінчення цього строку. У випа дку подання апеляційної скар ги постанова, якщо її не скасо вано, набирає законної сили п ісля закінчення апеляційног о розгляду справи.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Донецького апеляційного ад міністративного суду через с уд першої інстанції позиваче м шляхом подачі в 10-денний стр ок з дня складання постанови в повному обсязі, а відповіда чем з дня отримання постанов и, заяви про апеляційне оскар ження і подання після цього п ротягом 20 днів апеляційної ск арги, з подачею її копії до апе ляційної інстанції або в пор ядку ч. 5 ст. 186 КАС України.

Постанова виготовлена в по вному обсязі 06.05.2010р.

Заява про ап еляційне оскарження постано ви суду подається протягом д есяти днів з дня її проголоше ння, а в разі складення постан ови у повному обсязі - з дня ск ладення в повному обсязі - до Д онецького апеляційного адмі ністративного суду через Дон ецький окружний адміністрат ивний суд.

Якщо постанову було проголошено у відсутності о соби, яка бере участь у справі , то строк подання заяви про ап еляційне оскарження обчислю ється з дня отримання нею коп ії постанови.

Апеляційна скарга на постанову суду подається до Донецького апеляційного адм іністративного суду через До нецький окружний адміністра тивний суд протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга мо же бути подана без попереднь ого подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановле ний для подання зяви про апел яційне оскарження.

Суддя Бєломєстнов О. Ю.

Дата ухвалення рішення05.05.2010
Оприлюднено07.07.2010
Номер документу9559915
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4517/10/0570

Постанова від 05.05.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бєломєстнов О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні