Постанова
від 11.05.2010 по справі 2а-1238/10/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ С УД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"11" травня 2010 р. Справа № 2a-1238/10/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський о кружний адміністративний су д у складі:

Судді Кафарського В.В.

при секретарі Бар чук Т.Г.

за участю представни ків сторін:

прокурор: не з' явився

від позивача : Урядко Р.Я .

від відповідача: Зюбрец ький З.М.

розглянувши у відк ритому судовому засіданні в приміщенні суду адміністрат ивну справу

за позовом: Долинс ького міжрайонного прокурор а в інтересах держави в особі Долинської об"єднаної держа вної податкової інспекції в Івано-Франківській області, вул.Грушевського,16, м.Долина, І вано-Франківська область, 77500

до відповідача: Товариства з обмеженою відп овідальністю "Сервісавто", ву л.Долинська, 4/2, с.Мала Тур''я, Дол инський район, Івано-Франків ська область, 77551

про стягнення заборг ованості в сумі 21933,38 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

Долинський міжрайонний прокурор звернувся до суду з адміністративним позовом в інтересах держави в особі До линської об"єднаної державно ї податкової інспекції в Іва но-Франківській області до т овариства з обмеженою відпов ідальністю "Сервісавто" про с тягнення заборгованості в су мі 21933,38 грн.

Прокурор в судове зас ідання не з'явився, хоча про да ту, час та місце розгляду спра ви повідомлявся завчасно й н алежним чином, про що свідчит ь повідомлення про вручення поштового відправлення.

Представник позивач а в судовому засіданні позов підтримав в повному обсязі з підстав викладених в позовн ій заяві.

Представник відповід ача в судовому засіданні адм іністративний позов визнав.

Розглянувши матеріал и адміністративної справи, в ислухавши пояснення предста вників сторін та дослідивши подані докази, суд встановив наступне.

Згідно ч.1 ст.67 Констит уції України кожен зобов'яза ний сплачувати податки і збо ри в порядку і розмірах, встан овлених законом.

Законом України “Про сис тему оподаткування” визначе ні види податків і зборів (обо в' язкових платежів), що спра вляються на території Україн и.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.9 За кону України "Про систему опо даткування" платники податкі в зобов' язані подавати до д ержавних податкових органів декларації, пов' язані з обч исленням і сплатою податків.

У відповідності до ст . 2 Закону України "Про плату за землю" користування землею є платним, плата за землю справ ляється у формі земельного п одатку або орендної плати за лежно від грошової оцінки зе мель. Згідно із договором оре нди земельної ділянки від 18 че рвня 2004 року відповідач взяв в оренду земельну ділянку в се лі Вигода, Долинського район у.

Згідно ст. 15, 17 Закону Укра їни "Про плату за землю" ТзОВ "С ервісавто" повинно сплачуват и орендну плату за земельну д ілянку щомісячно.

03 липня 2009 року Долинською о б"єднаною державною податков ою інспекцією в Івано-Франкі вській області боржнику було вручено першу податкову вим огу за №1/342, проте відповідач су му виставленого боргу не опл атив.

03 серпня 2009 року Долинською о б"єднаною державною податков ою інспекцією в Івано-Франкі вській області боржнику було вручено другу податкову вим огу за №2/398, проте відповідач су му виставленого боргу не опл атив.

Згідно ст.5 Закону України "П ро порядок погашення зобов'я зань платників податків пере д бюджетами та державними ці льовими фондами" № 2181/3 від 21 груд ня 2000 року, податкове зобов'яза ння платника податків нарахо ване контролюючим органом, в важається узгодженим у день отримання платником податкі в податкового повідомлення - рішення ДПІ. Узгоджена сума п одаткового зобов'язання, не о плачена платником податків в строки визначені вищезгадан им Законом визначається сумо ю податкового боргу платника податків.

Станом на 11 березня 2010 року за боргованість відповідача ст ановить 21933,38 грн., що підтверджу ється довідкою Долинської ОД ПІ про суми податкового борг у платника податків.

Відповідно до п.п.3.1.1. с т.3 вказаного Закону, активи пл атників податків можуть бути примусово стягнені в рахуно к погашення його податкових зобов' язань виключно за ріш енням суду.

Активами платника подат ків в розумінні п.п.1.7 ст.1 вказа ного Закону є кошти, матеріал ьні та нематеріальні цінност і, що належать юридичній особ і за правом власності або пов ного господарського відання (п.1.7. ст.1 Закону). Податкове зобо в' язання - це зобов'язання пл атника податків сплатити до бюджетів та державних цільов их фондів відповідну суму ко штів у порядку та строки, визн ачені цим Законом або іншими законами України.

Доказів, які б свідчи ли про сплату податкового бо ргу відповідач суду не надав , доводи позивача не спростув ав. За таких обставин, вимоги п озивача є обґрунтованими, а п озов таким, що підлягає до зад оволеня.

На підставі ст. 124 Конс титуції України, керуючись с т. ст. 158-163, 167 Кодексу адміністрат ивного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити п овністю.

Стягнути з Товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Сервісавто", вул.Долинська , 4/2, с.Мала Тур''я, Долинський рай он, Івано-Франківська област ь, 77551, код ЄДРПОУ 31943056, в дохід місц евого бюджету в Долинському районі - заборгованість в сум і 21933,38 грн.(двадцять одна тисяча дев'ятсот тридцять три грн. 38 коп.).

Відповідно до ст. 186 Код ексу адміністративного судо чинства України постанова мо же бути оскаржена протягом 10 д нів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у п овному обсязі відповідно до ст. 160 Кодексу адміністративно го судочинства України - з дня складення в повному обсязі ш ляхом подачі заяви про апеля ційне оскарження. Якщо поста нову було проголошено у відс утності особи, яка бере участ ь у справі, то строк подання за яви про апеляційне оскарженн я обчислюється з дня отриман ня нею копії постанови. Апеля ційна скарга на постанову су ду першої інстанції подаєтьс я протягом двадцяти днів піс ля подання заяви про апеляці йне оскарження. Заява про апе ляційне оскарження та апеляц ійна скарга подаються до суд у апеляційної інстанції чере з суд, який ухвалив оскаржува не судове рішення.

Відповідно до ст.254 Код ексу адміністративного судо чинства України постанова на бирає законної сили після за кінчення строку подання заяв и про апеляційне оскарження. Якщо було подано заяву про ап еляційне оскарження, але апе ляційна скарга не була подан а у строк, встановлений Кодек сом адміністративного судоч инства України, постанова су ду першої інстанції набирає законної сили після закінчен ня цього строку. У разі поданн я апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасова но, набирає законної сили піс ля закінчення апеляційного р озгляду справи.

Суддя: Кафарський В.В.

Постанова складен а в повному обсязі 13.05.2010 року.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.05.2010
Оприлюднено06.09.2010
Номер документу9561773
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1238/10/0970

Постанова від 11.05.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кафарський В.В.

Постанова від 11.05.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кафарський В.В.

Ухвала від 31.03.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кафарський В.В.

Постанова від 11.05.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кафарський В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні