Постанова
від 18.03.2021 по справі 544/1616/19
ПИРЯТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 544/1578/20

Пров. № 3/544/18/2021

П О С Т А Н О В А

18 березня 2021 року м. Пирятин

Пирятинський районний суд Полтавської області в складі:

головуючої судді Сайко О.О.,

за участі секретаря - Костенко Т.В.,

особи, яка притягується до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 ,

його захисника Дегтяренка Ю.В.,

потерпілого ОСОБА_2 ,

представника потерпілого адвоката Раця О.Б.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ст.124 КУпАП,

у с т а н о в и в :

Відповідно до протоколу про адміністративне правопорушення водій ОСОБА_1 04 грудня 2020 року близько 12 год. 30 хв. в м. Пирятині Полтавської області по вул. Героїв Майдану, керуючи автомобілем Шкода Октавіа д.н.з. НОМЕР_1 , почав розвертатися та допустив зіткнення з автомобілем Форд Фокус д.н.з. НОМЕР_2 під керуванням водія ОСОБА_2 , чим порушив п. 10.1 Правил дорожнього руху України та вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст.124 КУпАП.

У судовому засіданні ОСОБА_1 своєї винуватості у вчиненому не визнав та дав пояснення про те, що рухаючись своїм автомобілем Шкода Октавіа д.н.з. НОМЕР_1 по вул. Героїв Майдану м. Пирятина Полтавської області, вирішив виконати маневр розвороту. Перед виконанням маневру він пригальмував, включив лівий покажчик повороту, пересвідчився у відсутності попутного та зустрічного транспорту та, при виконанні розвороту, сталося зіткнення з автомобілем Форд Фокус під керуванням водія ОСОБА_2 . Після зіткнення автомобіль Форд протягнув його автомобіль на 10-15 м та зіткнувся із припарковим автомобілем Субару. Зазначив, що до маневру розвороту він рухався із швидкістю 20-30 км/год, під час маневру - близько 5 км/год. При цьому вправо напрямок руху не змінював, зупинився та включив сигнал лівого повороту. Зіткнення відбулося на смузі руху його автомобіля.

Потерпілий ОСОБА_2 пояснив суду, що рухаючись із швидкістю 40 км/год автомобілем Форд Фокус д.н.з. НОМЕР_2 від ринку по вул. Героїв Майдану м. Пирятина, він побачив попереду автомобіль Шкода Октавіа, що рухався в попутному напрямку та на відстані близько 10 м від нього різко прийняв вправо. Покажчиків повороту водій автомобіля не вмикав. Зрівнявшись з цим авто, він відчув сильний удар у праву сторону автомобіля, гальмування він не застосовував, бо не встиг зреагувати.

Захисник потерпілого адвокат Раць О.Б. у судовому засіданні звернувся до суду з клопотанням про призначення у справі автотехнічної експертизи для з`ясування дійсних обставин ДТП.

Ухвалою суду від 20.01.2021 у справі призначена автотоварознавча експертиза.

Згідно висновку автотехнічної експертизи від 19.02.2021 експертом були надані відповіді лише на перше питання, поставлене судом. Питання 2-5 по суті не розглядалося через відсутність необхідних експерту вихідних даних.

Враховуючи викладене, представник потерпілого Раць О.Б. у судовому засіданні заявив клопотання про необхідність встановлення додаткових вихідних даних для отримання відповіді на питання, які не були вирішені при проведенні експертного дослідження та на які не було надано відповідь у висновку експерта від 19.02.2021.

Захисник Дегтяренко Ю.В у судовому засіданні заперечував щодо проведення додаткового огляду місця події для встановлення вихідних даних, вказуючи на наявність достатніх матеріалів та вихідних даних для прийняття рішення у справі.

Розглянувши клопотання представника потерпілого та матеріали справи про адміністративне правопорушення, приходжу до висновку, що з метою повного та всебічного з`ясування обставин справи, є необхідність доручити ВП №1 Лубенського РВ ГУНП в Полтавській області провести огляд місця скоєння ДТП, що сталася 04.12.2020 року о 12 год. 30 хв. в м. Пирятині Полтавської області по вул. Героїв Майдану, за участю автомобіля Форд Фокус д.н.з. НОМЕР_2 під керуванням водія ОСОБА_2 та автомобіля Шкода Октавіа д.н.з. НОМЕР_1 під керуванням водія ОСОБА_1 .

Керуючись ст.273 КУпАП суддя,

П О С Т А Н О В И Л А :

З метою встановлення додаткових вихідних даних, необхідних для проведення судової автотехнічної експертизи, доручити ВП №1 Лубенського РВ ГУНП в Полтавській області провести додатковий огляд місця скоєння ДТП, що сталася 04.12.2020 року о 12 год. 30 хв. в м. Пирятині Полтавської області по вул. Героїв Майдану, за участю автомобіля Форд Фокус д.н.з. НОМЕР_2 під керуванням водія ОСОБА_2 та автомобіля Шкода Октавіа д.н.з. НОМЕР_1 під керуванням водія ОСОБА_1 .

В ході проведення огляду:

1.Встановити профіль ділянки дороги (горизонтальна ділянка, спуск, підйом), загальну ширину проїзної частини дороги, ширину смуги руху транспортних засобів, ширину зустрічної смуги для руху (за наявності).

2.Встановити розташування місця зіткнення з прив`язкою до правого краю проїзної частини дороги.

3.Встановити розташування транспортних засобів з прив`язкою до правого краю проїзної частини дороги на стадії наближення до місця зіткнення.

4.Встановити швидкість руху транспортних засобів.

5.Встановити час руху автомобіля Шкода Октавіа д.н.з. НОМЕР_1 з моменту зміни напрямку руху до моменту зіткнення, в секундах, та вказати з якого положення (з якої відстані до правого краю проїзної частини він почав виконувати маневр розвороту).

6.Вказати на якій відстані до правого краю проїзної частини дороги знаходився автомобіль Форд Фокус д.н.з. НОМЕР_2 в той момент як автомобіль Шкода Октавіа д.н.з. НОМЕР_1 почав виконувати маневр зміни напрямку руху.

7.Вказати відстань від крайньої габаритної точки автомобіля Форд Фокус д.н.з. НОМЕР_2 до крайньої габаритної точки автомобіля Шкода Октавіа д.н.з. НОМЕР_1 в момент початку зміни напрямку руху автомобілем Шкода Октавіа д.н.з. НОМЕР_1 .

Додатковий огляд місця скоєння ДТП провести в строк з 12 до 25 квітня 2021 року із залученням експерта Полтавського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, поліцейських ВП №1 Лубенського РВ ГУНП в Полтавській області, що виїздили на місце пригоди та учасників ДТП: водія автомобіля Шкода Октавіа д.н.з. НОМЕР_1 ОСОБА_1 , мешканця АДРЕСА_1 (моб. тел. НОМЕР_3 ), та водія автомобіля Форд Фокус д.н.з. НОМЕР_2 . ОСОБА_2 , мешканця АДРЕСА_2 (моб. тел. НОМЕР_4 ) та залученням аналогічних транспортних засобів учасників ДТП.

Крім того, повідомити ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про час та місце проведення додаткового огляду місця скоєння ДТП.

Отримані в ході додаткового огляду дані долучити до матеріалів справи № 544/1578/20.

Суддя - О. О. Сайко

Дата ухвалення рішення18.03.2021
Оприлюднено19.03.2021
Номер документу95614578
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —544/1616/19

Постанова від 03.12.2021

Адмінправопорушення

Полтавський апеляційний суд

Дряниця Ю. В.

Постанова від 01.12.2021

Адмінправопорушення

Полтавський апеляційний суд

Дряниця Ю. В.

Постанова від 25.10.2021

Адмінправопорушення

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Постанова від 11.10.2021

Адмінправопорушення

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Ухвала від 24.09.2021

Адмінправопорушення

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Постанова від 07.09.2021

Адмінправопорушення

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Постанова від 13.08.2021

Адмінправопорушення

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Постанова від 18.03.2021

Адмінправопорушення

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Постанова від 09.12.2020

Адмінправопорушення

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Постанова від 16.09.2020

Адмінправопорушення

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні