Постанова
від 05.05.2010 по справі 2-а-7226/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 травня 2010 р. сп рава № 2-а-7226/10/0570

час прийняття постанови : 17 год 00 хв

Донецький окружний адміні стративний суд в складі:

головуючого судді Тарасен ка І.М.

при секретарі Кушек Н.А.

за участю:

представника позивача Іванова О.О., діє за дов. від 02.09.2009 р.,

представника відповідача не з' явився

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом Дер жавної податкової інспекції у Київському районі міста До нецька до товариства з обмеж еною відповідальністю «Норт ія» про припинення юридичної особи,-

В С Т А Н О В И В:

Державної податкової інсп екції у Київському районі мі ста Донецька звернулася до Д онецького окружного адмініс тративного суду з адміністра тивним позовом до товариства з обмеженою відповідальніст ю «Нортія» про припинення юр идичної особи, мотивуючи сво ї вимоги тим, що зазначена юри дична особа зареєстрована як суб' єкт підприємницької ді яльності з 07.09.2007 року і перебува є на обліку в податковій інсп екції як платник податків. З 20 .01.2009 року відповідачем не пода валася звітність щодо обчисл ення і сплати податків і інши х обов' язкових платежів. За боргованості перед бюджетом підприємство не має. Просили припинити юридичну особу то вариства з обмеженою відпові дальністю «Нортія».

В судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримав у повному обсяз і та просив їх задовольнити, н адавши пояснення аналогічні тим, що викладені у позовній з аяві.

Представник відповідача у судове засідання не з' явив ся, про день, час та місце розг ляду справи повідомлявся нал ежним чином. Про поважність п ричин неявки суд не повідоми в. За таких обставин суд вважа є за можливе розглянути спра ву без участі представника в ідповідача відповідно до пол ожень ст. 128 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд вважа є позов таким, що підлягає зад оволенню, з наступних підста в.

Судом встановлено, що товар иство з обмеженою відповідал ьністю «Нортія» зареєстрова но 02.10.2007 року, що підтверджуєтьс я свідоцтвом про державну ре єстрацію юридичної особи (а.с .5).

Відповідач був взятий на об лік Державною податковою інс пекцією у Київському районі міста Донецька, що підтвердж ується довідкою про взяття н а облік платника податків ві д 05.03.2010 року № 6878/1015.413.

Згідно ст. 9 Закону України « Про систему оподаткування» ( зі змінами та доповненнями), с уб' єкт підприємницької дія льності зобов' язаний у вста новлені чинним законодавств ом строки, подавати податков і декларації, бухгалтерську звітність державній податко вій інспекції, на яку покладе ні згідно з п. 3 ст. 10 Закону Укра їни «Про державну податкову службу в України» функції по контролю за своєчасним їх пр едставленням.

Згідно висновку про непода ння звітності від 13.03.2010 р. № 73 від повідач не надає податкову з вітність з 20.01.2009 року, тобто біл ьше року (а.с.9).

Відповідно до ч. 5 п. 2 ст. 38 Зако ну України «Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - неподання протя гом року органам державної п одаткової служби податкових декларацій, документів фіна нсової звітності підставою д ля постановлення судового рі шення про припинення юридичн ої особи.

Відповідно до ст. 11 Закону Ук раїни «Про підприємництво» п ідприємницька діяльність пр ипиняється в тому числі на пі дставі рішення суду у випадк ах, передбачених законодавст вом України.

Як передбачене ч. 2 ст. 38 Закон у України «Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців», п ідставами для постановлення судового рішення щодо припи нення юридичної особи, що не п ов'язано з банкрутством юрид ичної особи, в тому числі, є не подання протягом року органа м державної податкової служб и податкових декларацій, док ументів фінансової звітност і відповідно до закону.

Як вбачається з довідки про заборгованість перед бюджет ом (а.с.8) відповідач, станом на 1 0.02.2010 р. заборгованості з платеж ів перед бюджетом не має.

Таким чином, оскільки судом встановлено, що відповідач н е подає протягом року органа м державної податкової служб и податкові декларації і інш і документи фінансової звітн ості відповідно до закону, су д приходить до висновку про н еобхідність припинення цієї юридичної особи.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 Кодекс у адміністративного судочин ства України, судові витрати з відповідача не підлягають стягненню.

Згідно ч. 1 ст. 38 Закону Україн и «Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців», суд, який п остановив рішення щодо припи нення юридичної особи, що не п ов'язане з банкрутством юрид ичної особи, у день набрання т аким рішенням законної сили направляє його копію державн ому реєстратору за місцезнах одженням юридичної особи для внесення до Єдиного державн ого реєстру запису про судов е рішення. Дата надходження в ідповідного судового рішенн я вноситься державним реєстр атором до журналу обліку реє страційних дій.

На підставі вищевикладено го на керуючись ст.ст. 8-11, 40, 94, 185-163 К одексу адміністративного су дочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов Державної податково ї інспекції у Київському рай оні міста Донецька до товари ства з обмеженою відповідаль ністю «Нортія» про припинен ня юридичної особи - задово льнити.

Припинити юридичну особу т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Нортія» (код ЄДР ПОУ 35398328, державна реєстрація п роведена 02.10.2007 року; юридична ад реса: 83018, м. Донецьк, вул. Сіверсь ка, б. 1).

Копію постанови у день набр ання нею законної сили напра вити державному реєстратору за місцезнаходженням юридич ної особи для внесення до Єди ного державного реєстру запи су про судове рішення.

Заява про апеляційне оскар ження постанови суду першої інстанції подається протяго м десяти днів з дня її проголо шення, а в разі складення пост анови у повному обсязі відпо відно до статті 160 цього Кодек су - з дня складення в повному обсязі. Якщо постанову було п роголошено у відсутності осо би, яка бере участь у справі, т о строк подання заяви про апе ляційне оскарження обчислює ться з дня отримання нею копі ї постанови.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом двадцяти д нів після подання заяви про а пеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано.

Якщо було подано заяву про а пеляційне оскарження, але ап еляційна скарга не була пода на у строк, постанова набирає чинності після закінчення ц ього строку.

Постанова виготовлена в на радчій кімнаті в одному прим ірнику.

Заява про ап еляційне оскарження постано ви суду подається протягом д есяти днів з дня її проголоше ння, а в разі складення постан ови у повному обсязі - з дня ск ладення в повному обсязі - до Д онецького апеляційного адмі ністративного суду через Дон ецький окружний адміністрат ивний суд.

Якщо постанову було проголошено у відсутності о соби, яка бере участь у справі , то строк подання заяви про ап еляційне оскарження обчислю ється з дня отримання нею коп ії постанови.

Апеляційна скарга на постанову суду подається до Донецького апеляційного адм іністративного суду через До нецький окружний адміністра тивний суд протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга мо же бути подана без попереднь ого подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановле ний для подання зяви про апел яційне оскарження.

Суддя Тарасенко І.М.

Дата ухвалення рішення05.05.2010
Оприлюднено25.10.2010
Номер документу9560493
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-7226/10/0570

Ухвала від 21.07.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Тарасенко І.М.

Постанова від 05.05.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Тарасенко І.М.

Ухвала від 29.03.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Тарасенко І.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні